NEW YORK Solomon R. Guggenheim Museum permanente versameling Constantin Brancusi-beeldhouwerke met wit kamergalery

NEW YORK | Solomon R. Guggenheim Museum | Versameling: Brancusi

In die galeryruimte wat aan die permanente versameling gewy is, vertoon die Guggenheim sy ryk besit van die werk van Constantin Brancusi (1876–1957). In die vroeë dekades van die twintigste eeu het Brancusi 'n innoverende werk geskep wat die baan van moderne beeldhouwerk verander het.

Gedurende hierdie periode het Brancusi in Parys gewoon en gewerk, toe 'n bloeiende artistieke sentrum waar baie modernistiese beginsels ontwikkel en bespreek is.

Hy het 'n integrale deel van hierdie gesprekke geword deur sy verhoudings met ander kunstenaars, soos Marcel Duchamp, Fernand Léger, Amedeo Modigliani en Henri Rousseau, en ook deur sy baanbrekerswerk.

Sy strewe om die kern van sy onderwerpe uit te druk deur vereenvoudigde vorme en sy betrokkenheid by nie-Wes-Europese artistieke tradisies het tot nuwe stilistiese benaderings gelei. Daarbenewens het sy aanbiedingswyse, wat ewe veel klem gelê is op beeldhouwerk en basis en waarin werke in direkte verhouding met mekaar getoon is, in plaas van as onafhanklike entiteite, nuwe maniere om na te dink oor die aard van die kunsvoorwerp.

Die Solomon R. Guggenheim-museum het in die middel van die vyftigerjare die werk van Brancusi in diepte begin versamel onder leiding van sy tweede direkteur, James Johnson Sweeney. Toe Sweeney sy ampstermyn by die museum begin, was die versameling gefokus op nie-objektiewe skilderye.

Sweeney het die omvang van die instellings se bedrywighede aansienlik uitgebrei en ander style en mediums, veral beeldhouwerk, ingebring. Die toewyding van die Guggenheim aan Brancusi gedurende hierdie jare strek verder as sy prioriteite, en in 1955 het die museum die eerste groot uitstalling van die kunstenaar se werk gehou.

Gedeeltelik ondersteun deur die Roemeense Kulturele Instituut in New York.

Geplaas in Uitstallings en gemerk , , , , , , .

SIEN MEER...

TEKEN AAN