Canja hoton hotonku
nekega1lepega2dne
Canja hoton hotonku
Gwanayen ZaneLjubljanaSlovenia

Duniya ba baki da fari don haka, ina son tawada baƙar fata da farin takarda ...

Wannan matsayin asusun mai amfanin yana da amincewa

Wannan mai amfani bai ƙara wani bayanin zuwa ga bayanin martaba ba tukuna.

A WAJEN NUNAWA
BIDIYO
GAME DA NI

Živim v majhnem kraju blizu Ljubljane v Sloveniji. Sem ilustrator, ilustriram predvsem otroške knjige a cikin sodelujem z različnimi revijami. Čara mi je kolesarjenje, tek in warware slikanje a risanje. Vsakodnevne ya tabbatar da cewa bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore a jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih hotuna. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo a cikin glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... kayan kwalliya.

TARIHI NA
FASAHA

Akril, črnilo, barvni svinčnik, dijitalna umetnost.

Hoton FASSARAR KYAUTA 1
Hoton FASSARAR KYAUTA 2
Hoton FASSARAR KYAUTA 3
Hoton FASSARAR KYAUTA 4
Hoton FASSARAR KYAUTA 5
GWANANCEWA

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo ilustracij za odrasle a cikin igrivost otroških ilustracij.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger in informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvest posebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo in svet. Z uporabo jasnih barv in močnih obrisov njegova ilustracija doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, in nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humor. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, a cikin ved vedno lahko razumete besede.

Njegove ilustracije za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste v zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo in izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški ilustraciji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike in jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre ilustracija z roko v roki s stoletnimi umetnostnimi zgodovinami kot sodobnimi in celo urbanimi pristopi k umetnosti. Te ilustracije delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artist EXPERTISE Hoto 1
Artist EXPERTISE Hoto 2
LAMBAR YABO
NUNAWA NA BAYA

Slovenski bienale ilustracije

MAGANAR FASAHA TARIHIN Hoto 1
MAGANAR FASAHA TARIHIN Hoto 2
MAGANAR FASAHA TARIHIN Hoto 3
LABARAI

Slovenski leksikon, SF hadari, revija za otroke, to kot 30 otroških knjig ...

PUBLICATIONS Artist Hoto 1
PUBLICATIONS Artist Hoto 2
PUBLICATIONS Artist Hoto 3
GASKIYA | SAURARA
Slovenia
Ljubljana
DANDALIN ZUMUNTA | * Hanyoyin haɗi suna bayyana a saman ƙarƙashin sunan ka
MUTANE | * Wannan sashin a bayyane yake a bainar jama'a

DUBI SAURAN…

SHIGA