NEW YORK Solomon R. Guggenheim Museum permanen koleksi patung Constantin Brancusi ngambah galeri kamar putih

YORK Anyar | Museum George R. Guggenheim | Koleksi: Brancusi

Ing papan galeri sing dikhususake kanggo koleksi permanen, Guggenheim nuduhake kekuwatane karya Constantin Brancusi (1876-1957). Ing wiwitan dekade ing abad kaping rong puloh, Brancusi ngasilake awak kerja sing inovatif sing ngowahi trajektori arca modern.

Sajrone periode kasebut, Brancusi manggon lan kerja ing Paris, banjur dadi pusat seni sing akeh maju ing ngendi akeh jinis tenis modern sing dikembangake lan didebat.

Dheweke dadi bagean integral saka obrolan kasebut liwat hubungane karo seniman liyane, kayata Marcel Duchamp, Fernand Léger, Amedeo Modigliani, lan Henri Rousseau, lan liwat karya perintis dhewe.

Aspirasi dheweke kanggo nyatakake intine para lelewane liwat bentuk sing gampang lan sesambungan karo tradhisi seni Eropa Kulon ora nyebabake pendekatan stilistik anyar. Kajaba iku, mode presentasi kasebut, sing padha negesake arca lan dhasar lan karya sing ditampilake ing hubungan langsung karo siji liyane, lan dudu entitas bebas, ngenalake cara mikir babagan sifat obyek seni.

Museum Salomo R. Guggenheim wiwit nglumpukake karya Brancusi ing pertengahan taun 1950an ing pimpinan direktur nomer loro, James Johnson Sweeney. Nalika Sweeney miwiti gelar ing museum, koleksi kasebut fokus marang lukisan nonobensial.

Sweeney sacara signifikan nggayuh skop penemuan institusi kasebut, nggawa gaya lan medium liyane, utamane patung. Komitmen Guggenheim ing Brancusi sajrone taun-taun kepungkur luwih akeh prioritas pangumpulan, lan ing taun 1955 musium iki nganakake pameran utama pertama karya seni.

Didhukung ing bagean dening Institut Budaya Budaya ing New York.





dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN