Lukisan guwa kuna ing Somaliland

Tumindake nggawe tandha kanggo komunikasi kanggo manungsa liya kayadene dicantumake banget karo DNA spesies kita.

Contone, mbantu netepake cara kerja koperasi sing sukses, ing kumpul, mburu utawa nyusup kewan liyane kanggo panganan, sing ora mesthi bisa mbiyantu kaslametan lan dominasi spesies kita.

Khayalan, misale, dadi media komunikasi de-facto sadurunge basa utawa tembung sing ditulis berkembang sajrone kecanggihan.

Iki mesthi anggepan, amarga kita ora yakin manawa imajinasi minangka kabeh prabédan penting sing ngunggahake spesies manungsa kanggo ndominasi planet iki.

Nganti saiki, ora ana sing mbuktekake lan apa bukti positif sing ana ing tembok dening para leluhur.

Singa Guwa Chauvet

Venus saka Willendorf, gambar patung, patung seni prasejarah.

Apa sejatine, imajinasi lan saiki isih ana, bentuk komunikasi sing paling cepet lan sing paling efektif, kayata menehi makna sing luwih jero babagan kahanan psikologis rumit manungsa.

Nggunakake gambar kanggo menehi pangerten spiritual lan nyengkuyung semangat agama yaiku strategi sing dianut para pamimpin masyarakat sing teratur, saka peradaban kuno nganti saiki.

Warisan Art dirasakake ing saindenging jagad lan dirasakake.

Dina iki akeh seni iki meh disembah minangka 'ketuhanan' wis 'kena karo tangane Gusti Allah,' kaya Picasso bakal ujar banget kanthi banter tinimbang dheweke, apa dheweke ora ngerti babagan geger sing dicritakake iki bakal nyebabake wektu (ing abad 20th).

Ing abad kepungkur ana acceptance umum yen Art minangka refleksi budaya kanggo kabeh kegiatan kamanungsan, sistem kepercayaan, pitakonan moral moral lan interaksi manungsa.

Ora nggumunake yen Artis ngganti, ngganti utawa ngolah seni kanggo mratelakake panemume umum lan dipunginaake dening meh kabeh negara kanggo nyirami populasi jagad spesifik dhewe. Ora dingerteni yen para seniman percaya yen asma kasebut dadi pakaryan.

Ing jaman biyen Art uga ditrapake minangka golek path kanggo cara anyar 'mikir' filosofis babagan urip, pati, sawise urip lan orane.

Ceiling Chapel Sistine dening Michelangelo Buonarroti

Kartun Mural Nggambarake Wong Manungsa Ngrampung ing Facebook Suka

Ing abad 21st, iki dudu kedadeyan, amarga media liyane wis nggambarake seni visual statis.

Film, video, televisi lan sejatine, sanajan media sosial, saiki ngrampungake rol kasebut.

Ing wiwitan abad 20th Western wis maju kanthi teknologi ing sawijining titik ing endi masa depan kaya-kaya kabeh masalah ing abad kepungkur bakal dirampungake.

Mesin nggedhekake masyarakat kanthi sistem transportasi sing efisien.

Daya (listrik lan gas) kasedhiya ing saklar, banyu sing ditabuh pipa langsung menyang kabeh omah warga, sistem limbah anyar ngresiki lingkungan Kota, prasarana sing luwih apik nyebabake bathi perusahaan sing akeh lan pedunung sing ngetutake. sanajan luwih alon, nanging tetep luwih apik.

Sing paling penting, negara njupuk kompleks unggul budaya, sing dipercaya dheweke nyedhiyakake status global sing dhuwur, yaiku sabdhoning kanggo bangunan kerajaan.

Art lan seniman nggambarake masyarakat kompleks iki kanthi maju ing nggawe gambar lan ngrayakake dheweke kanthi ngasilake karya sing katon lan ngrasa 'modern' minangka revolusi industri maju menyang panguasa jagad alami lan owah-owahan luar biasa sadurunge sadurunge 1900 Paris World sing misuwur. beya.

Salah sawijining pionir sing ora populer ing jaman 'pasca modern' yaiku Ferdinand Hodler.

Lukisan sosial sing nyata-nyata wis nate ngintip cara kanggo masarakat nrima 'silau' warna impresionis sadurunge dikenal ing njaba Paris.

Ing pungkasan abad ing Paris ing wPerdagangan Dagang (Paris nalika semana minangka ibukutha seni jagad) impresionis minangka 'bintang pertunjukan.'

Dheweke banget diadegake ing galeri seni modis ing ibukutha Prancis. Miturut 1900, kamera dadi aksesoris wong-wong, kanthi akeh seniman prédhiksi pungkasane kabutuhan kanggo lukisan.

Poster saka Universelle Eksposisi (1900)

Potret dhiri saka Maurice Denis (1916)

Paul Gauguin nggawe karya pungkasan ing Haiti, Vincent van Gogh wis tiwas sepuluh taun. Penglihatan Degas mandhap lan Rodin mbuktekake statuse minangka 'jenius' arca modern.

Lan Cezanne? Dheweke mung miwiti ngrasakake ngarsane ing pasar seni minangka 'pelukis modern sing gedhe' ing galeri posh, nalika kasunyatane dheweke kepengin ana ing Museum Seni lawas, kaya kabeh pelukis liyane.

Donya seni nyekseni kelahiran post impressionism. Lan maringi sihir kasebut minangka 'Fauves' (kewan galak) lan anggota paling intelektual, klompok kasebut, Maurice Denis, wis nggawe ujaran kasebut ing esai sing diterbitake ing 1890 ...

"... elinga yen gambar, sadurunge dadi jaran perang, wanita mudo utawa sawetara anekdot, sejatine permukaan sing rata ditutupi warna sing disusun kanthi urutan tartamtu."

Katon manawa akeh Artis, sadurunge 1900, minangka titik pemotongan abad anyar sing gagah bakal teka lan mulane nyiapake dalan kanggo para seniman maju maju kanggo mbukak pikiran penduduk Eropa (utawa paling ora ana pojokan sing dijajah ).

"Nalika tegese wis diresiki, dadi saya ringkih, mula kekuwatane ekspresine wis entek, kita kudu bali menyang prinsip-prinsip penting ing basa manungsa digawe." (Wrote Matisse nalika ngomong babagan 'Fauvism' circa 1936).

Militer inspirasi frase Prancis avant gardé bisa uga ditrapake kanggo salah sawijining sawetara seniman ing tahap modernisme iki, lan sing saiki bisa dianggep minangka conto awal lukisan kontemporer.

Nanging dina iki, kita nganggep Kubism minangka awal nyata apa sing nyipta modernisme abad 20 (Abstraksi ing lukisan).

Contone, jeneng-jeneng tartamtu mbuwang menit tembung Cubism digunakake, yaiku para produser Cubism, Pablo Picasso lan Georges Braque, sanajan ora ana sing nate nyebutake minangka Cubists, utawa ora melu ing pameran Cubists (sadurunge utawa malah sawise 1911) ....

Guernica dening Pablo Picasso


Artis Robot Pisanan ing donya

Yen sampeyan wutah, angel mbedakake apa Ai-Da pancen manungsa utawa

MUNGKUT | Museum Kraton | 4D Art - Apa iku? Kèndêl ingsun | terus

Campuran teknologi lan sejarah Cina kuna, Museum Istana Beijing nggawa lukisan ing abad kaping 12




tagged .