LUMA | Ndelok Suaramu

Taman Lisa lan Kevin Siwoff

Artis Lisa Park lan Kevin Siwoff tanggung jawab kanggo instalasi swara lan lampu interaktif, LUMA, sing nggabungake bioluminescence - produksi lan emisi cahya dening organisme sing urip - lan imajinasi sing nyenengake.

Ngembangake khusus kanggo Red Bull Studios New York, instalasi iki digawe saka kluster responsif sel 40 sing sumunar miturut swara sing diklumpukake saka mikrofon 2.

Salah sawijining mikrofon kasebut diselehake ing njero LUMA instalasi, nalika liyane ana ing njaba omah, saéngga para passer sesambungan karo potongan kasebut. Gumantung saka sawetara audio, kelompok-kelompok dadi macem-macem tambahan.

Park lan Siwoff ketemu miwiti proyek iki ing NEW INC, salah sawijining inkubator sing nyipta komunitas seni lan teknologi non-tradisional.

Gegayutan karo inspirasi kanggo karya iki, Siwoff ujar:"... kita pengin main ... ndeleng swarane." LUMA nggawe kasunyatan iki, nalika njelajah persimpangan antarane inovasi, budaya, lan teknologi.

* sebagian asli saka @ artreport.com