kembang api seni Cai Guo-Qiang Beijing Olimpiade pambuka upacara kembang pola langit pyroteknik

Seni Api Kembang Api

Ing 2008, Cai Guo-Qiang dadi salah sawijining seniman ing saindenging jagad sing duwe luwih saka 35 yuta wong kanthi bebarengan ndeleng kriya sajrone upacara pembukaan Olimpiade Beijing.

Minangka Direktur Efek Visual lan Khusus kanggo Upacara Pembukaan lan Penutupan, karya eksplosif gawe kembang api Cai dikenal kanthi internasional.

kembang api seni Cai Guo-Qiang Beijing yaiku pambuka upacara pyroteknik Olimpiade

Nanging, Cai wis eksprimen karo gunpowder wiwit 1986, nggawe pirang-pirang kedadeyan sing njeblug sing nate dadi langkah internasional.

Karya seni Cai duwe arti sing ana ing filsafat Timur lan masalah sosial kontemporer, nyambungake pamirso menyang pasukan sing bisa ngluwihi masyarakat lan alam.

Pelbagai "acara sing njeblug" wis ditampilake ing macem-macem tahap global, ngrameke kekacauan lan nggegirisi. Sawetara karya seni fokus kanggo nggawe pernyataan politik - kayata proyek dheweke ngurmati Hiroshima - dene karya liyane nyengkuyung ijol-ijolan budaya.

Saka Brasil nganti Los Angeles nganti Jepang, karya Cai wis ditampilake ing saindenging jagad sajrone karir telung puluhan.

kembang api seni Cai Guo-Qiang pola langit-langit pelangi warna-warni Ireng Ilmu Piramis Qatar

Urutan kaping eksplorasi kaping papat Upacara Ireng (Qatar)

Ladrang Langit (2016)

Ing 2015, Cai nggawe gaweyane Ladrang Langit kanggo menehi ulang tahune ulang taun 100.

Tangga pirooteknik ditambah karo balon raksasa nggawe potongan seni inovatif 1,650 ft sing narik perhatian pemenang Academy Academy, Kevin Macdonald, sing pungkasane nggawe dokumenter Netflix Langit Ladder: Seni Cai Guo-Qiang.

Nalika ditakoni babagan kedadeyan sing njeblug lan makna sing dienggo ing masyarakat, Cai nyatakake,

"Art ora kudu dadi alat politik, nanging kadang seni bisa mbantu nggawe iklim politik luwih terbuka lan mbantu masyarakat dadi gratis."

* sebagian sourced @ www.quora.com


Artis Robot Pisanan ing donya

Yen sampeyan wutah, angel mbedakake manawa Ai-Da pancen manungsa utawa robot. Kanthi fitur rai rinci lan sistem lengen robotik,

Tikus liar satwa perang stasion tabung metro stok london

Kewan Kewan | Photographer Tahun | Pemenang pilihan wong Lumix

Stadion Sam Rowley's Station Squabble, nampilake sepasang tikus sing nyemprotake panganan ing stasiun tabung London (gambar Feature), wis dilantik




dikirim ing Buzz lan diwenehi .

Deleng LAGI ...

LOG-IN