CHINA | Museum Fotografi Kontemporer Kaping pisanan

Gegayuh minangka papan budaya kanggo warga lokal lan peneliti akademik internasional, Museum Fotografi Lianzhou bakal dadi lembaga pertama sing ana ing China.

Ing 2005, Lianzhou dadi panggonane festival fotografi internasional. Dumunung ing Provinsi Guangdong lor (pedunung saiki: 510,000), kutha minangka pusat pariwisata.

Sajrone pirang-pirang taun 12, festival kasebut wis dadi referensi tren anyar ing fotografi Tiongkok. Tema edisi 2017 yaiku "Kasedhiya Selfie Stick (lan Sampeyan)."

"Tujuan asli yaiku, saliyane kanggo nampilake foto ing festival kasebut, kita kudu nggawe arsip kanggo peneliti fotografi, amarga China ora duwe museum fotografi dhewe lan kurang syarat dhasar kanggo riset akademik kaya iki," ujare Duan Yuting, pangadeg lan direktur Pesta Foto Lianzhou, ing pernyataan resmi babagan miwiti institusi permanen.

Papan kasebut dirancang dening Arsitek O-kantor, praktik berbasis Guangzhou sing diadegake ing 2007. Arsitektur kasebut dumadi saka rong bangunan interlocking.

Taman payon lan téater ruangan ngubungaké struktur lawas lan anyar museum kasebut; papan antara bangunan mbukak kanggo umum. Arsitek nggunakake bahan lokal sing unik kanggo wilayah kasebut, kalebu kerikil gelap, piring baja, bata cahya, lan ubin ijo.

Telung tukang foto bakal mbukak ruang kasebut: Zhuang Hui, tokoh utama gerakan Foto Anyar China sing adhedhasar ing Beijing, kanthi seri "A Shadowless Place"; Albert Watson sing lair ing Skotlandia, sing dikenal ing potret selebriti lan majalah, kanthi seri "The Two Faces of Janus"; lan Zhang Hai'er, salah sawijining pionir fotografi eksperimen Cina, sing urip lan kerja ing antarane China lan Prancis, kanthi seri "Gadis Bumi."


Nempelake Art ing Artik

Biyèn sing tujuan sing disenengi kanggo para produsen ing abad 17, Nusantara Spitsbergen -

Peter Lindbergh

Fotografer fashion sing dinuga Peter Lindbergh, asring dikonfirmasi kanthi mundhak saka supermodel, seda dina Selasa,




tagged , , .