Yue Minjun | Angkatan Bersenjata, 2009 | Gambar liwat Weng

Saka Seni Propaganda nganti Realisme SintisA Refleksi saka China Kontemporer

Wawasan sing apik banget kanggo gambar sing DPRK pengin nggambarake kanggo warga lan sawetara pengunjung sing diijini.

Wis mlaku-mlaku antarane budaya sing wis sawetara taun, aku mardika manawa China mung bisa mangertos saka njero. Iki ngemot pitakon gedhe kanggo babagan saben dinane cilik.

Iki dudu pratelan politik utawa upaya kanggo nyoba apa sistem utawa kulon luwih apik. China minangka masyarakat sing wis ana sajrone udakara 2000 taun, amarga Han-Cina mesthi nuwuhake lan ngasihi warisane minangka negara.

Bandhingake karo masyarakat barat lan sampeyan bisa njupuk gambar lan pangerten sebagean babagan adoh banget.

Nalika ing Mid-Eropa wong-wong Barbaria sing isih omah ing alas lan nyoba nglawan wong Romawi, China saiki wis nggawe terusan saka sisih lor nganti kidul kanggo mundhak ekonomi. Mesthi wae, kanggo sebagian besar China dikuasai Emperor lan Kings.

Saiki, lan owah-owahan sing saya gedhe, seni saya tambah akeh amarga wis digunakake minangka instrumen politik sajrone revolusi budaya.

Artikel iki nyoba kanggo nuduhake kepiye seni wis dadi tuntunan sing bisa diatur, apa sing kudu diciptakake.

Klaus | CEO & Pendhiri | ARTMO
Hamburg & Shanghai

Klaus @ Istana Musim Panas | Beijing

Slogan kasebut ujar: "Urip kanthi sukses ing garis kepala seni lan seni revolusi Ketua Mao!" lan latar mburi nuduhake kutha Yan'an, ing ngendi Mao Zedong nyatakake yen kabeh seni lan literatur kudu dadi politik sing kapisan lan seni nomer loro | Jiasheng Ding; Akademi Teater Shanghai (est.1945), karakter saka operasional revolusioner, 1974

Seni propaganda Revolusi Budaya China

Sajrone Revolusi Budaya Cina seniman tradisional dikutuk minangka kontra-revolusioner lan karya-karya kasebut dirusak.

Ing papan pamrentahan kasebut nyiptakake budaya visual sing anyar: siji sing ngrayakake para pekerja, prajurit, kemajuan industri lan Ketua Mao.

Ing 1966 Mao Zedong, pimpinan Komunis China, miwiti kampanye politik sing dadi dikenal minangka Revolusi Budaya (1966-1976).

Mao nuntut pemuda China nulungi dheweke ngresiki pengaruh kapitalis lan pemikiran borjuis ing pamrentah, pamulangan, media lan seni, lan ngupayakake semangat revolusioner.

Gaya seni anyar dibutuhake sing nyengkuyung ing baris Maoist lan nglayani buruh, petani lan prajurit.

Gambar kasebut meres kabeh wilayah ing saben dinane lan diterbitake ing kabeh barang kalebu kothak matchbox, sing sadurunge ditampilake gambar saka cerita rakyat China.

Werna karya seni anyar yaiku warna abang, warna revolusi.

Potret Ketua Mao njupuk bangga ing Gedhung Agung Rakyat | Lukisan Kumpulan Revolusi Budaya, Dokumen Sejarah Penting, 1976

Lukisan lanskap saiki nggabungake simbol prestasi industri modern kayata jembatan sepur iki nyabrang kali.

Wei Zixi, Langit's Moat bakal dadi tliti, 1974

Munculake Realisme sinis

Sawise kesusahan post-1989 sing ngetutake inisiatif sing ditindakake dening Deng Xiaoping lan para siswa, sebilangan pelukis Beijing wiwit nyipta karya kanthi tanggapan.

Kasedhiya karo iringan, humor lan satir, lukisan kasebut nggambarake tuwuhing negara kanthi cepet lan ideologi politik sing ora nyenengake.

Zhang Xiaogang | Darah- Keluarga Gedhe Ora Gambar liwat mutualart.com

Fang Lijun | Kaloro kelompok, Ora ana 2. Kèndêl ingsun | Gambar liwat dominickmanco.wordpress

Sanajan ora duwe estetika sing nggabungake, karya Realistik sinis nuduhake nada sindiran lan humor sing padha, sing nuduhake psikologis sing dikepengini karo populasi lan seniman kasebut.

Pandhangane tanpa kritik, nanging dheweke uga rumangsa bisa rumangsa malah kritik dhewe kanggo nyuda pengaruh kasebut.

Saliyane saka unsur Realis Sosial sing dipinjam kanggo tujuane mung padha nggeguyu, seniman kasebut uga duwe pangerten kanggo Simbolisme lan uga Surrealisme, bisa uga paling apik ditampilake liwat tokoh lan dandanan kaya clown.

Realisme sinis minangka salah sawijining gerakan seni Pasca pertama ing China kanggo nggayuh sukses ing tingkat internasional, thanks kanggo telung jeneng utama sing lukisan didol kanggo rega sing dihormati.

Nanging ora saka Yue Minjun, Fang Lijun lan Zhang Xiaogang, kita ora kudu nglirwakake sumbangan saka Liu Wei lan Wang Jinsong.

Wei, umpamane, asring diarani apik banget ing tanah kelairan, amarga lukisane sing nggabungake abstraksi lan figur kanggo nggambarake rasa humor sing nakal.

Skripsi lambang Yue Minjun | A-maze-ing Ketawa | Gambar liwat vancouverstreetblog

Pembeli Tionghoa kanthi Dramatik Ngganti Donya Seni

Mangkene apa sing dituku.

LUMA | Taman Lisa lan Kevin Siwoff

LUMA | Ndelok Swara Swara Lisa Park lan Kevin Siwoff




tagged .