Penjualan sing Shook World Art

Seri Pangeran koboi diproduksi saka 1980 nganti 1992, lan isih ditindakake.

Koboi dening Richard Pangeran

GAMPANG GAMPANG: Richard Pangeran (B. 1949) | Untitled (Koboi) | print ektacolor | 47 5 / 8 x 71 3 / 8 ing. (120.9 x 181.2 cm.)
Dileksanakake ing 1995. Karya iki minangka nomer loro saka edition loro lan bukti siji seniman.

Seri kasebut kalebu foto sing dijupuk foto. Foto sumber yaiku pariwara rokok saka Marlboro Man, sing nggambarake wong sing nunggang jaran kanthi cara sing idealis lan maskulin.

Pangeran bisa uga tujuane mangsuli keaslian lan realitas foto, utamane gambar media lan iklan, lan khusus simbol budaya Amérika sing sugih iki.

Pangeran ngrebut potret kasebut kanggo ngilangi teks lan merek Marlboro, supaya bisa decontekstualisasi gambar kasebut. Ing taun 2005, Untitled (Cowboy) didol $ 1 ing Christie's Auction ing New York.

Sanajan kasunyatane, rega regane kurang saka pirang-pirang karya seni liyane sing didol ing Lelang Chrisite, adol kasebut entuk akeh perhatian lan kontroversi amarga gambar gambar sing ditindakake dening Pangeran.


Ing 2015 artis konseptual Irlandia Kevin Abosch adol foto kentang kanthi rega mung $ 1M.

Kentang #345 dening Kevin Abosch

Siji kolektor ndeleng karya seni nalika ngunjungi omah Abosch ing Paris lan tuku langsung saka temboknya. Abosch mangsuli; "Kita duwe rong gelas anggur lan ujar, 'Aku pancen seneng." Rong gelas anggur maneh banjur ujar 'Aku pancen kepengin banget.' "

Abosch kondhang amarga fotografi fotografis misuwur, digawe saka latar ireng, sing bisa dibayar nganti sawetara atus ewu dolar.

Bubar seniman kasebut adol karya seni crypto-artine luwih saka $ 1M, mbayar ing cryptocurrency.

Karya digital kanthi judhul 'Forever Rose' didol ing Dina Valentine menyang klompok sepuluh tukang, sing kabeh duwe 10% karya seni kasebut.


Ing 2014 Peter Lik nggawe klaim manawa dheweke adol foto sing paling larang ing dunia sing judhul Phantom, kanthi total $ 6.5M.

Phantom dening Peter Lik

Ana akeh kontroversi lan kritik babagan adol. Phantom didol menyang kolektor pribadi sing isih ora anonim.

Sawetara sumber nate ujar yen Lik lagi nggambarake pasar dhewe lan ana sawetara sing wis mangsuli babagan kebeneran adol kasebut.

Praktek Lik nggawe akeh kritik saka jagad seni rupa, sing gagal ngerteni lan nyetujoni karya Lik. Ing lelangane Lik gagal entuk luwih saka $ 16, 000, dadi luwih angel percaya keasliane adol $ 6.5M. Nanging, Lik nyebabake kontroversi lan nggawe debat babagan rega sing dikandhani ing njero lan njaba jagad seni, kanthi sengaja utawa ora.


Ing lukisan 2017 Jean-Michel Basquiat tengkorak dadi karya seni sing paling larang didol dening seniman AS.

Tanpa judhul (sirah) dening Jean-Michel Basquiat | 1981

Sadean $ 110.5M, adol nyebabake ombak ing lelang Sotheby lan ing jagad seni.

Basquit lair ing Brooklyn, New York lan dadi misuwur nalika isih enom. Dheweke tiwas umur 27 taun, saka overdosis heroin.

Sepotong $ 110M dicet nalika Basquiat mung 21 taun. Kolektor Jepang lan mogul fesyen online ing Yusaku Maezawa angsal lukisan kasebut.

Basquiat entuk popularitas minangka seniman neo-ekspresionis kanthi graffiti, ikonografi lan imajiner Afro-Karibia.


Ing foto 2011 Andreas Gursky 'Rhein II' didol kanthi rega $ 4.3M, nggawe wektu kasebut foto sing paling larang tau didol.

Rhine II dening Andreas Gursky

Gursky kanthi rincian mbusak digital kayata walker asu lan bangunan pabrik kanggo nggawe komposisi sing sithik banget. Gegayutan karo manipulasi Gursky: "Paradoks, tampilan Rhine ora bisa dipikolehi, konstruksi fiksi dibutuhake kanggo nyedhiyakake gambar akurat ing kali modern."

Rhine II didol ing Christie's Auction menyang sing ora dingerteni. Christie nerangake minangka "refleksi sing dramatis lan jero babagan manungsa lan hubungane karo alam ing cusp abad kaping-21".

Gursky minangka tokoh penting ing gerakan fotografi menyang galeri seni rupa lan salah sawijining fotografer sawetara sing entuk rega sing dhuwur kanggo karyane, amarga mung lukisan biasane wis nindakake.


Pamasangan pisang Art Basel Maurizio Cattelan mangan 120000 USD seniman kinerja David Datuna

Art Basel: pisang instalasi US $ 120.000 Maurizio Cattelan sing dipangan dening seniman liyane.

Karya gedhung gedhang overripe menyang tembok sing adol rega AS $ 120.000 wis dipangan dening seniman kinerja sing kapisah. Karya seni, kanthi irah-irahan?

Pahlawan animasi Film Film mandheg mandheg mandhegake Jason lan Argonauts

Ray Harryhausen lan Seni Efek Khusus

Tentara kerangka lan dinosaurus mangan wong mung sawetara repetoire Ray Harryhausen babagan efek khusus, sing nambah animasi gerakan mandeg menyang seni sajrone




dikirim ing Buzz.