PARIS | Saka Kasunyatan Dijupuk nganti Realitas Virtual | Louvre | Oct 24, 2019 - Feb 24, 2020

Saka akeh wong sing akeh banget menyang vitrine kaca peluru-bukti, akeh pengunjung nemokake pengalaman sing dideleng Mona Lisa jero banget.

Nanging wiwit musim gugur iki, Louvre lagi mbukak Mona Lisa: Ngluwihi Kaca, pengalaman kasunyatan virtual sing bakal ngidini para pengunjung entuk penghargaan sing luwih akurat kanggo karya karya terkenal iki.

Pengalaman VR musium pisanan yaiku bagean saka pameran museum Leonardo da Vinci sing nandhani ulang taun 500 ing pati Renaissance master.

Inovasi berteknologi tinggi iki minangka salah sawijining artis-insinyur sing bisa ditampilake sing misuwur.

Sawise menehi headset VR, para pengunjung bakal mlebu ing ruang maya sing bisa langsung melu karo lukisan sing misuwur.

Interaksi pribadi iki ngidini individu mirsani rincian sing didhelikake lan nuansa karya karya sing ora bisa diakses saka mripat wuda.

Miturut pratelan saka Dominique de Font-Reaulx, direktur mediasi lan pemrograman budaya ing Louvre, "... masarakat bakal bisa nemokake pengalaman immersive karya karya sing luar biasa."

Digawe kanthi kemitraan karo perusahaan Samsung VIVE Arts, pameran sing misuwur iki bakal ngidini wong ngalami Mona Lisa ing njaba tembok Louvre.

Sapa wae sing duwe headset bakal bisa nggunakake VR iki liwat layanan langganan digital Samsung.

"Ngidini pengunjung sing ora bisa ngunjungi pameran kasebut kanthi pribadi bisa nemokake karya iki sing apik banget dening Leonardo da Vinci liwat versi omah kita bakal menehi akses menyang lukisan sing paling dirating,"

Sutradara VIVE Artis Victoria Chang ngandhakake.

Kesempatan VR anyar iki nggawe pamirsa sesambungan kanthi lukisan paling misuwur da Vinci saka ngendi wae ing saindenging jagad.

* sebagian sumber @ www.artnet.com


Saka Seni Propaganda nganti Realisme sinis | Refleksi saka China Kontemporer

Yue Minjun | Angkatan Bersenjata, 2009 | Gambar liwat Weng Saka Artik Propaganda nganti Realisme sinis Refleksi saka kontemporer China

CHINA | Museum Fotografi Kontemporer Kaping pisanan

Gegayuh minangka papan budaya kanggo warga lokal lan peneliti akademik internasional, Museum Fotografi Lianzhou bakal dadi institusi sing kapisan




dikirim ing Pameran lan diwenehi , , .