Prancis MAC Lyon Koleksi permanen Musée d'art kontemporer de Lyon instalasi kontemporer kontemporer ungu cahya wong turu

LYON Prancis | MAC Lyon | Koleksi permanen

Prancis • Lyon

Musé d'art contemporain de Lyon

Koleksi macLYON diwiwiti nalika Dewan Kota Lyon mutusake keputusan ing taun 1980 kanggo ngembangake seni kontemporer.

Ing wektu kasebut, ana jurang gedhe ing Lyon lan pemandangan seni internasional ing papan-papan kaya Amerika Serikat lan Eropa.

Pilihan sing digawe pragmatik digawe supaya ora nggayuh adegan internasional, utawa ngisi kesenjangan, nanging kanggo ngevaluasi seni, lan bisa nggarap seniman urip kanthi tujuan nggawe museum sing cocog.

Iki nyebabake kekarepan supaya bisa digawe kanthi artine lan teknis, lan nggawe koleksi sing kalebu panginstalan, uga karya sing angel ditindakake minangka obyek (pagelaran, tumindak, kedadeyan, kedadeyan), potongan sing cenderung ngrusak kategori lan tradisional cara konservasi lan pameran.

Mula, para seniman ngundang kontribusi kanggo ngembangake proyek musium terus nantang institusi kasebut.

Sing ringkih, sanajan sing ora bisa dikendhaleni, monumental, fleeting lan teknologi nganggo pundhak awak, sauntara, cilik lan angel.

Perancis MAC Lyon Koleksi Tetap Musée d'art kontemporer de Lyon kontemporer seni lempung tangan werni beton

Koleksi kasebut asale saka prinsip sing ringkes: pameran kasebut dadi ruang kerja seniman, tantangan ing babagan seniman kasebut dadi pusat karyane. Kanggo musium kasebut, pameran kasebut bakal ngetokake pitakonan sing ana hubungane karo produksi, skenario lan akuisisi karya.

Diwiwiti dening Thierry Raspail, macLyon koleksi saiki kasusun saka 1,450 potongan, sing akeh ditampilake pameran kolektif utawa monografis sing diatur dening musium. Sadurunge taun 1984, nalika pameran pisanan diresmikake, karya digawe dening seniman urip minangka bagian saka pameran, lan ing konteks iki akeh karya sing diprodhuksi, dikembangake, diuji, lan dipilih kanggo dipikolehi dening museum.

Ditemoni ing babagan seni seni visual, koleksi kasebut nyedhiyakake macem-macem wujud, bahan lan dimensi: kinerja, lukisan, instalasi video, patung, instalasi swara, fotografi, gambar, bioskop, program komputer lan buku.

Iki ditrapake kanthi proporsi gedhe sing gedhe, sing nuduhake evolusi seni menyang jagad sing immersive, sing bisa langsung dialami dening pengunjung.

Prancis MAC Lyon Koleksi permanen Musée d'art kontemporer de Lyon instalasi kontemporer kontemporer gelas warna-warni dicet

Ing macLyon uga duwe bedane kanggo nampilake pameran lengkap, sing bisa ditampilake ing tanggal sing bakal teka, nanging uga nyipta karya sing sengaja nguji watesan lan medium disiplin seni sing wis ditetepake babagan anyar.

Contone, lukisan tartamtu ing koleksi bisa uga dikandhakake yaiku njupuk instalasi (Lucio Fontana, Ambiante Spaziale, 1969), wong liya terus mekar nganti suwe (John M. Armleder, Gestrum triplex, Maret 2006).

Pakaryan liyane manggon ing ilang barang saka obyek kasebut (Claudio Parmiggiani, Terra, 1989) nalika liyane mung muncul limang menit saben wulan ing wulan tartamtu (Maria Nordman, Lyon, 1987).

Instalasi tartamtu mung bisa ditampilake kanthi suwene satus dina (Daniel Buren, Le temps d'une œuvre, 2005). 

Tokoh gedhe saka wolung digunakake minangka patung (Cai Guo Qiang, Sejarah Arbitrase: Roller Coaster, 2001), nalika piring gelas banget tipis nyebabake tetes minyak wangi ireng (James Lee Byars, Tepung Minyak Wangi Ireng, 1983).

Bagean liyane mbutuhake perhatian kanggo nginep limalas menit sadurunge ora yakin babagan pemahaman kita (James Turrell, Ngenteni, 1989).

Wayahe sawijining pagelaran diwiwiti maneh kanthi cara video (Marina Abramović lan Ulay, Impoderabilia, September 1977-1999, Jan Fabre, Bunuh diri?, taun 1980), nalika swarane ora telas kayane njangkepi impen sing abadi (La Monte Young lan Marian Zazeela, Dream Land, 1990).


 




Tags:

Pameran liyane