DUBAI | Nov 19 - Jan 7, 2020

Galeri 1X1

Gandhi - Antarane Wates, K Madhusudhanan

Acara solo pisanan Madhusudhanan kanthi seniman Kerala ing galeri dibukak ing headspace maca: karyane diwaca kaya sing katon.

Pameran kasebut diwaca kanthi rong kecepatan - minangka kasuksesan film lan minangka refleksi bertahap. Rushes, papan cerita, urutan, mili.

Gambar dibukak lan durung ndeleng tampilan beku saben jendhela, saben arang unik utawa dicet ing sejarah. Pangumpulan gambar arang, Homage menyang Ustad Bade.

Gulam Ali Khan (2019), dadi peteng minangka gambar kasebut, gambar-gambar sing sukses kaya papan crita bangkrut sing saiki bangkrut, diselarasake karo jaman kepungkur sing nguciwani. Majelis patung, saksi sing ora ana gunane kanggo tumindak kekerasan ing karya liyane, luwih cepet kaya sisa-sisa sejarah.

Video Sejarah minangka Filem Silent (2008) durung dadi ghantuis sing liyane, ing endi "ula tragedi" dadi pikiran kaya seluloid sing mantel ing kulit regane.

Ngadhepi kekerasan Partition, kekuwatan ibukutha sing ora rusak, kekurangan sejarah, kepiye Gandhi relevan? Ghandijee sing apik banget, ing penghormatan Madhusudhan, hibrida: gambar sing dihormati sebagian dienggo dening barang-barang mundane sing nemtokake dheweke - jubah, uyah, wedhus, payung. Narasi kasebut mudhun, butuh papan kanggo ambegan. Nanging bisu leren.
- Kevin Jones

Bio saka K Madhusudhanan, B. 1956:

Lair ing 1956 ing Allapuzha, Kerala, Madhusudanan sinau babagan Lukisan saka Kolej Seni Halus, Thiruvananthapuram, Kerala, lan Proses Pembuatan ing Fakultas Seni Halus, Universitas Universitas Baroda, Gujarat.

Praktek senine mili kanthi lancar ing macem-macem medium ing seni lan sinema, kalebu seni video lan film fitur narasi.

Pakaryan ngatasi sejarah film India, jaman kolonial lan politik perang kontemporer.

Dheweke banget prihatin karo perang, kolonisasi, lan wates sing digawe saka manungsa.

Marxisme lan Buddha wis dadi pengaruh penting tumrap seni Madhusudhanan.

Pamasangan Madcoudhanan saka gambar areng 90 kanthi irah-irahan Logic Disappearance - A Marx Archive wis ditampilake ing Kochi Muziris Biennale: 'Whorled Explorations' 2014-15, dipadha Jitish Kallat, lan ing pameran solo ing Baltic 39, Newcastle, minangka bagean saka AV Festival 2016.

Seri Penal Colony wis ditampilake ing Venice Biennale: 'All the World's futures', 2015, diketani dening Okwui Enwezor.

Minangka juru main film, dheweke wis nggawe film ing basa Inggris lan India, uga dadi rong fiction cekak.

Dheweke dikenali amarga gaya pribadi sing unik kanggo melu subjek sejarah lan nguwasa kekuwatan gaib sinema.

Kontribusi sing penting kalebu Potret Diri (Short Fiction, Hindi, 2001) lan Sejarah minangka Film Silent (Short Fiction, Silent, 2006), kaloro dikenali minangka Filem Pinunjul saka Perayaan Internasional, dening MoMA.

Bioskop film 2008 dheweke entuk pirang-pirang penghargaan kalebu pinunjul saka Penghargaan Film Kerala State; Festival Internasional Mannheim-Heidelberg, Jerman; SAIFF, New York; Festival Filem Internasional OSIAN Cinefan; lan Penghargaan Nasional (Penghargaan Juri Khusus).

1X1

10, Alserkal Avenue, Street 8, Al Quoz 1
Dubai, UAE




tagged , , .