Dicolong, ilang, rusak? Apa sing wis kedadeyan karo Lukisan Paling Mahal ing Donya?

Da Vinci sing pungkasan diarani wis suwene setaun. Ngendi iku wis ora?

Nalika Leonardo Salvator Mundi didol luwih saka $ 450 yuta menyang pembeli misteri ing 2017 dadi lukisan paling larang ing donya nggawe kepala berita global.

Nalika desas-desus nyebar babagan identitas pembeli kasebut pamrentah ing UAE pungkasane ngumumake manawa wis tuku lan bakal nampilake Salvator Mundi ing Louvre Abu Dhabi sawise grand diumumake ing September 2018.

Nanging unveiling, ora tau kedadeyan.

Saiki, pamrentah ing UAE lan Arab Saudi ora gelem ngrembug babagan tuku sing nggegirisi lan karo akeh ahli sing meragukan gaweyan kasebut malah dadi pamilik sing sejati, ing endi lan seniman ditutupi misteri.

Crita ing mburi setengah milyar dolar seni dadi salah sawijine kontroversial lan misterius ing sejarah seni.

Kanggo meh setaun, ora ana sing ngakoni lokasi lukisan renaissance enigmatic iki.

Sumber ArtNet nglaporake yen "pakaryan kasebut disebar ing tengah wengi ing pesawat MBS lan pindhah menyang kapal layar".

MBS (Mohammed Bin Salman) minangka pangeran makutha lan panguasa de facto ing Saudi Arabia, dikira nguwasani bathi House of Saud $ 1.4 triliun.

Kebenaran laporan kasebut ora bisa ditemokake nanging kanthi rapet MBS menyang UAE lan crita ArtNet sing akeh banget.

Yen MBS nduwe lukisan didhelikake ing superyacht ing Mesir, kaya sing dilaporake, iki ora dadi rencana.

Akeh sing rumangsa kenapa Louvre Abu Dhabi ora nate nampilake lukisan kasebut, kaya sing dingerteni.

Mbok, ana sawetara sing ngaku, amarga wis nyata yen karya kasebut ora dicet dening Leonardo lan ora kudu mrentah kanthi bayaran sing dramatis.

Nalika pakaryan wis didol ing London ing 1958 dening Sotheby, iku didol kanthi rega mung X 45 (udakara $ 1,100 dina iki) amarga dikonfirmasi ing Boltraffio.

Para ahli sing disewa dening Christie kanggo ngubungake pakaryan kanggo Leonardo saiki wis ngaku analisis dheweke wis salah disalahake dening omah lelang.

Dr Carmen Bambach, curator ing Metroplitan Museum of Art, nyatakake panggunaan biasiswa Christie kanggo menehi saran marang Leonardo nglukis Salvator Mundi "dudu wakil saka pendapatku".

Dadi akeh pitakonan tetep babagan karya seni sing luar biasa iki: sapa duwe lukisan sing paling larang ing donya? Ngendi iku? Sapa sing nulis? Apa kita bakal ndeleng maneh?

Mung sawetara wong sing sugih lan kuwat sing ngerti wangsulan, liyane kita kudu ngenteni lan ngarep-arep karya mastermark umur limang atus taun iki.


Bir Kayangan Desain Karpet Shintaro Kago

Kain Bir: Kanvas Anyar sing Kaget

Minangka panyuwunan bir kerajinan mundhak ing saindenging jagad, bir golek pencari desain sing bakal mbedakake saka pesainge. Art

Pakaryan Artis Paling Artis 10 sing Dijual ing Lelang

Waca galeri lukisan sing larang ing donya. 1 15 November 2017 Salvador Mundi, Leonardo da Vinci didol $ 400 yuta kanthi rega Christie ($ 450.3 juta,




dikirim ing Buzz lan diwenehi , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN