DOHA | Mathaf: Museum Seni Modern Arab | Koleksi permanen

Mathaf: Museum Seni Modern Arab ing Doha, Qatar, duwe seni modern lan kontemporer Arab paling gedhe ing wilayah kasebut.

Koleksi kasebut disusun sawetara ewu karya sing diklumpukake sajrone taun 25, ngemot karya seni saka Jagad Arab lan wilayah sekitar liyane uga sing disambung menyang Semenanjung Arab.

Koleksi Mathaf nggantosi tren utama liwat macem-macem bentuk media kalebu lukisan, patung, lan karya video.

Artworks utama dening seniman Arab pionir, kayata Jewad Selim lan Mahmoud Moukhtar, wis digawe wiwit pertengahan abad 19th.

Artis sing dituduhake terlibat ing komunitas kasebut uga ing jagad seni sing luwih gedhe, main peran aktif ing modhél seni lan masyarakat.

Kajaba iku, musium menehi pameran sementara, sing duwe seni modern lan kontemporer sing diakoni sacara internasional. Pakaryan ing pameran kasebut nduweni peran penting kanggo mbukak obrolan sing ana gandhengane karo gerakan politik lan sosial ing Timur Tengah lan jagad Arab.





tagged , , , .