Deborah Kass, OY / YO | 2016 | Tuku: Hadiah kanggo ngurmati Norman Kleeblatt, Susan lan Kepala Kurator Elihu Rose | © Deborah Kass

YORK Anyar | terus

Museum Yahudi

Pemandangan saka Koleksi

Pameran koleksi Rotasi Museum Yahudi nampilake meh kabeh 600 kerja wiwit jaman kuno menyang seni kontemporer - sing saiki ana ing ngarep.

Mel Bochner | Bungah Yiddish | 2012

Sepisanan ing taun 25, Museum Yahudi nampilake pameran anyar utama kanggo koleksi sing ora padha.

Pemandangan saka Koleksi ngubah kabeh lantai katelu kanthi meh kabeh 600 kerja saka jaman kuno menyang seni kontemporer saiki, sing saiki katon ing Museum.

Obyek seni lan Yahudi ditampilake bebarengan, negesake nilai-nilai universal sing dienggo bareng karo wong kabeh iman lan latar.

Koleksi Museum Yahudi ngemot luwih saka taun 4,000 liwat obyek 30,000, kalebu lukisan, patung, fotografi, seni hiasan, barang-barang upacara, antiquitas, karya ing kertas, lan media.

Deleng liwat lensa kontemporer, koleksi kasebut minangka pangilon identitas Yahudi sing kepungkur lan saiki.

Hanukkah Lamp | India, pungkasan abad 19th-20th

Hanukkah Lamp | India, pungkasan abad 19th-20th

Tinimbang narasi siji, Pemandangan saka Koleksi dipérang dadi pitu bagean, utawa adegan sing beda-beda, nuduhaké macem-macem lan ambane koleksi.

Saben wong ngumumake cara presentasi seni lan sejarah dibentuk miturut konteks lan perspektif.

Pamasangan anyar minangka ekspresi kreatifitas seni lan budaya uga minangka gegambaran evolusi sing terus-terusan minangka intine identitas Yahudi.

Campuran obyek seni lan upacara sing unik iki ngomong babagan pirang-pirang tali tradhisi Yahudi, budaya, spiritualitas, lan sejarah.

Crita babagan karya seni nyritakake pirang-pirang perspektif babagan wong Yahudi ing jaman saiki lan saiki, kepiye budaya Yahudi intersek karo seni, lan kepiye kalebu bagean saka hubungan global sing luwih gedhe.

Pemandangan saka Koleksi dadi fleksibel, kanthi pirang-pirang adegan sing ganti saben taun, lan ganti saben nem wulan, supaya subjek sing beda bisa diteliti nalika pamirsa diwenehi kesempatan kanggo ndeleng koleksi sing bisa, kalebu akuisisi anyar.

Nicole Eisenman, Seder | 2010 | Minyak ing kanvas





dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN