Senam Balung Film Film klasik Balung mandheg mandhegake animasi balung Jason lan Argonauts

EDINBURGH | nganti 25.10.20 | Galeri Nasional Nasional Skotlandia | Ray Harryhausen - Titan saka Bioskop

"Harryhausen mung ngadeg minangka teknisi, minangka seniman lan mimpi. Dheweke ambegan nyipta menyang mitologi kewan sing dibangun karo tangane dhewe ”
Ray Bradbury

Efek khusus film superstar Ray Harryhausen nambah animasi gerakan mandeg menyang seni sajrone taun 1950-an nganti 1980-an.

Sepisanan, sorotan saka koleksi Ray bakal dipamerake, sing bakal dadi pameran paling gedhe lan paling gedhe ing karyane sing wis tau weruh, kanthi materi sing mentas dibalekake lan sadurunge katon saka arsip sing luar biasa.

Karya Ray Harryhausen kalebu film kasebut Jason lan Argonauts, film Sinbad ing taun 50an lan 70an, Siji yuta Yuta SM lan Mighty Joe Young, lan portopolio sing luwih wigati kalebu dongeng lan iklan bocah-bocah.

Dheweke uga menehi inspirasi kanggo nggawe produsen film kayata Peter Jackson, Aardman Animation, Tim Burton, George Lucas, lan Steven Spielberg, lan pangaribawa ing bioskop blockbuster bisa dirasakake nganti saiki.

Pameran iki kerja sama karo yayasan karo Ray lan Diana Harryhausen Yayasan kanggo ngrameke apa sing bakal ditindakake nalika ulang taun ka-100 taun.

Minangka bagéan saka pirang-pirang acara lan inisiatif ing ngisor spanduk # Harryhausen100, pameran kasebut bakal diiringi layar, bengkel lan liya-liyane, nggawe gaweyane maneh lan ngrameke warisan filmmaker sing ngganti pasuryan ing bioskop modern.





dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN