Kepiye Artworld Nguripake siji saka Anak sing Paling Dihiasi: Anish Kapoor duwe Vantablack

Minangka Anish Kapoor tuku seniman warna kanthi warna, Stuart Semple, nekad 'netepi Anish'.

Anish Kapoor minangka salah sawijining seniman sing paling misuwur.

Sawijining ksatria saka gelar Ratu lan doktor kehormat saka Universitas Oxford Kapoor bisa gumunggung Hadiah Turner, Praemium Imperiale lan Hadiah Genesis.

Ana sawetara accolades seni sing kudu ditawakake Kapoor sing durung dituntut. Singkat kasebut, Anish Kapoor dianggep akeh minangka seniman paling apik ing jaman saiki.

Dadi kenapa kanca seniman Inggris Stuart Semple nyatakake Kapoor sing 'kurang'?

Napa Kapoor, nate dipengeti dening seni alam, saiki diwenehi label 'maniac narkis' dening seniman liyane?

Iki crita konco badai kontroversi sekitar Anish Kapoor lan wawasan ringkes babagan kepiye salah sawijining seniman seni sing paling disenengi dadi penjahat.

Ing 2014 laboratorium berbasis Inggris ngumumake yen ngembangake warna sing anyar: Vantablack. Vantablack dudu warna normal .. Iki ireng sing mentas digawe.

Nggunakake teknologi kelas militèr vantablack bisa nyerep 99.6% kabeh cahya lan kaya sing diterangno Kapoor

'iku materi sing paling ireng ing jagad sawise bolongan ireng'.

Cetha vantablack minangka khusus. Alamiah, pangembangan warna anyar sing nggumunke iki mbukak jagad kemungkinan kanggo seniman.

Malah ana sing kepengin weruh manawa tekane vantablack bakal menehi tandha wiwitan jaman anyar ing seni.

Sing nganti Kapoor entuk tangan ing produk kasebut.

Anish Kapoor, kaya pirang-pirang wong liya, langsung ngormati potensial warna anyar iki.

Prospek salah sawijining pamikiran seni sing paling apik kanggo ngetrapake kritik kanthi warna revolusioner.

Nanging kanggo Kapoor nggunakake vantablack ing karyane durung cukup. Kapoor ora mung pengin katon dadi pelopor warna anyar sing apik, nanging dadi pelopor.

Kanthi status lan kasugihan akeh (Kapoor $ 85 yuta net-net nggawe wong seniman paling sugih enem) isih urip Kapoor bisa ngamanake perjanjian lisensi eksklusif karo produsen vantablack. Kapoor wis mbayar ragad sing durung diwarisake kanthi sah kanggo nglarang seniman liyane kanggo nggarap vantablack.

Keputusan kasebut nyebabake murung komunitas seni.

Tumindake Kapoor wis jeblugan minangka sombong, elitis lan egois.

Kapoor mbela awake kanggo nerangake:

"Napa eksklusif? Amarga iku kolaborasi, amarga aku pengin nyurung dheweke (produsen vantablack] kanggo panggunaan tartamtu. Aku wis kerja sama karo wong sing nggawe barang saka stainless steel pirang-pirang taun lan eksklusif. "

Sawetara wis konten karo panjelasan kasebut lan nesu babagan kahanan kasebut terus.

Nanging, nganti ana wong sing bisa ngasilake warna ireng (lan akeh sing nyoba) Kapoor bakal dadi siji-sijine seniman kanggo dolan karo kemungkinan sing kudu ditawakake vantablack.


Pembeli Tionghoa kanthi Dramatik Ngganti Donya Seni

Mangkene apa sing dituku.

Pira regane Skateboard?

Ing adol seni kontemporer Bonhams, para penyayang skateboard lan kolektor seni uga duwe