tato seni modifikasi awak nandhang piercing taring medeni

Modifikasi Awak: Seni utawa Mutasi?

Modifikasi awak; kelangan, medeni, aneh utawa ayu? Sawetara driji sikil wong bakal mung ngelingake tembung kasebut, nanging praktik kuno iki ora mesthi kena pengaruh peteng.

Akeh kita sing nindakake praktik kasebut ing salah sawijining wujud utawa liyane, yaiku kuping, tato, bangunan awak, lan operasi kosmetik.

[Gambar Fitur: Wanita Vampir]

Ing istilah sing paling gampang, modifikasi awak tegese kanthi sengaja ngowahi tampilan fisik. Iki minangka tradhisi sing mbahas kelas, balapan lan sejarah, lan bisa duwe makna budaya sing gedhe, minangka wujud wiwitan, simbol kanggo teka ing jaman, utawa minangka upacara sing bakal diwiwiti. Lan mesthi, meh kabeh budaya ana modifikasi sing ditindakake kanthi alesan estetika. Nanging, apa modifikasi awak minangka wujud ekspresi mandhiri, utawa yen awak digunakake minangka kanvas, apa bisa dianggep seni?

Modifikasi awak duwe jarak tartamtu ing seni; kalorone performa lan umum, lan bisa dadi ekspresi kraman, salaras, kapercayan agama, seksualitas lan kaendahan.

Kita bakal ndeleng papat modifer awak sing misuwur lan kenapa dheweke ngganti gambar dadi ekstensi kaya ngono.

tato seni modifikasi awak nandhang piercing medeni kuping sing nggegirisi Maria Jose Cristerna Vampire Woman

Ketemu Maria Jose Cristerna, uga dikenal minangka Wanita Vampir.

Dheweke dadi mantan pengacara Mexico, saiki pemilik bisnis, aktivis, seniman tato lan ibune. Kanggo dheweke, modhifikasi awak minangka ekspresi kabebasan sawise hubungan sing nyiksa, lan bentuk aktivisme tumrap kekerasan rumah tangga. Dheweke nglambangake kekuwatan, wani lan mbebasake, lan miturut Cristerna dheweke nuduhake jagad babagan kepiye dheweke ing njero ruangan.

Wanita Vampire dikenali dening Guinness World Records minangka wanita sing paling tato ing saindenging jagad, kanthi 96% awak ditutupi.

Owah-owahane uga kalebu basa pamisah, implan subdermis, tindikan, ekspektasi kuping, tato mripat, scarifikasi lan implan gigi.

Kanthi kreatifitas sing dibutuhake kanggo nggawe gambar dheweke, para profesional sing ngetrapake 'tanduk' titanium menyang sirah lan lengen Cristerna katon dadi pemahat tinimbang medhia, kanthi saben potongan, bolongan lan bathi teka saka imajinasi Cristerna.

Iki Stelios Arcadiou, dikenal kanthi jeneng Stelarc, seniman kinerja saka Australia.

Dheweke dadi profesor sing ngunjungi ing Sekolah Seni Seni Brunel University, lan tanpa tato warna-warni utawa tanduk kaya fantasi sing protruding saka sirahe, dheweke ora katon minangka partisipasi modifikasi awak sing khas. Nanging, ing tangane Stelarc duwe kuping katelu sing digawe saka rawan manungsa.

Kuping digawe saka sel ing laboratorium ing taun 2006 lan njupuk 10 taun kanggo nemokake dokter bedah sing gelem nindakake operasi kasebut.

Dheweke wis nggunakake awak dhewe minangka media kanggo seni lan nyatakake ide babagan babagan teknologi ngganti apa tegese manungsa. Dheweke fokus ing konsep manawa badan kita ora umum lan dikenal amarga bakal ngalami ekstrem, saka operasi sukarela sing agresif, penundaan daging lan prosthetics. Owah-ewahane bisa mutusake digambarake minangka loro mutilasi lan seni.

modifikasi otot lengen implan kuping katelu prostelius Stelios Arcadiou Stelarc
modifikasi seni tato seni bunder vintage Horace Ridler freakshow The O O Great

Modifikasi awak nduweni sejarah kontroversial ing sirkuit, salah sawijining conto sing paling misuwur yaiku Horace Ridler, uga dikenal minangka The Great Omi.

Lair ing Inggris ing taun 1892, dheweke dadi salah sawijining showmen paling gedhe kanthi tato awak kabeh nganggo tali zebra, untu dicelupake kanggo spike, cuping kuping sing diuripake lan irung dicelup kanggo masang tusing gading.

Dheweke njupuk langkah sing wani dadi "freak" supaya entuk mata pencaharian minangka pemain ing sirkuit, njelajah jagad kanggo pamirsa lan bisa ngrungokake khayalan khayalan babagan cara entuk modifikasi.

Ing pirang-pirang wilayah "freakshows" saiki katon ora beretika, nanging awak sing diowahi Ridler minangka prekara penasaran kanggo mbayar pamirsa.

Circus temtu dadi platform kanggo seni kinerja seni Ridler dhewe, sanajan modifikasi dheweke dadi luwih saka semangat wirausaha tinimbang ekspresi seni.

Pungkasane kita ngenalake ORLAN, lair Mireille Suzanne Francette Porte.

Dheweke artis Prancis sing dikenal dadi perintis seni daging, wujud potret diri sing nggunakake modifikasi awak kanggo ngowahi rupa.

Ing taun 1990, dheweke miwiti proyek sing diarani Reinkarnasi Sainte-ORLAN, sing nglibatake pirang-pirang bedah plastik sing nggawe seniman kasebut dadi unsur saka lukisan sing misuwur.

ORLAN Mireille Suzanne Francette Porte seni modifikasi jas operasi plastik

Tujuane yaiku kanggo ndarbeni keindahan wanita sing cocog karo gambaran para seniman lanang; dagu saka Venus Botticelli, irung saka Jean-Léon Gérôme's Psyche, lambe ing François Boucher Europa, mripate Di Maria Jose Cristerna ana (minangka gambar ing lukisan Fontainebleau Prancis abad kaping 16), lan bathuk Leonardo da Vinci kang Mona Lisa.

Nanging ora ngutuk operasi kosmetik lan nolak maskulin kasebut, dheweke gabung. Lan tinimbang mbatesi identitas kasebut, dheweke nemtokake "nomad, mutant, shift, bedo."

Dipunwastani minangka seni lumampah, ambegan, tumindak modifikasi awak yaiku seni dhewe ing kasus ORLAN.


Efek Jepang dadi overlay pengaruh Jepang sing nganggo perayaan tradisional Jepang

taxi Driver

Enomoto foto festival ing wilayah lor Jepang, ujar manawa dheweke menehi wawasan babagan Kredit urip lokal: Issui Enomoto Kanggo luwih saka sepuluh taun, Issui

AI Digawe Artwork Dijual kanggo $ 432,000 - 40 Times Christie's estimasi

Gambar Fitur: Timoti A. Clary | Gambar Getty | "Edmond de Belamy" didol ing Christie ing New York City, Kamis. "Edmond de Belamy, saka La




dikirim ing Buzz lan diwenehi .

Deleng LAGI ...

LOG-IN