ESSEN Zollverein | nganti 26.04.2020 | Martin Schoeller ~ PANJAMINAN Ngadhepi Urip sawise Holocaust

Photographer Martin Schoeller wis nyekel potret-sisa slamet saka kekejaman Perang Dunia II.

Nalika rong tentara Rusia teka ing kamp konsentrasi Auschwitz tanggal 27 Januari 1945, para penjaga ora ana, nanging 7,000 sing isih slamet isih ana, kalebu akeh bocah.

Saiki, salah sawijining bocah kasebut, Marta Wise, ana ing antarane 75 subjek ing pameran fotografi anyar sing apik sing bisa nggambar foto-foto slamet sing isih slamet.

Martin Schoeller, slamet Holocaust Naftali Fürst, lan Kanselir Jerman Angela Merkel. © Jochen Tack / Stiftung Zollverein.

Acara kasebut, "Survivors - Faces of Life sawise Holocaust," ing Essen, Jerman, kalebu 75 gambar sing anyar dening artis lair Jerman Martin Schoeller, sing sadurunge foto Bill Clinton lan Barack Obama, antarane tokoh liyane sing misuwur. Schoeller, mantan asisten Annie Leibowitz, foto sing slamet antarane umur 80 lan 99 sing manggon ing kamp konsentrasi sajrone Perang Dunia II.

Gaya hipotialisis Schoeller ngrawat saben subjek kanthi cara sing padha, meh kaya fotografi paspor - nanging kanthi kejujuran sing ora apik.

Canselor Jerman Angela Merkel (sing uga dipoto dening Schoeller) ana kanggo miwiti pameran minggu kepungkur nalika dibukak ing Komplek Perindustrian Batu Bara Zollverein ing Essen, situs warisan donya lan tilas pabrik.

"Survivor" minangka salah sawijining acara lan acara sing direncanakake ing taun iki nalika Eropa lan liyane ing donya minangka pengetan liburan kampus Auschwitz-Birkenau ing Polandia 75 taun kepungkur, tanggal 27 Januari 1945.

Akeh subjek sing wis ngerti dhewe-dhewe.

Dheweke rutin ketemu karo macem-macem pengunjung lan klompok pemuda kanggo nuduhake critane lan njaga kenangan kekejaman ing jaman biyen. Naftali Fürst, yuswa pitung taun, sing slamet telung kamp konsentrasi Nazi lan Maret mati nalika isih cilik, mabur menyang Jerman saka Israel kanggo mbukak.

"Penting banget kanggo nggarap proyek pengetan kaya iki," ujare Fürst ing pratelan.

"Sapa wae sing isih ngandhani critane, kudu terus nglakoni. Kewajiban kita, kanggo jeneng wong lanang, wanita, lan bocah-bocah sing dipateni, supaya tetep crita.

Kira-kira 120 slamet Holocaust saka sak jagad iki rawuh upacara ing situs peringatan tilas pemusnahan Nazi ing Polandia kanggo ulang taun kaping 75 tekan Tentara Merah ing gerbang Auschwitz-Birkenau.

Kemungkinan minangka rapat pungkasan ing jinis kasebut amarga umur umume wong sing isih slamet.

Kabeh subjek gambar Schoeller ditampilake ing Yad Vashem, minangka pusat kenangan Holocaust ing Israel.

Lokasi industri ing Essen dipilih kanggo nambah pengaruh gambar sing wis ana ing subjek Schoeller.

"Aku tuwuh rasa pangrasa lan kejutan sing luar biasa iki, sing nyebabake aku mangsuli identitas dhewe.

Kepiye wong saka negaraku bisa nindakake kejahatan sing nggegirisi iki? " ujare Schoeller ing pratelan. "Nggegirisi kanggo ndeleng kepiye anti-Semitisme saiki ngrusak wilayah anyar ing Eropa lan ing papan liya.

Lan aku mikir, kita mung bisa maju dadi manungsa yen kita gelem sinau saka sejarah. "

Pameran kasebut ditetepake perjalanan sawise ditutup ing Essen tanggal 26 April, kanthi tanggal sing direncanakake kanggo Toronto lan Maastricht.





dikirim ing Buzz, Pameran lan diwenehi , , , , , .