KOLEKTIF Nasional Museum Wales Kontemporer Kerajinan Koleksi tekstil tenun tenun biru putih abang

KADAN | National Museum Wales | Koleksi Kerajinan Kontemporer

Sawetara dekade kepungkur Wales dadi pusat penting kanggo produksi kerajinan kontemporer. Potter lan seniman keramik khusus nemokake Wales - loro ing deso lan kutha - lingkungan sing inspirasi lan prewangan supaya bisa digunakake.

Minangka bagéan utama saka misi Museum kanggo ngumpulake lan nampilake seni jaman biyen lan saiki sing ana gandhengane karo Wales.

Ing koleksi kerajinan kita, dadi tujuane kanggo makili macem-macem kerajinan kontemporer sing diproduksi ing Wales lan karya tukang lair saka Wales. Kita uga nyoba nyedhiyakake konteks sing luwih wiyar kanggo karya iki kanthi entuk pakaryan tukang kreatif saka njaba Wales.

Kerajinan Welsh tradisional, wiwit saka quilting lan tukang cemara nganti gawe corak, dipasang ing St Sejarah Sejarah St Fagans.

Minangka negara luar biasa, Wales asring dikenal minangka papan mundur, cocog kanggo wong sing pengin nganggo gaya urip 'alternatif' sing terpencil. Iki minangka stereotaip, nanging cocog karo cita-cita studio potter studio utama Bernard Leach. Akibaté, sawetara potter ing Wales wis ngetrapake potteri ing wilayah deso lan kanggo macem-macem derajat wis ngupaya ngetutake tradhisi Leach.

Contone sing paling apik yaiku Phil Rogers, sing kerja ing Rhayader ing Powys. Rogers diowahi dadi potting saka Leach's A Potter Book lan umume mulang awake dhewe. Kaya Leach, dheweke dipengaruhi keramik China, Korea lan Jepang lan nggunakake bahan lokal, kayata glazes digawe saka awu kayu saka wit sing cedhak.

Cocog banget kanggo kita entuk pottery ing tradisi Leach, amarga paman Leach bakal Hoyle minangka Direktur Nasional Museum Nasional Wales. Liwat hubungan kasebut manawa ing taun 1924, Museum nglumpukake karya kerajinan kontemporer sing sepisanan - jambon slipware sing digawe Leach sekitar taun 1923. Koleksi saiki kalebu karya potter basis Welsh liyane sing dipengaruhi ide-ide Bernard Leach. Iki kalebu Margaret lan David Frith lan Trefor Owen.

CARDIFF Museum Nasional Wales Kontemporer Kraf Kontemporer keramik ing jambangan kapal Bernard Leach

Artis keramik liyane inspirasi kanthi langsung dening lanskap Wales. Beverley Bell-Hughes saka Llandudno Junction, umpamane, kasengsem proses pangowahan alami; gema pola pasangsurut lan efek erosi bisa dideleng ing karyane. David Binns, sing manggon ing Denbigh, tumindak kanthi gaya minimalis kanthi dramatis dipengaruhi ora mung dening arsitektur lan mekanik lan estetika Jepang, nanging uga kanthi tekstur lan penampilan rock alami.

Sanajan pakaryan kasebut kurang jelas dipengaruhi dening sekitare, nanging sawetara potter pimpinan Inggris sing wis milih bisa kerja ing deso Wales. Iki kalebu Walter Keeler, sing wis kerja ing Monmouth wiwit taun 1976, lan John Ward, sing manggon ing Dyfed.

Koleksi Museum kasebut uga nggambarake kasunyatan manawa akeh tukang kerja ing Wales sing urip lan kerja ing konteks kutha, utamane Cardiff. Geoffrey Swindell, sing akeh kapentingan saka pantai nganti fiksi ilmiah, ngasilake jambangan porselin rampung. Michael Flynn adhedhasar ing Cardiff nanging kerja ing luar negeri luwih akeh wektu; dheweke nggawe tokoh raku lan porselin sing kebak energi lan humor sing lucu, nggambarake akeh sumber inspirasi - teater lan tari, mitologi lan agama, keramik lan patung sajarah mung sawetara. Morgen Hall lair ing California, nanging saiki manggon ing Cardiff, ing koleksi Museum dhewe lan karya William Burges wis nyumbang kanggo ngembangake earthenware timah-tinju sing unik.

CARDIFF Museum Nasional Wales Kontemporer Kraf Kontemporer keramik earthenware

Wales ora mung narik kawigaten para tukang kerja nanging uga ngekspor uga. Elizabeth Fritsch, umpamane, lair ing Wales ing taun 1940 lan saiki dadi potter kanthi reputasi internasional. Clive Bowen, lair ing Cardiff ing taun 1945, saiki kerja ing Devon lan wis ndhaptar posisi Michael Cardew minangka eksponen slipware utama ing tradhisi Inggris lawas.

Ora pati ngerti yaiku Gwilym Thomas, lair ing Swansea ing taun 1914 lan ing taun 1930-an, mahasiswa William Staite Murray, salah sawijining potter studio misuwur. Thomas nate ngetrapake paling akeh babagan piwulang uripe lan sadean sawetara panci imposine; Nanging, sawise tiwas ing taun 1995, Museum bisa entuk pilihan wakil saka karyane saka kulawargane.





dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN