LIVERPOOL | Galeri Seni Walker | Pemenang hadiah John Moores

Inggris • Liverpool

Mengeti Bebungah Lukisan John Moores 60 taun.

Iki minangka tampilan khusus sing ngrameke Hadiah Lukas John Moores 60 taun, sing nampilake lukisan pemenang hadiah wiwit taun 1957.

Kanthi lukisan dening seniman kalebu Jack Smith, Mary Martin, Peter Doig, Andrzej Jackowski, John Hoyland, Sarah Pickstone, Rose Wylie lan Michael Simpson, sampeyan bakal entuk kasempatan kanggo ndeleng sawetara wektu penting ing seni Inggris.

Karya sing menang kasebut nggambarake tren utama sajrone enem dekade kepungkur, kalebu realisme 'Kitchen Sink', abstraksi, seni pop lan figur.

King lan Ratu Wands, lukisan menang saka Hadiah Lukisan John Moores 2018, saiki ditampilake ing pameran iki, kanggo crita nganti saiki.

Kabeh karya seni sing ditampilake saka koleksi Walker Art Gallery. Dheweke minangka warisan pameran Lukisan John Moores Lukisan, sing dianakake ing galeri meh saben rong taun wiwit 1957.

Minangka salah sawijining hadiah seni kontemporer pertama ing Inggris, Hadiah Lukisan John Moores mesthi nyengkuyung seniman sing maju lan terus ngrangkul karya seni sing paling apik lan paling penting sing digawe ing saindenging negara.

Mbukak kanggo seniman sing makarya ing UK, lukisan lan pemenang hadiah dipilih dening hakim sing beda saben taun. 


 




Tags:

Pameran liyane