Omah bersejarah 1918 ing PRADA RONG ZHAI, sing ana ing njero Shanghai, diresmikake ing Oktober 12, 2017.

Bangunan kasebut minangka ruang fleksibel khusus kanggo macem-macem kegiatan budaya sing diatur dening Prada Group ing China.

Ditarik karo Germano Celant, pameran "Roma 1950-1965" nylidiki iklim artistik lan budaya sing dikembangake ing Roma sajrone periode kasebut sawise Perang Dunia II, lan terus dadi awal 1960.

Sajrone pirang-pirang taun kasebut ing saindenging Italia lan jagad liyane bakal ngrampungake musuhan sing kedadeyan saka konflik kasebut, njupuk rubuh perang lan nggunakake minangka bahan mentah kanggo nggawe dhasar ora mung kanggo pambudidaya ekonomi 1960 lan industrialisasi cepet. , nanging uga kanggo gerakan seni sing ditondoi dening pembaruan radikal saka basa seni.

Ing Nopember 1950, seniman Mario Ballocco nerbitake artikel kanthi judhul "Gruppo Origine" ing majalah AZ, ing pambiji lan nemtokake program klompok jeneng sing padha digawe bareng karo Alberto Burri, Giuseppe Capogrossi lan Ettore Colla.

Pameran perdana grup kasebut bakal ditindakake ing Januari 1951 ing galeri. Ngarsane Burri minangka kunci kanggo negesake ketegangan sing tujuane kanggo nggabungake konsep konsep seni sing ngubungake model manungsa sing cocog lan sekuler. Canvasese, sing diwiwiti ing 1948, dadi ditutupi abrasions lan lacerations, potongan lan bolongan, patch lan cetakan, parut sing, sawise dijahit maneh, dadi kulit sing rusak.

Kanthi cara sing padha, Ettore Colla percaya karo kekuwatan bahan sing asale saka "ing ngisor iki," ditemokake ing tengah-tengah peninggalan industri. Dheweke digunakake ing patung kasebut kanggo mbebasake kekuwatan gambar.

Dheweke nyuwel fragmen kasebut wiwit cilik lan nyemplungake ing lapangan estetika, didol karo tokoh lan kontaminasi sing tumindak kaya kejutan lan antidotes ajaib menyang masyarakat konsumen sing ngilangi unsur-unsur sing digunakake ing jeneng produksi sing terus-terusan lan terasing.

Generasi sing ngetutake Burri lan Colla yaiku klompok Forma, diadegake ing Maret 15, 1947 ing studio Renato Guttuso ing Via Margutta 48 ing Roma.

Carla Accardi, Ugo Attardi, Pietro Consagra, Piero Dorazio, Mino Guerrini, Achille Perilli, Antonio Sanfilippo, lan Giulio Turcato kabeh nandhani manifesto klompok kasebut diterbitake ing April ing masalah pertama majalah kanthi judul Forma 1, jeneng kasebut saiki dadi grup. dikawruhi, nampilake pujangga sing wujud langsung minangka liya lan mburi.

Studios, utamane sing padha nggabung ing Via Margutta lan Villa Massimo, nyedhiyakake papan rapat kanggo para seniman kasebut.

Arti Visive (Seni Visual), L'Esperienza Moderna (Pengalaman Moderen) lan Civiltà delle Macchine (Mesin Peradaban) yaiku kabeh majalah sing, bareng karo galeri kaya L'Age d'Or - diarahake dening Dorazio lan Perilli - Klub Seni utawa La Tartaruga, nggambarake rentak, kreatif kreatif jamane. Bar lan kafe kaya Il Caffè Rosati ing Piazza del Popolo dadi simbol pamriksan ide antara para seniman lan intelektual.

Gruppo degli Otto (Grup Lapan), sing dikembangake dening kritikus seni lan sejarawan Lionello Venturi, uga Forma 1, Origine lan Fronte Nuovo delle Arti (kanggo ngutip mung sawetara), yaiku sapérangan klompok lan gerakan Romawi. kapribaden bakal muncul sing mbuktekake kunci pangembangan seni Italia sajrone puluhan taun sing berturut-turut.

Sajrone pirang-pirang taun kasebut, Roma minangka kutha sing kepengin banget urip kanthi tenanan lan nyenengake kaendahan urip, sentimen sing diwakili dening film 1960 Federico Fellini, La Dolce Vita.

Lingkungan iki ora mung narik seniman lan intelektual kaya Alberto Moravia, Ennio Flaiano lan Pier Paolo Pasolini (sing uga bakal nulis skrip film kanggo film sing diasilake ing Hollywood, Cinecittà), nanging uga aktor, direktur lan prodhuksi film internasional utama.





dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , .