Apa iki ART? Potongan kontroversi 10

Berbagi minangka pangilon sing diadegake ing jagad iki, salah sawijining fungsi seni utamane yaiku ndelok alam lan awake dhewe, nggambarake kernel saka bebener sing "nyingkir saka jiwa ing bledug saka urip saben dinten" , kaya sing dingerteni Picasso.

Sawetara karya seni kuno ora kaya kontroversial saiki, nanging ing wektu kasebut ana ing kritik amarga kritik sosial kasebut disengaja ora disengaja.

Apa ora padha ing wektu apa wae? Kadhangkala mung tumindak gerakan anyar lan yen digawe, potongan-potongan kasebut meh ora bisa dideleng kaya seni. Saperangan taun, pirang-pirang puluhan utawa generasi mengko, kita bakal ngerti apa sejatine sifate seni sing apik banget, utawa mung ana.

Media anyar, multimedia lan komunitas online-sosialisasi kita wis dadi lapangan dolanan kanggo jenis seni anyar kontemporer.


Gambar Anyar | 2014
Richard Pangeran

Ing 2014, Richard Pangeran nggawe pertunjukan - kanthi irah-irahan New Portraits - kalebu foto wong liya sing seniman kasebut mung screenshot lan dicithak saka Instagram menyang canvases kosong kosong sikil.

Owah-owahan mung sing digawe yaiku komentar krisike sing ditambahake Pangeran menyang benang komentar. Iki "trolling genius"? Utawa pitunjuk sing nakal? Artis Amerika "nampilake gambar" gambar - tanpa idin - lan dadi potongan museum. Pemandangan sing nuduhake obsesi saben dinane, bocah-bocah wadon ing jeroan lan fotografi kaya fotografi, karya seni kasebut ora bakal nimbulake kemarahan kasebut, yen ora didol nganti luwih akeh $ 100k.

Salah sawijining wanita ing foto kasebut, Missy bunuh diri saka Pin-up Party Suicide Girls, wiwit adol gambar sing diwenehake Pangeran kanggo $ 90 ing platform media sosial, kanthi tulisan "Apa kita duwe ijin Pak Pangeran kanggo adol cetak kasebut? Kita duwe ijin sing padha saka dheweke yen wis saka kita. ;) "Watesan! Sing padha, mung kira-kira 99.9 sen sing luwih murah tinimbang salinan 'asli' Pangeran.


Maria Kudus Kudus | 1996
Chris Ofili

Lukisan media campuran kanthi menang Turner Hadiah Chris Ofili nggambarake Virgin Mary ireng sing dikubengi gambar saka film blaxploitation lan kemaluan wanita.

Kajaba iku, dhadha wadon sing digawe saka susu gajah. Kaget, nalika dipamerake ing New York ing 1999, kritikus seni Rudy Guiliani nyebutake lara lan nesu lan nyoba nyugat Museum Brooklyn supaya bisa dicopot. Yorkers liyane sing ngganggu nyoba kanggo nutupi tutup plexiglass kanthi mbuwang cat putih lan manure jaran ing lukisan kasebut.


Bricks | 1976
Carl Andre

Apa sebilangan bata lawas bisa ditata kanthi persegi panjang ing lantai bunder? Teka-teki iki muncul ing 1976 nalika Tate tuku Equivalent VIII Carle Andre, sing luwih asring diarani "tumpukan bata".

Patang puluh taun wis liwati lan The Independent ngakoni: "Kita isih ora bisa mutusake". Mbalik ing 1970s, karya seni Amerika dibanting dening kritikus takon kenapa "dhuwit pembayar pajak" wis ngentekake "beban bata".

Kayane ora, para pengunjung cepet-cepet menyang musium, kaya Arthur Payne, Asisten Galeri sing diterangake ing Standard Evening "... bricks iki wis nuli nggawa masarakat. Ora bisa nggawe kepala utawa buntut. Ora ana sing narik kawigatosan kaya sing dikarepake. "


Enigma Wilhelm Ngandhani | 1933
Salvador Dali

Kaget, aneh, nyerang lan saliyane adjectives liyane bisa digunakake kanggo nggambarake lukisan iki saka pelukis surrealis sing misuwur Salvador Dali. Iki minangka salah sawijining lukisan sing aneh kanggo nggantung ing museum seni.

Alasan sing nggawe seni kontroversial minangka cara sing nggambarake kain linen Vladimir (revolusioner komunis Rusia, politisi lan teoritis politik). Andre Breton, pendiri surrealisme, nemokake lukisan iki kanthi nggambarake dheweke lan para suralisis Marxis liyane pengin ngrusak lan ngrusak reputasi Dali. Akeh karya liyane uga provokatif kanggo katon nanging nggawe dheweke misuwur. Sejarah uga nyatakake manawa nesu Breton luwih cemburu saka profesional.

Dheweke mikir yen seni Dali wis dadi komersial banget lan ngancam reputasi lan agenda para ahli suralis. Sawise iki Dali ora ana gandhengane karo para suralis, nanging dheweke ora nate nglukis lukisane.


Wutah | 1917
Marcel Duchamp

Ing puncak seni Dadaist, "Fountain" Marcel Duchamp nyengirake wong nalika mbukak.

Njupuk urinal lan nempel ing teken "R.Mutt", karya seni kasebut ditolak dening akeh galeri amarga ora dadi apa sing dianggep seni.

Saiki bisa diakoni minangka pernyataan filosofis utama babagan apa sing dianggep minangka karya sing ditrapake. Ing taun-taun pungkasan, seniman pagelaran uga nyoba nambah urinal.


Biru Biru utawa Nomer 11 | 1952
Jackson Pollock

Jackson Pollock minangka salah sawijining pengaruh Ekspresionis Abstrak sing paling misuwur lan luwih misuwur amarga lukisan 'aksi' gedhe, sing digawe kanthi ngeculake lan cat splatter liwat canvases gedhe ing lantai.

Ora kepenak karo manungsa sawise medeni saka Perang Donya II, Pollock wiwit nggambarake ora kerealisasi kahanan manungsa modern ing lukisan titisan liar. Mungkin karyane sing paling misuwur yaiku Biru Biru, uga dikenal kanthi nomer 11, 1952.

Gaya lukisan radikal Pollock wiwitane kaget wong, nanging enggal diwenehake dening budaya massa, soko sing dadi gejala kanggo wektu kasebut ing seni. Nanging, Pollock tetep kritis babagan arah lan resepsi karyane.


Kemungkinan Fisik Pati ing Pikiran saka Wong sing Urip | 1991
Damien Hirst

Penciptaan iki minangka conto seni sing luwih kontroversial, yen mung kanggo rega rega sing dhuwur lan gimik sing akeh kritikus seni lan warga negara uga.


Sup Sup Campbell | 1962
Wikisource

Andy Warhol, tokoh utama gerakan seni pop, dadi salah sawijining seniman paling kondhang lan kontroversial nalika jamane.

Pakaryan nyinau garis antarane ekspresi seni, budaya selebriti, produksi massa, lan budaya media massa. Lukisan silscreen 1962 sing misuwur ing jagad Campbell's Soup Cans nyebabake kekacauan nalika dipamerake ing LA - ana sing rumangsa intine, nalika isih ana sing ngilangi lan rumangsa gething.

Warhol nate ujar, nalika nggambarake karier: "Aku pancen wis ngrampungake Sup Camp Camp lan terus nindakake ... amarga kabeh wong mung nggawe siji lukisan."


Kanggo Gustine Gusti Allah | 2007
Damien Hirst

Damien Hirst minangka salah sawijining tokoh sing paling kontroversial ing adegan seni saiki.

Kanthi kewan-kewan sing wis tiwas didol ing formaldehida adol nganti £ 50.000, dheweke dadi salah sawijining seniman paling dhuwur ing jamane, lan uga salah sawijining kritik sing paling akeh.

Amarga Katresnan Allah iku platine tengkorak manungsa, sing didhukung Hirst karo inten 8601. Karya seni iki didol kanthi rega paling dhuwur sing tau mbayar karya dening seniman urip, kanthi rega £ 50 yuta - sauntara rego £ 14 yuta kanggo ngasilake. Pakaryan kasebut dimaksudake kanggo pitakonan babagan moralitas seni lan dhuwit.

Cara sing nggawe Hirst nggawe merek kanggo awake dhewe minangka seniman wis nolak lan menehi inspirasi kanggo akeh, nanging kanthi cara, dheweke wis ora bisa nggawe tandha ing jagad seni.


Guernica | 1937
Pablo Picasso

Lukisan anti-perang Picasso sing nggambarake pambom 1937 ing desa Basque dening para pasis Jerman lan Italia ing ireng lan grays.

Siji crita kasebut dheweke nantang babagan petugas Jerman nalika manggon ing Prancis sing dijajah Nazi. Ndhuwur foto lukisan kasebut, wong Jerman takon: "Apa sampeyan nindakake iki?" Picasso mangsuli: "Ora, sampeyan wis nggawe."


Seni Api Kembang Api

Ing 2008, Cai Guo-Qiang dadi salah sawijine seniman ing donya sing duwe luwih saka 35

Karya Max Beckmann ngrusak cathetan lelang kanggo seni ekspresionis Jerman.

Ditampilake minangka "Guernica of Expressionism," lukisan anti-Nazi "Neraka Burung" dening Max Beckmann dilelang.