Undhangan ulang tahun 55th saka ngedegake DPRK | Koleksi Nicholas Bonner

Desain Grafis NORTH KOREA

Wawasan sing apik banget kanggo gambar sing DPRK pengin nggambarake kanggo warga lan sawetara pengunjung sing diijini.

Ing negara siji Korea Utara ora ana perusahaan swasta: saben barang sing nggawe desain, saka label panganan lan tiket acara kanggo bungkus kertas, kartu pos lan poster, wis dirancang, disetujoni lan diprodhuksi dening negara.

ing 2018 London House of Illustration wis dadi pameran pertama ing UK desain grafis saka negara kasebut.

Digawe ing Korea Lor: Grafis Saben dina DPRK; obyek saben dinten diklumpukake dening Nicholas Bonner, sing duwe hubungan unik karo negara kasebut.

Pos cetakan tangan nganggo "Kabeh kanggo nggayuh Rencana Ekonomi Rakyat 1979" | Koleksi Nicholas Bonner, foto dening Justin Piperger

Paket manis, awal 1990s | Koleksi Nicholas Bonner, foto dening Justin Piperger

Bonner pisanan ngunjungi Korea Lor ing 1993 ing perjalanan sinau menyang China.

Nalika bali, dheweke nyiyapake Koryo Tours lan wis kunjungan klompok utama menyang DPRK sajrone taun 25.

Dheweke uga dadi pendiri Koryo Studio, sing menehi komisi lan adol karya seniman DPRK, lan ngasilake telung dokumenter sing menang babagan Korea Lor:

Game saka Gaya Urip (2002), Negara Pikiran (2004) lan Nyabrang Line (2006).

Bonner ujar: "Koleksi kasebut nuduhake obyek umum sing diwenehi status sing apik kanthi grafis sing ditarik tangan saka perancang kreatif Korea Utara.

Sawetara pakaryan iku njlimet nanging desain dhasar uga ora kena dipandang weruh - kesederhanaan minimalis nggawe kriya irama sing apik banget. "

Deleng uga buku Bonner sing Digawe ing Korea Lor: Grafik saka Everyday Life in DPRK.

Kothak werno kendi sing nuduhake sepur Red Flag ing pesisir wétan Korea | Koleksi Nicholas Bonner, motret Phaidon

Label panganan timah sing diulem kanggo daging babi, kacang ijo lan iwak | Koleksi Nicholas Bonner, motret Phaidon

FAKTOR & FIGURES

Republik Rakyat Demokratik Korea
DPRK

조선 민주주의 인민 공화국

Korea Lor, kanthi resmi Républik Rakyat Demokratik Korea (DPRK utawa DPR Korea), minangka negara ing Asia Wétan sing dadi bagéan lor ing Semenanjung Korea, kanthi Pyongyang minangka ibukutha lan kutha paling gedhe ing negara kasebut. Ing sisih lor lan sisih lor-kulon, negara iki diwatesi China lan Rusia ing sadawane Amnok (dikenal minangka Yalu ing basa Cina) lan kali Tumen; ing sisih kidul karo Korea Kidul, kanthi Zona Demilitarized Korea (DMZ) sing kuwat banget, misahake loro kasebut. Nanging, Korea Lor, kaya pasangan sisih kidul, nyatakake minangka pamrentahan sing sah ing kabeh jazirah lan pulo sing cedhak.

Ing 1910, Korea dicaplok dening Imperial Jepang. Sawise nyerah Jepang ing pungkasan Perang Dunia II ing 1945, Korea dipérang dadi rong zona, kanthi sisih lor dikuasai Uni Soviet lan sisih kidul dikuwasani Amerika Serikat. Rundingan babagan rundingan gagal, lan ing 1948, pamrentahan kapisah dibentuk: Republik Demokrat sosialis Korea ing sisih lor, lan kapitalis Republik Korea ing sisih kidul. Serangan sing ditindakake dening Korea Utara nyebabake Perang Korea (1950-1953). Persetujuan Armisike Korea nggawa gencatan senjata, nanging ora ana perjanjian perdamaian sing ditandatangani.

Korea Lor resmi nggambarake awake dhewe minangka negara sosialis "mandhiri", lan kanthi resmi nahan pemilihan, sanajan ujar pemilihan wis diterangake dening para pengamat njaba minangka pemilihan isin. Akeh toko media kasebut diarani Stalinist, utamane ora ngerti babagan budaya pribadine ing sekitar Kim Il-sung lan kulawargane. Partai Pekerja Korea (WPK), sing dipimpin dening salah sawijining anggota kulawarga sing nyekel kekuwatan ing negara kasebut lan mimpin Barisan Demokrat kanggo Reunifikasi Remaja Bapa sing kabeh pejabat politik dibutuhake dadi anggota. Juche, ideologi mandiri mandiri nasional, dikenalake konstitusi ing 1972. Cara produksi diduweni negara liwat perusahaan usaha negara lan kebon tani. Umume layanan kayata kesehatan, pendhidhikan, omah lan produksi panganan uga diwenehi dana utawa dibiayai negara. Saka 1994 nganti 1998, Korea Lor ngalami keluwen sing nyebabake pati ing antarane wong 240,000 lan 420,000, lan populasi terus nandhang kekurangan gizi. Korea Lor ngetutake Songun, utawa kabijakan "militer-pisanan". Iki minangka negara sing nduwe jumlah tentara militer lan paramiliter paling akeh, kanthi total 9,495,000, anggota cadangan lan paramiliter, utawa kira-kira 37% saka populasi. Tentara tugas aktif 1.21 yuta minangka nomer papat paling gedhe ing donya, sawise China, Amerika Serikat lan India; dumadi saka 4.8% saka sawijining pedunung.

  • Artikel sebagian sumber Kesenian BBC
  • Fakta & Tokoh sebagian Wikipedia Wikipedia

TOKYO | Kesenian Fashion Meets | Tampilake Pra-Jupuk 2019 Pria Paling Diop's Dior's

Kim Jones, direktur kreatif Dior Men, duwe panemu babagan aturan sing dikarepake

CRYPTO ART

Sawetara taun kepungkur buzz sauntara fenomena Cryptocurrency lan Blockchain wis tuwuh




tagged .