Ngrénovasi Donya Seni: Artis Visual / Musisi 10 Kontemporer

Dawane tangan manungsa luwih gedhe tinimbang jarak ing antarane mata lan kuping. Dadi ora kaget manawa para seniman, uga para pamirsa lan pamireng, ditarik dadi seni musik lan seni visual.

Siswa sekolah seni nyelehake kanggo mbentuk band. Musicians isi sketsa buku lan piranti nulis nganggo gambar. Klompok performs seneng karo tontonan sing dikarepake kanggo kritik. Kita dadi penggemar kabeh, mula kita kudu nggawe conto 10 saka seniman kontemporer sing nyebrang antarane seni lan musik.


1. Jean-Michel Basquiat

Sadurunge gabung karo "27 Club," ing desa pusat iki ditutupi New York ing graisiiti SAMO, nyemprot jagad seni, lan kolaborasi karo artis pop kondhang, Andy Warhol.

Dheweke uga nggawe band rock swara sing diarani Grey. Blending gelombang, ambien, lan jazz, musik bisa dirungokake ing soundtrack menyang film Glenn O'Brien Downtown 81.

2. Kim Gordon

Nalika umume dikenal minangka ikon feminis lan musisi karo Sonic Youth, Kim Gordon lulus saka Otis College of Art and Design in 1970s, lan wis pameran ing saindenging jagad.

Nggunakake bahan kaya cat semprotan lan gemerlapan, pakaryan kasebut duwe gangguan swara Sonic Youth sing dibuwang. Lukisan teks dheweke kayane kesadharan karo parodi Gordon babagan selebriti rock dhewe.

3. Yoko Ono

Minangka seniman avant-garde obah ing antarané New York, London lan Tokyo, pakaryan Ono nyawiji pagelaran lan seni konsep kanthi feminisme.

Entuk dheweke "Potong Potong," (1964) ing kono dheweke nawarake gunting, lan badan sing ditakoni, menyang pamirsa sadis kanthi pandhuan tunggal. Kaya-kaya ora dikembangake Mangsa Kaca, panjaluk pop kanggo bojone sing dipateni John Lennon.

4. Raymond Pettibon

Mbalik ing 1970 pungkasan, Raymond Pettibon main bass ing band punk Southern California sing asale diarani Panic, nganti Pettibon nyaranake logo anyar - Gendera Ireng - malah ngrancang logo kasebut.

Pangenalan Pettibon minangka seniman wiwit tuwuh wiwit pertengahan pertengahan'80. Lukisan pena lan tinta kasebut nggambarake jagad kartunis sing surem, nanging tekan ing arah sing beda kanggo nggambarake swathe budaya Amérika sing gedhe. Pettibon uga ngrancang tutup kanggo Sonic Youth Goo.

5. Lizzi Bougatsos

Minangka musisi, Lizzi Bougatsos menehi vokal sing tunggal kanggo band kayata tarian Gang Gang eksperimen lan garis garis wates karo IUD Minangka artis, dheweke nggawe patung sing meh padha karo manik anal, lan kadhangkala digawe saka es.

Legenda pemandangan pusat kutha iki padha ing omah Whitney Museum (melu ing 2008 biennial) lan ing Brooklyn waterfront, druming 88 Boadrum, dumadi saka asal-usul saka band rock-Boredoms ing Jepang.

6. David Byrne

Pimpinan Talking Heads rawuh ing Desain Sekolah Rhode Island lan College of Art Maryland Institute sadurunge pindhah menyang musik. Tutup Lagu Lagu Liyane babagan Bangunan lan Makanan band kasebut minangka kothak 529 Polaroid sing dijupuk saka band kasebut.

Potongan anyar kalebu kothak interaktif gitar 2013 lan seri 2008 rak rak basikal sing diselehake ing sekitar New York City.

7. Nggegirisi Gristle

Gristle sing nggegirisi metu saka kiriman COUM Transpektif seni, sing nggambarake pagelaran psikoseksual ing Inggris ing 1970.

Dipimpin dening Genesis Breyer P-Orridge lan Cosey Fanni Tutti, grup kasebut mempromosikan musik industri lan mbalikake kabeh adat lan potongan budaya populer, asring cocog khayalan fascisme lan ngowahi awak kanggo gawe kaget para penonton ora puas.

8. Laurie Anderson

Menehi umur ing awal-1970s ing New York, Laurie Anderson nyerang dalan kanthi seni lan komposisi eksperimen ing sisih liya, lan pangaruh pop ing sisih liya.

Awak asil musik sing direkam, kalebu album kaya 1982 Ilmu amba, ngamanake papane ing sandhinge seniman kaya John Cage, Andy Warhol, lan bojone sing pungkasan Lou Reed sing terus-terusan nyoba nantang norma budaya saiki liwat pakaryan kasebut.

9. Lonnie Holley

Lonnie Holley dianggep dadi seniman njaba ing jagad musik lan seni kontemporer. Rincian taun-taun wiwitan ora jelas (dheweke ngaku wis didol kanggo botol wiski nalika umur patang taun).

Patung-patung kasebut wis ditampilake ing Museum Seni Rakyat Amérika lan Museum Studio ing Harlem. Minangka musisi, dheweke nggawa psycho folk-blues ing dalan karo Animal Collective and Dirty Projectors, uga ing festival kaya Pickathon lan Hopscotch.

10. Marclay Kristen

Pamirsa ing saindenging jagad wis ngalahake potongan visual seni visual lan komponis 2010 "The Clock" iki minangka montor video 24 jam sing nyata nalika nyata.

Marclay Swiss-Amerika wis nggawa kolase ing jaman mash, nggawe awak kerja sing narik saka 40, seni pop, lan Hollywood kanggo nggawe jumlah sing luwih gedhe tinimbang bagean. Potongan sing paling nggegirisi yaiku "Guitar Drag," (2000), gajih bengok marang James Byrd Jr.

* sebagian sourceder dening Hunter Braithwaite | Majalah Tempel Art


LUMA | Taman Lisa lan Kevin Siwoff

LUMA | Ndelok Swara Swara Lisa Park lan Kevin Siwoff

Pengawal Wadi

Dewa Menshen utawa lawang minangka penjaga ilahi lan gapura ing agama rakyat China,