Cambiar su foto de portada
nekega1lepega2dne
Cambiar su foto de portada
ArtistaLjubljanaEslovenia

El mundo no es blanco y negro, así que me encanta la tinta negra y el papel blanco ...

Este estado de la cuenta de usuario está aprobado

Este usuario no ha añadido ninguna información a su perfil aún.

EN EXPOSICION
VIDEOS
SOBRE MI

Živim contra majhnem kraju blizu Ljubljane contra Sloveniji. Sem ilustrador, ilustriram predvsem otroške knjige in sodelujem z različnimi revijami. Všeč mi je kolesarjenje, tek en seveda slikanje en risanje. Vsakodnevne predmete ali bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore en jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih pik. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo in glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... carpe diem.

BIOGRAFÍA
TÉCNICA

Akril, črnilo, barvni svinčnik, digitalna umetnost.

Artista TÉCNICA Imagen 1
Artista TÉCNICA Imagen 2
Artista TÉCNICA Imagen 3
Artista TÉCNICA Imagen 4
Artista TÉCNICA Imagen 5
EXPERIENCIA

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo illustrationj za odrasle in igrivost otroških illustrationj.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger en informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvest posebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo en svet. Z uporabo jasnih barv in močnih obrisov njegova illustrationja doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, in nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humor. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, en še vedno lahko razumete besede.

Njegove illustraje za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste v zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo en izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški illustrationji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike in jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre illustrationja z roko v roki s stoletnimi umetnostnimi zgodovinami kot sodobnimi in celo urbanimi pristopi k umetnosti. Te illustrationje delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imagen del EXPERTO del artista 1
Imagen del EXPERTO del artista 2
PREMIOS
EXPOSICIONES ANTERIORES

Slovenski bienale illustrationje

Artista EXPOSICIONES ANTERIORES Imagen 1
Artista EXPOSICIONES ANTERIORES Imagen 2
Artista EXPOSICIONES ANTERIORES Imagen 3
PUBLICACIONES

Slovenski leksikon, SF storys, revija za otroke, več kot 30 otroških knjig ...

Artista PUBLICACIONES Imagen 1
Artista PUBLICACIONES Imagen 2
Artista PUBLICACIONES Imagen 3
INICIO | CONTACTO
Eslovenia
Ljubljana
MEDIOS SOCIALES | * Los enlaces aparecen en la parte superior debajo de su nombre
PERSONAL | * Esta sección es públicamente invisible

VER MÁS...

Conéctate