Seni Api Kembang Api

Ing 2008, Cai Guo-Qiang dadi salah sawijining seniman ing saindenging jagad sing duwe luwih saka 35 yuta wong kanthi bebarengan ndeleng kriya sajrone upacara pembukaan Olimpiade Beijing.

Minangka Direktur Efek Visual lan Khusus kanggo Upacara Pembukaan lan Penutupan, karya eksplosif gawe kembang api Cai dikenal kanthi internasional.

Nanging, Cai wis eksprimen karo gunpowder wiwit 1986, nggawe pirang-pirang kedadeyan sing njeblug sing nate dadi langkah internasional.

Karya seni Cai duwe arti sing ana ing filsafat Timur lan masalah sosial kontemporer, nyambungake pamirso menyang pasukan sing bisa ngluwihi masyarakat lan alam.

Pelbagai "acara sing njeblug" wis ditampilake ing macem-macem tahap global, ngrameke kekacauan lan nggegirisi. Sawetara karya seni fokus kanggo nggawe pernyataan politik - kayata proyek dheweke ngurmati Hiroshima - dene karya liyane nyengkuyung ijol-ijolan budaya.

Saka Brasil nganti Los Angeles nganti Jepang, karya Cai wis ditampilake ing saindenging jagad sajrone karir telung puluhan.

Urutan kaping eksplorasi kaping papat Upacara Ireng (Qatar)

Ladrang Langit (2016)

Ing 2015, Cai nggawe gaweyane Ladrang Langit kanggo menehi ulang tahune ulang taun 100.

Tangga pirooteknik ditambah karo balon raksasa nggawe potongan seni inovatif 1,650 ft sing narik perhatian pemenang Academy Academy, Kevin Macdonald, sing pungkasane nggawe dokumenter Netflix Langit Ladder: Seni Cai Guo-Qiang.

Nalika ditakoni babagan kedadeyan sing njeblug lan makna sing dienggo ing masyarakat, Cai nyatakake,

"Art ora kudu dadi alat politik, nanging kadang seni bisa mbantu nggawe iklim politik luwih terbuka lan mbantu masyarakat dadi gratis."

* sebagian sourced @ www.quora.com


SHANGHAI | Minhang | Museum Seni Ink

Museum Seni Baolong didhukung dening kolektor Xu Jiankang. Musium Shanghai dadi banter ing pungkasan

Peter Lindbergh

Fotografer fashion sing dinuga Peter Lindbergh, asring dikonfirmasi kanthi mundhak saka supermodel, seda dina Selasa,




tagged .