Cover-Foto hochladen
nekega1lepega2dne
Cover-Foto hochladen
KünstlerLjubljanaSlowenien

Die Welt ist nicht schwarz und weiß, also liebe ich schwarze Tinte und weißes Papier ...

Dieses Benutzerkonto Status wird genehmigt

Dieser Benutzer hat keine Informationen zu ihrem Profil noch nicht hinzugefügt.

AUF AUSSTELLUNG
VIDEOS
ÜBER MICH

Živim gegen Majhnem Kraju Blizu Ljubljane gegen Sloveniji. Sem ilustrator, ilustriram predvsem otroške knjige in sodelujem z različnimi revijami. Všeč mi je kolesarjenje, tek in seveda slikanje in risanje. Vsakodnevne predmete ali bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore in jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih pik. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo in glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... carpe diem.

BIOGRAFIE
TECHNISCH

Akril, črnilo, barvni svinčnik, digitalna umetnost.

Artist TECHNIQUE Image 1
Artist TECHNIQUE Image 2
Artist TECHNIQUE Image 3
Artist TECHNIQUE Image 4
Artist TECHNIQUE Image 5
EXPERTISE

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo ilustracij za odrasle in igrivost otroških ilustracij.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger in informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvestposebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo in svet. Z uporabo jasnih barv in močnih obrisov njegova ilustracija doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, in nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humor. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, in še vedno lahko razumete besede.

Njegove ilustracije za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste v zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo in izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški ilustraciji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike in jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre ilustracija Te ilustracije delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Künstler EXPERTISE Image 1
Künstler EXPERTISE Image 2
BELOHNUNGEN
FRÜHERE AUSSTELLUNGEN

Slovenski bienale ilustracije

Artist PAST EXHIBITIONS Bild 1
Artist PAST EXHIBITIONS Bild 2
Artist PAST EXHIBITIONS Bild 3
VERÖFFENTLICHUNGEN

Slovenski leksikon, SF Geschichten, revija za otroke, več kot 30 otroških knjig ...

Artist PUBLICATIONS Image 1
Artist PUBLICATIONS Image 2
Artist PUBLICATIONS Image 3
HOME | KONTAKT
Slowenien
Ljubljana
SOZIALMEDIEN | * Links werden oben unter Ihrem Namen angezeigt
PERSÖNLICH | * Dieser Abschnitt ist öffentlich unsichtbar

Mehr sehen ...

Einloggen