Gunting Artam Renang Seni Kontemporer MAMAC Eropa Prancis nginstall instalasi konsep kothak

NICE Prancis | MAMAC | Koleksi permanen

Prancis • Apik

Museum saka Art Modern lan Kontemporer

Kanthi meh 1,300 karya lan luwih saka 300 seniman, MAMAC nyakup periode sing akeh wiwit pungkasan taun 1950 nganti saiki.

Koleksi kasebut nemokake artikulasi penting ing hubungan antara Realisme Anyar Eropa lan ekspresi Amerika seni seni patemon lan Art Art.

Objek kasebut bisa manggoni papan sing penting.

Loro tokoh utama seni abad kaping rong puluh minangka jantung koleksi: Yves Klein, mligine kanggo simpenan Arsip Yves Klein, lan Niki de Saint Phalle dadi koleksi artis sing paling penting ing Prancis (lan sing nomer loro ing Eropa. ) nderek sumbangan nalika taun 2001.

Ing wektu sing padha, MAMAC nawakake panorama seni seni Eropa lan Amerika sing apik sajrone sewidak taun kepungkur.

Komplek geometris seni segitiga MAMAC Becik MAMAC

Pungkasan, crita iki disajikake dening presentasi seniman saka pameran seni wiwit taun 1980-an nganti saiki, sing ditandhani khusus dening estetika iklan, lukisan kiasan, pangembangan mitologi pribadi lan pangalihan.

Tantangan utama MAMAC yaiku ngubungake sejarah seni regional lan internasional.

Nyatane, wiwit pungkasan taun 1950-an, Riviera Prancis ditandhani dening emulasi seni ing sekitar akuntansi (karo Realis Anyar), seni sikap (karo Fluxus) lan nyerah tanggung jawab kanggo switchboard (kanthi Dhukungan / Lumahing) lan Groupe 70).


 




Tags:

Pameran liyane