Pertandingan tomat pangan mbuwang festival jalan ing Spanyol dadi podo abang sing nyenengake
Pertandingan tomat pangan mbuwang festival jalan ing Spanyol dadi podo abang sing nyenengake

Perang Donya

La Tomatina minangka festival Spanyol sing misuwur lan global, sing dianakake ing kutha Valencian ing Buñol ing sisih wétan Spanyol.

Kaya sing dingerteni, tomat menehi akeh banget sajrone prayaan iki, amarga ewu melu perang pangan sing wis digawe kanthi tomat.

Alesan kanggo nglukis abang kutha kanthi pirang-pirang ton buah? Kasenengan murni, tanpa bathi.

Ing wiwitan taun 1950an, La Tomatina dilarang njupuk ing Buñol dening diktator Spanyol Francisco Franco amarga ora duwe kepentingan agama.

Nanging, sawise panguburan tomat ditindakake ing taun 1957 kanggo protes keputusan kasebut - nalika wong-wong sing milih festival kasebut nggawa peti mati ngemot tomat gedhe - La Tomatina diidini dening panguwasa lan nggawe festival resmi.

Teks: Bebas


GAMBAR DINA IKI

Pasar Natal Frankfurt Perayaan Jerman Cahaya ngiringan akeh alun-alun kutha ing alun-alun

Pahargyan Natal

Perayaan Natal Jerman sing misuwur amarga pasar Natal, kaya ing Frankfurt. Saben taun wong kumpul dadi siji

Naga paling dawa

Paling dawa Naga Rowers nyoba kanggo ngilangi cathetan jagad Guinness kanggo prau naga sing paling dawa sajrone ana acara

Kodok 108

108 Frog Dibungkus dening Swiss François Perrier ing pertengahan abad kaping-19 kanggo ngatur dheweke ing adegan manungsa saben dinten. Ing

Bangunan pameran seni Venice Biennale kreteg patung Lorenzo Quinn instalasi kanal banyu saluran tangan sing terus nyabrang banyu

Venice Italia

Venice Italia Artis Italia Lorenzo Quinn Building Bridges, instalasi arca sing nuduhake enem pasangan tangan arching nggawe

Gotcha

Gotcha Kaloro wanita ngadhepi kamera keamanan ing ndhuwur dipasang ing struktur. Fotografi dening Matthew Henry

Pamasangan seni cahya sing entheng Katedral Salisbury

Lampu Sarum

Lampu Sarum: Pamasangan seni sing entheng lan swara, Sarum Lights, wis dipasang ing Katedral Salisbury minangka bagean saka 800 ing.

Melting Arsitektur Las Vegas bangunan dekonstruksional Lou Ruvo tengah Frank Gehry

Melting Arsitektur

Melting Arsitektur Pusat Lou Ruvo sing katon kaya digawe dening arsitek Frank Gehry beroperasi minangka perawatan rawat pasien lan

Fotografi drone njupuk truk ing uyah sing rata ing Bolivia ing wayah wengi

Lapangan Tanpa wates

Bidang gambar tanpa wates Drone wiwit miwiti nggambarake bidang fotografi, sing nggawe seniman nggawe lan njupuk

Enggal wengi ambungan ngambung taun 1941 40 fotografi foto tradisi New York

Kissing Taun Anyar

New Year's Kisses New Year's Eve ing Sepatu Kuda Intan ing New York, tanggal 31 Desember 1941.

Nangis getih

Nangis Getih Nalika mlaku menyang "Dina Zikir" ing Seaham, Inggris, patung prajurit bersejarah "Tommy

Sunrise Swiss

Sunrise Swiss Ing sisih lor Swiss, wedhok salju mangsa ing gunung Wasserflue. Photographer Christian Gehrig ngayahi rana terbuka kanggo

Gelas Manis Kaca Ray sinematik fotografi ireng lan putih mannequin mripat mascara-dilapisi bulu mata sedih

Nangis Kaca

Tangis Kaca Nggolek kaya film isih, foto sing dipotong iki nampilake minat Man Ray ing narasi sinematik.

Sajarah

Sejarah Yayasan Solomon R. Guggenheim didegaké ing 1937, lan papan sing didhasarake ing New York pisanan

Penari Masked

Penari Masked Penari topeng tampil ing festival ing Kathmandu, Nepal. Festival kasebut, sing dianakake ing biara, nggawa

3 macan lan 3 pelatih sing tenggelam ing kolam renang kanggo motret

Pintu Tigers Sabanjure

Door Next Door Ing Safari Pantai Myrtle ing South Carolina, Amerika Serikat, Kevin Antle lan staf kerja karo dheweke




dikirim ing Gambar Dina Iki lan diwenehi , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN