dune mindhah grup seni pagelaran pagelaran gunung sing kerjane bareng karo Francis Alÿs
dune mindhah grup seni pagelaran pagelaran gunung sing kerjane bareng karo Francis Alÿs

Ngalihake Gunung

... (utawa ora).

Gambar kasebut minangka potongan kinerja dening Francis Alÿs wiwit taun 2002, diarani Nalika Iman Nggunakake Pagunungan. Motto kanggo potongan kasebut yaiku "Usaha maksimal, asil minimal."

Kanggo proyek epik iki seniman ngajak limang atus sukarelawan kanggo mlaku-mlaku dune pasir ing pinggiran Lima, Peru, nyembelung, saengga bisa nyopot esuk kanthi sawetara inci.

Diwenehi disproporasi sing ora apik ing antarane upaya lan efek, karya kasebut minangka kiasan kanggo masarakat Amerika Latin, sing nduwe pembaharuan minimal diwujudake liwat upaya kolektif sing akeh.

Peserta ing proyek kasebut menehi wektu kanthi gratis, mbalikake prinsip efisiensi lan produksi konservatif.

Ngrungokake kabar, mitos kutha, lan sejarah lisan, Alÿs ngupayakake nggawe karya sing terus ngluwihi acara kasebut dhewe, liwat crita sing disebarake dening tutuk.

Teks: MoMa


GAMBAR DINA IKI

Payung Kuning Kuning Teju Ranch Kidul California paripolah dalan Christo Jeanne-Claude 1984 80an

Payung

Umbrellas: Proyek dening duo seni lingkungan Christo lan Jeanne-Claude antara taun 1984 lan 1991.

instalasi seni joker provokatif nggantungake taxidermy jaran

Babagan

Jaran Karo Karo jaran sing disikat lan jamban emas, Maurizio Cattelan saestu dadi provokator ing jagad seni.

wanita dicelup nalika nari tango karo kancane

Milonga Piandel

Milonga Piandel Karla Gachet dikenal kanggo proyek foto dheweke sing nggawe dokumentasi urip ing Amerika Latin.

Benteng kuno salju salju ing Uzbekistan kanthi warna sing luwih peteng

Kebangkitan Jalan Sutra

Kebangkitan Jalan Sutra Miturut siji legenda abad kaping-11, Ark of Bukhara minangka kubu kuno sing dibangun

Dis-Assemblage Volkswagen Beetle diluncurake digantungake bagean penangguhan eksplosif Damián Ortega Cosmic Thing

Dis-Assemblage

Dis-Assemblage's Cosmic Thing Damián Ortega, 2002 tanpa keraguan salah sawijining karya sing paling misuwur, ing pundi dheweke

Dheweke duwe pangarep-arep sing wedi marang Barbara Kruger Foto-manipulasi kolase fotografi sing nulis slogan frasa kandel

Barbara Kruger

Barbara Kruger Akeh pasangan pakaryan Kruger nemokake foto nganggo pithy lan teks asertif sing nantang panampil.

Aleksey Kondratyev 2017 Ice Fishers ndhelikake kali beku Kali Ishim mancing ing North-Central Kazakhstan

Ice Fisher

Ice Fishers Aleksey Kondratyev's 2017 fotografi seri F F Ice minangka kajian visual saka papan perlindungan makeshift sing digunakake dening nelayan Kazakh

Kalihan Bumi

Rong Kanca David Tycho | Kanada Loro seniman budding sing nyinaoni karya seniman pribumi Kanada, Norval Morrisseau, ing

Tragedi Cai Guo-Qiang gambar seni taxidermy macan ditembak kekerasan nglawan kewan alam

Tragedi

Tragedi Ing pagelaran ephemeral, gambar gunpowder, lan nyekel instalasi, Cai Guo-Qiang nyinau papan dununge ing jagad raya lan

Ora Raos

Ora Wadhu Wong wadon ndeleng foto gedhe saka tangane Artisan Karsten Thormaehlen sing gedhe banget.

seni jalanan wong loro nganggo topeng

Penyayang-jaman Pandemi

Pencinta Jaman Pandemik ing saindenging jagad, seniman jalanan wis nggunakake pakaryan kanggo nggambarake kasunyatan sing anyar

Sembah marang para Dewa

Nyembah Dewa-dewa Wong sing ngliwati tembok kanthi warna berwarna ing kutha Indiaabad. Ing

Pertandingan tomat pangan mbuwang festival jalan ing Spanyol dadi podo abang sing nyenengake

Perang Donya

Pangan Perang La Tomatina minangka festival Spanyol sing misuwur lan global, sing dianakake ing kutha Valencia ing Buñol ing

demonstrasi klompok demonstrasi darurat klompok demonstrasi massa punah pemberontakan London Museum Sejarah Alam London

Pungkusan Massa Enam

Kepupusan Massa Enam ing Museum Sejarah Alam London, demonstrasi saka klompok demonstrasi 'darurat darurat' Extinction Rebellion a

Nangis getih

Nangis Getih Nalika mlaku menyang "Dina Zikir" ing Seaham, Inggris, patung prajurit bersejarah "Tommy




dikirim ing Gambar Dina Iki lan diwenehi , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN