Proyek saka perdamaian dicet ing bangunan 50.

Artis eL Wiji kaligrafi Arab kanthi graffiti kanggo nglukis pesen warna-warni lan swasana sing tentrem lan tentrem ing bangunan saka Tunisia tekan Paris.

Artis lan TED Fellow nuduhake crita babagan proyek ambisi sing durung ditindakake:

Lukisan dicet ing bangunan 50 ing Manshiyat Naser, distrik Kairo, Mesir, mung bisa dideleng saka gunung sing cedhak.

el Wiji

Kanggo luwih saka sepuluh taun, eL Wiji wis nggunakake seni minangka alat kanggo artikulasi sosio-politik.

Kanthi kanthi riset filosofis kanthi tliti, seniman nggawe karya universal sing nyawiji masyarakat, budaya, lan generasi.

Wiji Wiji nerangake:

"Aku pancen percaya yen seni minangka cara kanggo mbukak dialog.

Aku kepengin mikir manawa karya seni bisa ngilangi wates sing awake dhewe letake; apa fisik, budaya utawa linguistik.

Pameran ing Lazinc nggambar gaya lukisan anyar, ing ngendi aku nyoba ngrusak proses pikiranku dadi lapisan.

Uga takon para rawuh kanggo takon babagan kepiye mikir lan kepiye sing kena pengaruh saka anggapan utawa salah tanggapan. "

Wiji Potret eL dening Chrisitina Dimitrova




tagged , , .