DUBAI | 20 Jan - 29 Feb 2020

Galeri 1X1

Pengakuan Ngenteni

Pengakuan Ngenteni minangka presentasi solo anyar dening Muzzumil Ruheel.

Ngenteni; papan dolanan sing ora bisa ditemokake kanggo festival pikiran. Ngemu kerumitan sing menarik nalika entuk sensasi lan katrangan misterius.

Ditambah karo momen sing ora ana sing entek, pengarepan kanggo pungkasane nggawa kaendahan bittersweet sing apik banget. Ilang ing pikirane, perasaan, refleksi lan kelingan; siji kepunjulen lan pikirane dadi wektu ngeling-eling kanthi bungah utawa mbebasake kesadaran kanggo nggawe awake dhewe kelangan kasunyatan.

Nanging, kadhangkala ana wektu gravitasi kaya ngono sing dadi conto epifan lan ora ana pengaruh sing ora bisa ditindakake.

Nggambarake kabeh iki yaiku rasa transisi saka rasa sedhih, kaya kedadeyane bali menyang jagad nyata.

Tampilake iki minangka koleksi pikiran lan perasaan sing diakui sajrone nunggu wektu.

Ruheel ndadekke entitas sing ora ana sing urip kanthi intimilate kanthi cermat.

Pakaryan kasebut ngupayakake nggabungake interaksi karo ruang sing dienggoni. nggampangake pembentukan saka siji pesawat menyang bidang liyane.

Transportasi wacana sing ora nyata dadi wujud sing nyata adhedhasar wacana sing didhisiki karo pangamatan inti.

Artis minangka crito sing terus-terusan takon, nganalisa literatur lan ndelok pola-pola migratori lan akibate. Dheweke nggunakake panemuan kasebut sajrone proses kanggo nggawe interaksi karo wektu, ruang, semiotik lan sejarah. Karya Ruheel asring fiksi ing alam lan beda-beda ing media gumantung karo proyek kasebut.

Biografi Artis

Muzzumil Ruheel minangka seniman visual sing adhedhasar Karachi. Dheweke lair ing Lahore ing taun 1985 lan minangka lulusan Sekolah Seni Visual, Universitas Nasional Beacon House (BNU) 2009.

Dheweke wis dadi bagian saka fakultas ing Sekolah Seni lan Arsitektur Indus Valley (Karachi), Sekolah Seni Visual, Universitas Nasional Beacon (Lahore) lan Dinas Studi Visual ing Universitas Karachi. Muzzumil wis nampilake loro, nasional lan internasional.

Pakaryan minangka bagéan saka koleksi umum lan pribadi sing penting.

Acara Solo lan grup kalebu:

Salah faham ..., Galeri Canvas Karachi, Pakistan. Ing Liyane Wor (l) d (solo), Galeri Canvas, Art Dubai, Kutha Kuantum, Pesta Seni Umum Internasional, Karachi, Pakistan, Perumahan Artis Pioneer III, Galeri Canvas, Khushaab, Pakistan, Pameran Seni India, Tarq, Delhi, India 2019, Baato Se Baat Nikalti Hai (solo), Tarq, Mumbai, India, Titik ora bali (solo), Galeri Rohtas, Lahore, Pakistan, Ing antarane garis (solo) Art Dubai, Museo Diocesano Carlo Maria Martini, Milan, Italia, Narasi Multiplex, Galeri Grosvenor, London, Inggris 2018, Hearsay (solo) Galeri kanvas, Karachi, Saksi, Karachi Biennale 17, KSA, Karachi, Pakistan, Proyek Imago Mundi.

La Biennale di Venezia 2017, Ilang ing taman dhewe (solo) Galeri Grosvenor, London, Colombo Biennale, Srilanka, Digging jero, nyabrang adoh, Kunstraum Kreuzberg / Bethanien, Berlin, Ing surat lan semangat, Tarq, Mumbai 2016, Urip sulih saka ngapusi (solo) Galeri Kanvas, Karachi 2015, lan jenggot dheweke terus tuwuh lan tuwuh (solo), Galeri Rohtas, Lahore, Surat Apologi, Booth Abhisaran, Pameran Seni India, India, Dolce Gusto, Museum Istana Mohatta, Karachi, Pakistan 2015, Surat permohonan maaf (pendhudhukan) Museum Kaladham, Vijyanagar 2014, ... nanging ana sing ora nate kedadeyan (solo), Galeri Canvas, Karachi the Young Moscow International Biennial, Museum of Modern Art, Rusia 2014, saiki - Panemuan, Galeri Grosvenor, London 2014.

Dheweke uga dadi bagean saka Residensi Abhisaran, India - acara tambahan saka Kochi Biennale 2014.

Sadurunge karyane ditampilake ing Lawrie Shabibi Gallery, Dubai, Wip Konsthall, Stockholm, Swedia, isih Eksotik, Proyek Kolaboratif, Cairo Documenta, Mesir, Space Invader, Galeri Aicon, London, UK, Bastakiya Art Fair, Dubai, Liwat Mata liyane. Pusat Kesenian Aberystwyth, Galeri Seni Herbert, Coventry lan Galeri Glynn Vivian, Swansea, Wales, Inggris, Garisan Paralel, Hall Cartwright, Galeri Seni lan Museum Bradford, Inggris, Media minangka Medium, UDK, Berlin, Jerman lan liya-liyane.

1X1

10, Alserkal Avenue, Street 8, Al Quoz 1
Dubai, UAE




dikirim ing Pameran lan diwenehi , , .