AI Digawe Artwork Dijual kanggo $ 432,000 - 40 Times Christie's estimasi

Gambar Fitur: Timoti A. Clary | Gambar Getty | "Edmond de Belamy" didol ing Christie ing New York City, Kamis.


"Edmond de Belamy, saka La Famille de Belamy" ora kalebu seni biasa. Iki minangka gambar pertama sing digawe dening algoritma sing bakal didol dening omah lelang utama.

Lan nalika Christie ngarepake potret sing digawe AI kanggo njupuk $ 7,000 menyang $ 10,000, adol kanthi rega $ 432,500 - luwih saka 40 kaping prakiraan - kanggo penawar anonim.

Potret digawe nganggo tinta, kanvas lan algoritma intelijen buatan, lan ditandatangani kanthi rumus matematika.

"Kita menehi algoritma 15,000 algoritma lan algoritma mangerténi apa aturan potret, lan nggawe liyane," Pierre Fautrel, salah sawijining pendiri Obvious, kolektif seni sing nggawe karya kasebut, sadurunge marang CNBC Make It.

Tujuan kanggo nglukis lan saka Obvious, sing uga diadegake dening Hugo Caselles-Dupré lan Gauthier Vernier, yaiku mbuktekake "intelijen buatan bisa nindakake luwih akeh tinimbang ngoperasikake mobil tanpa driver utawa manufaktur - bisa dadi kreatif," lapor CNBC Make It.

Potret minangka genre angel sing bisa ditindakake AI, miturut Christie, "amarga manungsa banget nggayuh kurva lan kerumitan pasuryan kanthi cara mesin ora bisa."

Kesulitan iki minangka bagean saka pikiran sing jelas nalika nggawe potret kasebut.

"Kita nindakake sawetara karya nuding lan landscapes, lan kita uga nyoba menehi feed algoritma sing digawe dening pelukis sing misuwur. Nanging kita nemokake manawa potret nyedhiyakake cara paling apik kanggo nggambarake titik kita, yaiku algoritma bisa niru kreatifitas," Caselles -Dhudhuk.

"Edmond de Belamy" minangka salah sawijining lukisan 11 AI sing digawe dening Obvious.


CHINA | Museum Fotografi Kontemporer Kaping pisanan

Gegayuh minangka papan budaya kanggo warga lokal lan peneliti akademik internasional, Museum Fotografi Lianzhou bakal dadi institusi sing kapisan

Karya Max Beckmann ngrusak cathetan lelang kanggo seni ekspresionis Jerman.

Ditampilake minangka "Guernica of Expressionism," lukisan anti-Nazi "Neraka Burung" dening Max Beckmann, dilelang luwih saka 40 yuta Euros ing Christie - sing anyar




dikirim ing Buzz lan diwenehi .

Deleng LAGI ...

LOG-IN