Penjualan sing Shook World Art

GAMPANG GAMPANG: Richard Pangeran (B. 1949) | Untitled (Koboi) | print ektacolor | 47 5 / 8 x 71 3 / 8 ing. (120.9 x 181.2 cm.)
Dileksanakake ing 1995. Karya iki minangka nomer loro saka edition loro lan bukti siji seniman.


Seri Pangeran koboi diproduksi saka 1980 nganti 1992, lan isih ditindakake.

Koboi dening Richard Pangeran

Seri kasebut kalebu foto sing dijupuk foto. Foto sumber yaiku pariwara rokok saka Marlboro Man, sing nggambarake wong sing nunggang jaran kanthi cara sing idealis lan maskulin. Pangeran bisa uga tujuane mangsuli keaslian lan realitas foto, utamane gambar media lan iklan, lan khusus simbol budaya Amérika sing sugih iki.

Pangeran ngrebut potret kasebut kanggo ngilangi teks lan merek Marlboro, supaya bisa decontekstualisasi gambar kasebut. Ing 2005 Untitled (Cowboy) didol $ 1M ing Christie's Auction in New York. Sanajan kasunyatane, rega regane kurang saka pirang-pirang karya seni liyane sing didol ing Lelang Chrisite, adol kasebut entuk akeh perhatian lan kontroversi amarga gambar gambar sing ditindakake dening Pangeran.


Ing 2015 artis konseptual Irlandia Kevin Abosch adol foto kentang kanthi rega mung $ 1M.

Kentang #345 dening Kevin Abosch

Siji kolektor ndeleng karya seni nalika ngunjungi omah Abosch ing Paris lan tuku langsung saka temboknya. Abosch mangsuli; "Kita duwe rong gelas anggur lan ujar, 'Aku pancen seneng." Rong gelas anggur maneh banjur ujar 'Aku pancen kepengin banget.' "

Abosch kondhang amarga fotografi fotografis misuwur, digawe saka latar ireng, sing bisa dibayar nganti sawetara atus ewu dolar. Bubar seniman kasebut adol karya seni crypto-artine luwih saka $ 1M, sing dibayar ing cryptocurrency. Karya digital kanthi judhul 'Forever Rose' didol ing Dina Valentine menyang klompok sepuluh tukang, sing kabeh duwe 10% karya seni.

  • Kevin Abosch | Kentang #345 2010

Ing 2014 Peter Lik nggawe klaim manawa dheweke adol foto sing paling larang ing dunia sing judhul Phantom, kanthi total $ 6.5M.

Phantom dening Peter Lik

Ana akeh kontroversi lan kritik babagan adol. Phantom didol menyang kolektor pribadi sing isih ora anonim. Sawetara sumber nate ujar yen Lik lagi nggambarake pasar dhewe lan ana sawetara sing wis mangsuli babagan kebeneran adol kasebut.

Praktek Lik nggawe akeh kritik saka jagad seni rupa, sing gagal ngerteni lan nyetujoni karya Lik. Ing lelangane Lik gagal entuk luwih saka $ 16, 000, dadi luwih angel percaya keasliane adol $ 6.5M. Nanging, Lik nyebabake kontroversi lan nggawe debat babagan rega sing dikandhani ing njero lan njaba jagad seni, kanthi sengaja utawa ora.


Ing lukisan 2017 Jean-Michel Basquiat tengkorak dadi karya seni sing paling larang didol dening seniman AS.

Tanpa judhul (sirah) dening Jean-Michel Basquiat

Sade $ 110.5M, adol nyebabake ombak ing lelang Sotheby lan ing jagad seni. Basquit lair ing Brooklyn, New York lan dadi misuwur nalika isih enom. Dheweke tiwas ing umur 27, saka overdosis heroin. Potongan $ 110M dicet nalika Basquiat umure mung 21. Kolektor Jepang lan mogul fesyen online ing Yusaku Maezawa entuk lukisan kasebut.

Basquiat entuk popularitas minangka seniman neo-ekspresionis kanthi graffiti, ikonografi lan imajiner Afro-Karibia.

  • Ora judhul (Kepala) dening Jean-Michel Basquiat (1981)

Ing foto 2011 Andreas Gursky 'Rhein II' didol kanthi rega $ 4.3M, nggawe wektu kasebut foto sing paling larang tau didol.

Rhine II dening Andreas Gursky

Gursky kanthi rincian mbusak digital kayata walker asu lan bangunan pabrik kanggo nggawe komposisi sing sithik banget. Gegayutan karo manipulasi Gursky: "Paradoks, tampilan Rhine ora bisa dipikolehi, konstruksi fiksi dibutuhake kanggo nyedhiyakake gambar akurat ing kali modern."

Rhine II didol ing Christie's Auction menyang sing ora dingerteni. Christie nerangake minangka "refleksi sing dramatis lan jero babagan manungsa lan hubungane karo alam ing cusp abad 21". Gursky minangka tokoh penting ing gerakan fotografi menyang galeri seni rupa lan salah sawijining fotografer sawetara sing entuk rega sing dhuwur kanggo karyane, amarga mung lukisan biasane wis nindakake.

  • Andreas Gursky | Der Rhein II
  • Photograp, color, print Chromogenik, ing kertas
  • Ukuran: Bingkai: 2063 x 3575 x 50 mm | gambar: 1564 x 3083 mm

Galeri Seni Konvensional | Menorca | Ibiza | Aspen

Galeri Seni Konvensional Menorca | Ibiza | Aspen

Rekam Lelang Kanggo Seni. Lukisan Da Vinci Nupuk $ 450.3 Million.

Salvator Mundi, lukisan Leonardo da Vinci sing dawa saka Yesus Kristus sing diwenehake Raja Louis