Astronot Artistik

Sing asring digandhengake karo lapangan STEM, eksplorasi ruangan arang banget dibahas ing alam seni sing padha.

Nanging, seni wis sesambungan karo NASA luwih saka 50, mbantu nyritakake kepiye manungsa njelajah papan.

Alan Bean mratelakake apa tegese dadi astronot seni.

Minangka wong papat mlaku ing bulan lan pilot modul lunar kanggo Apollo 12, Bean miwiti karir seni sawise bali menyang Bumi.

Nganggo potongan roket, cetakan sepatu bulan, lan bledug saka situs kebangkrutan, Bean nyipta karya seni sing nyritakake babagan misi Apollo 12.

Miturut astronaut Neil Armstrong, "Alan Bean lan seni astro nggambarake drama lan kasenengan kanggo njelajah manungsa ing wulan amarga mung bisa ditrapake dening wong sing wis ana."

Bean, sing lulus ing 2018, ora mung minangka astronot sing wis mlebu ing jagad seni.

Astronot Nicole Stott dadi sing pertama nglukis nganggo cat banyu ing ruang sajrone misi 2009.

Liwat titik vantage unik dheweke saka papan, Stott ngarahake nggunakake karyane kanggo ningkatake pentinge seni lan ilmu.

"Bisa nampilake jendhela lan ndeleng soko lan cat interpretasi kasebut koyone migunani," kelingan Stott.

"Mungkin karya seni minangka cara sing unik kanggo nuduhake pengalaman. Minangka cara sing apik banget kanggo sesambungan karo wong babagan ngormati ing ngendi kita manggon ing planet tunggal iki. "

Spasi integrasi lan seni minangka prioritas kanggo pangurus kapindho NASA, Jim Webb.

Ing 1962, Webb netepake program seni NASA amarga dheweke percaya yen kudu ana sejarah sing bakal ditindakake lan nggambarake kanggo masarakat Amerika.

Bill Barr, pimpinan sejarah sejarah NASA, ujar, "Art minangka bagean saka wong sing nggawe manungsa. Sampeyan bisa ngrasakake apa tegese njelajah, yaiku apa sing ditemokake. "

Akeh seni saka program Webb, uga potongan saka Bean lan Stott, ditampilake ing Museum Udara Nasional lan Angkasa Nasional Smithsonian.

Nanging, NASA isih ngasilake seni, nanging ora ana ing Laboratorium Jet Propulsion NASA lan saka seniman Robert Hurt lan Tim Pyle ing Institut Teknologi California.

Hurt lan Pyle wis kerja ing taun 15 ing Caltech minangka duo seni.

Nggawe ilustrasi babagan cara Milky Way utawa exoplanet apa bisa ndeleng dhewe, para seniman iki bisa nuli uji-ujaran realistik uber sing ora dingerteni.

Ing topik seni ruang angkasa, desainer visual Joby Harris nyatakake,

"Seni ngisi kanyatan ing antarane fakta manawa papan ora ditetepake. Lan nalika data ngliwati manungsa liya, emosi lan nyata."

Nglirwakake imajinasi wong, potongan-potongan kasebut lan seniman ngelingake marang wong-wong sing ana babagan lelungan ruang.

Kaya sing dicritakake dening Bean, karya seni iki "... nyathet wiwitan usaha kanggo pungkasane, perjalanan kita ing antarane bintang-bintang."

* sebagean sumber @ www.scmp.com


Mono, inspirasi artis nganti pirang-pirang abad.

K ing Gorges du Verdon | Seri Polaroid Siri Ivo von Renner | Jerman | 1987

Galeri Seni Konvensional | Menorca | Ibiza | Aspen

Galeri Seni Konvensional Menorca | Ibiza | Aspen