NEW YORK Museum Whitney American Art Collection: Pilihan saka 1900 nganti 1965 lukisan ireng lan putih Norman Lewis American Totem 1960

YORK Anyar | Museum Seni Amérika Whitney | Koleksi: Pilihan saka taun 1900 nganti 1965

Pameran iki luwih saka 120 karya, sing digambar saka koleksi Whitney, diilhami saka sejarah wiwitan Museum.

The Whitney didegaké ing taun 1930 dening Gertrude Vanderbilt Whitney, sawijining pemahat lan pelindung, kanggo mèlu kerja kanggo seniman Amérika sing urip. Mrs Whitney ngerteni pentinge seni Amerika kontemporer lan kabutuhan kanggo ndhukung seniman sing nggawe.

Koleksi dheweke nglumpukake kepiye carane para seniman kanthi unik nerangake rumit lan kaendahan urip Amerika.

Pameran kasebut diwiwiti karo galeri sing dikhususake kanggo milih saka koleksi pendiri Museum, diikuti galeri sing ngliwati gerakan lan genre sejarah seni utama.

Prestasi utama miturut tokoh individu, kalebu Georgia O'Keeffe lan Jacob Lawrence, diselehake ing saindenging acara kasebut.

Ikon koleksi kayata Circus Calder lan karya Edward Hopper ditampilake uga akuisisi luwih anyar, khususe Norman Lewis Totem Amerika (1960), lukisan sing digawe kanthi dhuwur gerakan hak-hak sipil kanthi protagonis kurang dihargai sajrone crita Ekspresi Abstrak.

Tambahan kasebut nuduhake manawa koleksi Whitney minangka sumber budaya dinamis sing ngidini kita terus-terusan nyusun sejarah sejarah urip Amerika lan produksi seni.

Pameran iki diatur dening David Breslin, DeMartini Family Curator lan Direktur Koleksi, kanthi Margaret Kross, asisten curatorial senior, lan Roxanne Smith, asisten curatorial.

NEW YORK Museum Whitney American Art Collection: Pilihan saka 1900 nganti 1965 lukisan ireng lan putih Norman Lewis American Totem 1960




dikirim ing Pameran lan diwenehi , , , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN