Pembeli Tionghoa kanthi Dramatik Ngganti Donya Seni

Mangkene apa sing dituku.

Nalika lukisan pribadi dening Renaissance master Leonardo da Vinci lunga ing ngisor palu kanthi harga $ 450 yuta, akeh sing nggoleki menyang China kanggo nggoleki pembeli misteri kasebut.

Nalika panuku saka karya seni 500 taun-taun "Salvator Mundi" pungkasane kabukten dadi kraton Saudi, reaksi saka lutut menyang China nuduhake pentinge bangsa Asia Timur ing pasar seni.

Miturut laporan saka Art Basel lan UBS, China minangka pasar seni nomer telu paling gedhe ing donya sawisé Amerika Serikat lan Inggris, sing ngetren 20 persen total dodolan ing sektor global $ 57 milyar.

Mung siji dekade kepungkur, ing 2007, China mung ngasilake jumlah persen 9 ing saindenging jagad, miturut laporan Art Basel.

Angka kasebut tikel kaping pindho ing 2009 lan tekan puncak persen 30 ing 2011 sadurunge AS sing mbalekake maneh nggawe komoditas.

Amarga anggaran gedhe, para pembeli Tiongkok tambah akeh sing ndominasi jagad investasi seni. Mangkene apa sing dikarepake:

'Artos Halus Biru Internasional'

Dora Maar au Chat, 1941 dening Pablo Picasso

Ora kejutan ing kene.

Klasik langka saka master terkenal kayata da Vinci lan Vincent van Gogh banget digoleki.

Rega rekaman paling anyar kanggo da Vinci "minangka bukti liyane yen seni halus chip biru iku bisnis gedhe lan cara investasi sing apik lan unik kanggo ngendi nilai investasi sampeyan mung seneng," ujare Johnny Hon, ketua ibukota usaha tenan Kumpulan Global lan investor seni dhewe.

Klasik lan Master Cina

China ilang akeh karya seni ing abad kepungkur amarga kerusuhan sejarah, nanging saiki negara kasebut minangka kekuwatan ekonomi, wong sugih tuku sawetara warisane.

Lukisan kuno lan lukisan mangsi lawas iku kabeh game adil karo pelukis tinta 20th Abad utama Qi Baishi, Xu Beihong lan Zhang Daqian nggambar duwit gedhe.

Qi Baishi minangka pelukis Tiongkok, nyathet kanggo karya cat banyu sing lucu. Lair menyang kulawarga petani saka Xiangtan, Hunan, Qi dadi tukang kayu ing 14, lan sinau nglukis kanthi awake.

Seni Kontemporer

Nilai seni kontemporer luwih angel kanggo ngira-ngira ngluwihi pencipta ndhuwur kayata Cui Ruzhuo lan superstar Jepang Yayoi Kusama, sing kerja adol nganti pirang-pirang yuta dolar ing pasar seni.

Para pembeli Tionghoa duwe napsu risiko sing sehat lan ora mbatalake dhuwit kanggo seniman urip ing ngisor raden kanthi pangarep-arep bisa didol kanthi rega sing luwih dhuwur mengko, para panitia seni marang CNBC.

* Sebagian sourced @ cnbc.com


Mono, inspirasi artis nganti pirang-pirang abad.

K ing Gorges du Verdon | Seri Polaroid Siri Ivo von Renner | Jerman | 1987

Kain Bir: Kanvas Anyar sing Kaget

Amarga panyuwunan bir kerajinan mundhak ing saindenging jagad, bir golek pencari desain




tagged .