Nempelake Art ing Artik

Sadurunge tujuan utama para produsen produsen ing abad 17, Nusantara Spitsbergen - titik paling northerly ing jagad kanthi layanan udara - saiki dileksanakake saben taun dening seniman 14, ilmuwan 2, lan punggawa 4 ing kapal sing diarani Artik Circle .

Aaron O'Connor, sing duwe pengalaman pirang-pirang taun sing nggawa para seniman ing papan sing ora biasa, ngluncurake perjalanan sing sepisanan diarani The Artik Circle meh 10 taun kepungkur.

Diilhami potensial puncak, basa glasier, lan papan sing durung ana, mula O'Connor pengin njelajahi babagan cara lanskap iki bisa ditanggapi kanthi cara seni sing unik.

Persimpangan seni, ilmu, pendhidhikan, lan aktivisme,

Artik Circle minangka "incubator kanggo ... kanggo seniman .... sing ngupaya ... wilayah kolaborasi kanggo melu masalah-masalah pusat ing jaman saiki."

Klompok seniman milih saben taun kanggo melu ing perjalanan iki beda-beda adhedhasar medium.

Makarya biasane ing media ing antarane garis, seniman kasebut bisa nginstal, seni video, fotografi pementasan, kinerja, lan karya konseptual.

Karya sing digawe digawe kanggo gawe kaget, nggambarake owah-owahan kanthi cepet ing malang iki.

Raphaele Shirley [Prancis-Amérika, Ekspedisi 2010]

Artis Raphaele Shirley - anggota cohort 2010 - main kanthi campuran laser lan cahya.

Ing artik kasebut, dheweke motret rak lampu laser sing mlaku-mlaku ngubengi ombak.

Gambar kasebut nyebabake cahya cahya sing dinamis kanthi nari ing saindenging Laut Artik.

Beau Carey, seniman Amerika sing dadi bagian saka perjalanan 2012, nggawe lukisan lanskap sing njelajah interaksi manungsa karo jagad alam.

Nganggo konstruksi lanskap tradisional ing karyane, Carey nggambarake korban morgana, utawa mirage umum kanggo wilayah kutub nalika kahanan atmosfer tartamtu mbengkongake cahya.

Perwakilan Carey saka kompleks kompleks iki kanthi tujuan kanggo mbuktekake manawa landskap kita dilaporake kanthi sudut pandang lan kenangan subyektif.

Philosopher lan musisi David Rothenberg, mantan anggota kohort kanggo Artik Circle, paralel karo pengalaman ing seniman sajrone Umur Eksplorasi.

Rothernberg negesake, "... kita mung siji sing bisa menehi gambar gedhe lan grafis sing cukup kanggo nuduhake wong-wong sing bali menyang omah sing bisa ditawakake jagad iki."

Sawise bali sawise perjalanan Artik Circle, seniman komentar Rothenberg duwe tanggung jawab tambahan:

"... kanggo ngowahi pengalaman dadi sawetara gambar sing bakal dadi alam sing bakal katon seger, anyar, bisa urip ngluwihi karep manungsa kanggo nyirnakake."

Beau Carey [Ekspedisi Amerika, 2012]

Liwat lensa dhewe-dhewe, seniman kasebut ngarahake supaya mbukak jagad iki kanthi cara anyar.

* sebagian sourced @ www.thearcticcircle.org


PARIS | Saka Kasunyatan Dijupuk nganti Realitas Virtual | Louvre | Oct 24, 2019 - Feb 24, 2020

Saka akeh wong sing akeh banget menyang vitrine kaca peluru-bukti, akeh pengunjung nemokake pengalaman sing dideleng

Gambar Amazing | Sony World Photography Awards 2018

Pemenang saka kompetisi Open 2018 Sony World Photography Open Open. Nick Nick's Britain




tagged .