Changez votre photo de couverture
Télécharger
nekega1lepega2dne
Changez votre photo de couverture
ArtisteLjubljanaSlovénie

Le monde n'est pas en noir et blanc alors j'adore l'encre noire et le papier blanc ...

Cet état de compte d'utilisateur est approuvé

Cet utilisateur n'a pas encore ajouté de l'information à leur profil.

EXPOSITIONS
VIDÉOS
À PROPOS

Živim contre majhnem kraju blizu Ljubljane contre Sloveniji. Sem ilustrator, ilustriram predvsem otroške knjige in sodelujem z različnimi revijami. Všeč mi je kolesarjenje, tek in seveda slikanje in risanje. Vsakodnevne predmete ali bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore in jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih pik. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo dans glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... carpe diem.

BIOGRAPHIE
TECHNIQUE

Akril, črnilo, barvni svinčnik, digitalna umetnost.

Artiste TECHNIQUE Image 1
Artiste TECHNIQUE Image 2
Artiste TECHNIQUE Image 3
Artiste TECHNIQUE Image 4
Artiste TECHNIQUE Image 5
EXPERTISE

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo ilustracij za odrasle in igrivost otroških ilustracij.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger in informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvest posebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo in svet. Z uporabo jasnih barv à močnih obrisov njegova ilustracija doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, in nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humour. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, in e vedno lahko razumete besede.

Njegove ilustracije za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste contre zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo in izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški ilustraciji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike dans jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre ilustracija z roko v roki s stoletnimi umetnostnimi zgodovinami kot sodobnimi in celo urban uimi pristopi. Te ilustracije delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artiste EXPERTISE Image 1
Artiste EXPERTISE Image 2
PRIX REMPORTÉS
EXPOSITIONS PASSÉES

Slovenski bienale ilustracije

Artiste EXPOSITIONS ANCIENNES Image 1
Artiste EXPOSITIONS ANCIENNES Image 2
Artiste EXPOSITIONS ANCIENNES Image 3
PUBLICATIONS

Slovenski leksikon, histoires de SF, revija za otroke, več kot 30 otroških knjig ...

Artiste PUBLICATIONS Image 1
Artiste PUBLICATIONS Image 2
Artiste PUBLICATIONS Image 3
COORDONNÉES | CONTACT
Slovénie
Ljubljana
MÉDIAS SOCIAUX | * Les liens apparaissent en haut sous votre nom
PERSONNEL | * Cette section est publiquement invisible

VOIR PLUS ...

S'IDENTIFIER