Mario Mauroner Seni Kontemporer VIENNA KENDELL GEERS MERDELAMERDELAMERDELAMERDELA

VIENNA | permanen | Seni Kontemporer Mario Mauroner

Dijupuk dening KENDELL GEERS

MERDELAMERDELAMERDELAMERDELA

Marina ABRAMOVIC, Sanell AGGENBACH, Lynda BENGLIS, Pamela BERKOVIC, Belinda BLIGNAUT, Bianca BONDI, Anna CEEH, LAPORAN Valie, FXXXXism, Kendell GEERS, Gilbert & George, Susy GÓMEZ, Fabrice HYBER, Aleksandra KARPOWICZ, Thomas LEROOY, Oktober! Kolektif, Tracy PAYNE, Sandrine PELLETIER, Yapci RAMOS, Anneliese SCHRENK, Lerato SHADI, Hank Willis THOMAS, Betty TOMPKINS, Iv TOSHAIN, James WEBB, Sophie WHETTNALL

MERDELAMERDELAMERDELAMERDEMERDELAMERDELAMERDELAMERDELA

Kanthi tema festival taun iki "Edaran" Seni Kontemporer Mario Mauroner seneng introduce "MERDELAMERDELAMERDELAMERDELAME" sing digawe dening Kendell Geers, yaiku 26 seniman internasional.

Judhul pertunjukan nderek ide saka daur ulang tanpa wates lan entuk potongan a macem-macem istilah siji muncul, njupuk tema edition taun iki:

Saben individu disambungake menyang jagad sing kabeh nyebar.

Kita manggon ing wektu sing swara dituduhake kanthi macem-macem cara lan liwat macem-macem saluran.

Internet wis dadi papan nyata munculna nyata, dadi basis jaringan global lan operator akeh debat kontemporer, tumindak lan gerakan protes.

Ruang virtual nawakake spasi ruang dialog lan diskusi sing durung kepungkur.

Akeh sing ngrampungake ing wektu sing padha karo wong liya diadegake, iki minangka papan sing ana sejajar karo swara kasebut. "Hak kanggo ngomong yaiku sing paling dhasar saka kabeh manungsa" saengga Kendell Geers ngandharake intine acara: Pangrungon swara yaiku visualisasi, visualisasi pesen kasebut.

Mario Mauroner Seni Kontemporer VIENNA KENDELL GEERS MERDELAMERDELAMERDELAMERDELA

Ing puisi antik "Bronte" (Yunani: guruh), sing ditemokake minangka bagean saka Nagostik gn-Naskah Hammadi (~ 350 CE) swara swara anonim saka karakter sing menehi jeneng "Aku jeneng swara lan swara jeneng".

Ditemokake ing taun 1945 ing Mesir, teks kasebut nganti saiki, mung siji-sijine tulisan sing misale jek saka penulis wanita sing wiwit jaman semana.

Iki mbantah babagan kontradiksi, sing ilang antarane kekuwatan wanita lan kekurangane: "Aku iki sundel lan wong sing suci.

Aku bojo lan prawan. Aku dadi ibu lan putri… aku dadi ujaran saka jenengku ”. Mbantah inti sawijining kesadaran babagan awake dhewe lan swarane manungsa minangka instrumen kekuwatan sing paling kuat.

"Sejarah ditulis dening pemenang" nyatakake Geers babagan (seni) sejarah.

Iki ora mung ditulis karo lanang juara, nanging uga dilestarekake.

Sundel, santo, garwa, prawan, ibu, putri - seniman sengaja ora diabaikan lan metu, kaya conto sing dibuktekake. Sawise maneh "MERDELAMERDELAMERDELAMERDELA" nganggo klambi status saiki, ing ngendi pengecualian minangka praktik umum. Nyoba nindakake kanthi mangkono, karya seni sing ditampilake nggunakake inti saka pengecualian iki: Main karo (sejarah) wedi kewanenan.

Ing latar mburi wektu, sing nuntut kabutuhan "MERDELAMERDELAMERDELAMERDELAME" postulates panggantos saka Descartes "Mikir aku saiki". Wektu kita nangis kanthi banter banget kanggo kejujuran, tekad lan wani nalika acara kasebut: Aku mikir banget amarga #IPROTEST.

Nggawe watak pertunjukan kanggo tumindak, papat pagelaran ing wayah sore peresmian dening Belinda Blignaut, FXXXXism (Anna Ceeh & Iv Toshain), Aleksandra Karpowicz, Sophie Whettnall ngajak kanggo melok, ngandharake kabutuhan tumindak. Pungkasane, ora mudhun ing MER DE LA MERDE. Utawa minangka Grace Jones nate nyanyi:

"Iki swara - gaman sing dipilih"





dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN