MADRID | Museo Reina Sofía | Koleksi permanen

Museo Reina Sofía, sing dumunung ing Madrid, digunakake kanggo ngganti saka institusi umum dadi ruang umum.

Koleksi Musieum dumadi saka karya 22,000.

Karya kasebut dipérang dadi telung koleksi sing, dadi, sebab Museo Reina Sofía dijenengake "museum sing paling ditekani sajrone urip."

Koleksi 1, kanthi irah-irahan Irung saka abad 20:

Utopias lan Konflik, ngrampungake konflik ing pungkasan 19th Abad antara modern lan diskon.

Potongan ing koleksan tantangan tantangan ngarep politik lan sosial uga babagan budaya lan seni.

Potongan kunci ing koleksi iki yaiku Guernica Pablo Picasso.

Koleksi 2, kanthi judhul Apa Perang?

Art ing Donya sing Dibagi, ndelok transformasi seni sing kedadeyan nalika pas Perang Dunia II saka 1945-1968 nalika ketegangan ana ing antarane Amerika Serikat lan Uni Soviet.

Masyarakat kepengenane wujud lan owah-owahan politik nggawe kontras liyane antarane jagadistik individualistik lan ide kolektif Soviet.

Koleksi 3, kanthi irah-irahan Saka Pambrontakan nganti Postmodernitas

Potongan potongan iki saka 1960 dadi 1980, nalika owah-owahan politik, sosial, budaya, lan teknologi sing mbentuk kahanan global kontemporer.

Budaya populer lan jagad seni dadi akeh wilayah budaya, gerakan sosial, lan politik. Definisi seni konvensional ditambahake lukisan lan patung kepungkur.

Kajaba iku, musium kudu weruh luwih saka ruangan pameran lan ing wilayah terbuka lan teras.

Koleksi karya seni ing papan umum minangka koleksi seni Spanyol lan internasional sing penting.





tagged , , , .