Cambia la tua foto di copertina
nekega1lepega2dne
Cambia la tua foto di copertina
Artista· XNUMX€Lubiana· XNUMX€Slovenia

Il mondo non è in bianco e nero, quindi amo l'inchiostro nero e la carta bianca ...

Questo stato dell'account utente viene approvato

Questo utente non ha ancora aggiunto informazioni al proprio profilo.

IN MOSTRA
VIDEO
A PROPOSITO DI ME

Živim contro majhnem kraju blizu Ljubljane contro Sloveniji. Sem ilustrator, ilustriram predvsem otroške knjige in sodelujem z različnimi revijami. Všeč mi je kolesarjenje, tek in seveda slikanje in risanje. Vsakodnevne predmete ali bitja rad postavljam v namišljene pokrajine ali prizore in jim tako dajem drugačen pomen. Osnova mojih risb je pika. Risba je ustvarjena iz tisočih pik. Vmesni prostor je napolnjen z meditacijo in glasbo.

Zemlja je torej čudovita, ... carpe diem.

BIOGRAFIA
TECNICA

Akril, črnilo, barvni svinčnik, digitalna umetnost.

Artista TECNICA Immagine 1
Artista TECNICA Immagine 2
Artista TECNICA Immagine 3
Artista TECNICA Immagine 4
Artista TECNICA Immagine 5
COMPETENZA

Ilustracije Jureta Kralja kažejo najrazličnejše izraze. Uspe mu žonglirati med resnostjo ilustracij za odrasle in igrivost otroških ilustracij.

Njegovi prepoznavni kleni liki pomagajo otrokom vstopiti v živ svet zgodb, iger in informativnih besedil. V digitalnih medijih dela toliko kot ročno - večinoma izbira akrilno barvo. Ker ni zvest posebni barvni shemi, namesto tega se zanjo odloči glede na temo, uspešno ustvari popolno okolje za mlade misli, da raziščejo svojo domišljijo in svet. Z uporabo jasnih barv in močnih obrisov njegova ilustracija doseže najmlajše, hkrati pa očara tudi starejše otroke, saj je zelo enostavno dojeti v zasebnih okoljih. Temeljito sledi besedilu, ki ga ilustrira, in nekako še vedno najde prostor, da mu doda svoj podpisni smisel za humor. Več podrobnosti vsebuje dovolj materiala za otroke, ki še ne znajo brati, in še vedno lahko razumete besede.

Njegove illustrazione za odrasle so manj znane, vendar jih ni treba podcenjevati. Torej enkrat preproste v zapletene. Barvno shemo razbije na osnovno črno-belo in izpusti kakršno koli koli ozadje, tako da se osredotoči na čelni prizor. Ko ilustrira določeno vsebino, jo - tako kot prej omenjeni otroški ilustraciji - pokaže tako, da vizualni elementi podpirajo besedilo, vendar nikoli ne navedejo, da  ni sais qua , ki pritegne bralčevo pozornost. Poetično jemlje vsakdanje vizualne slike in jih preoblikuje, tako da opazovalcu prinesejo določeno težo v melanholijo, za celotno ontološko vprašanje.Njegova pikčasta tehnika nas spominja na igleno delo bodisi na jedkanje bodisi na tetoviranje, zato opozarja, kako gre ilustracija z roko v roki s stoletnimi umetnostnimi zgodovinosti kot sodobnimi in celo urbanimi pristopi. Te ilustracije delujejo enako dobro, spremljajo vsako besedo, namenjeno odrasli javnosti - od poezije do znanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Artista EXPERTISE Immagine 1
Artista EXPERTISE Immagine 2
PREMI
MOSTRE PASSATE

Slovenski bienale ilustracije

Artista PAST EXHIBITIONS Immagine 1
Artista PAST EXHIBITIONS Immagine 2
Artista PAST EXHIBITIONS Immagine 3
PUBBLICAZIONI

Slovenski leksikon, storie di fantascienza, revija za otroke, več kot 30 otroških knjig ...

Artista PUBBLICAZIONI Immagine 1
Artista PUBBLICAZIONI Immagine 2
Artista PUBBLICAZIONI Immagine 3
HOME | CONTATTO
Slovenia
Lubiana
SOCIAL MEDIA | * I collegamenti vengono visualizzati in alto sotto il tuo nome
PERSONALE | * Questa sezione è pubblicamente invisibile

VEDI ALTRO...

ACCEDI