Lukisan Galeri Wisata Wisata Online

Revolusi Digital Art World ~ Robot Tours ing Galeri lan liya-liyane

Nanggepi coronavirus, misale jek kabeh saya mandheg.

Amarga jagad seni ora ana sing istiméwa, pameran tertutup, pameran sing tundha, lan galeri sing ditutup bisa meksa komunitas ngrangkul pangsi digital lan mindhah online.

Muncul minangka solusi jangka pendek, macem-macem pamimpin industri wis nggawa menyang internet kanggo ngisi celah pengalaman iki.

Louise Bourgeois, "Kulawarga", duweni: © The Easton Foundation / VAGA ing ARS, NY lan Hauser & Wirth  

Ing sisih ngarep shift iki yaiku Art Basel Hong Kong, sing ngluncurake ruangan tontonan online sawise mbatalake wulan Februari.

Galeri liyane uga wis padha nggunakake nggunakake virtual kanggo narik kawigaten para panuku. 

Hauser & Wirth minangka salah sawijining galeri kasebut, mbukak pameran online pertama sing nampilake gambar Louise Bourgeois.

Minangka gegayutan karo nyaring konten digital minangka fokus utama, ngedegake galeri - Iwan Wirth -

"Konten digital ana kanggo ndhukung pengalaman analog. Saiki kita wis nulungi. Nanging carane sustainable iku? Yaiku pitakon. " 

Pitakonan babagan spasial wis ditakokake karo nutup galeri. Nanggepi perubahan iki, Sadie Coles ndeleng iki minangka kesempatan kanggo ngevaluasi peran galeri:

"Aku sentimental babagan duwe papan ing papan sing ora kaya karya seni."

Coles uga njupuk kesempatan iki kanggo miwiti proyek Instagram anyar kanthi irah-irahan Wangsulan saka Isol, sing ngrembug pangowahan ing jagad seni karo seniman lan kolaborator. 

Jawaban ing Isolasi: Sarah Lucas, 2020, gambar Instagram saka @sadiecoleshq.

Ngluwihi galeri virtual, organisasi ngupayakake kepiye ruang lan kasunyatan virtual bisa ngetrapake pengalaman seni. Hastings Contemporary, galeri adhedhasar Hastings, UK, wiwit nawakake wisata galeri 5-wong liwat mesin videoconference loro, kanthi kerjasama karo Bristol Robotics Lab.

Wisata Galeri Robot Galeri Kontemporer

Panjaluk kanggo Robot Tours iki pancen keprigelan banget amarga galeri kudu prioritas pesenan kanggo individu sing paling berisiko amarga misahake.

Occupy White Walls, game multiplier online (MMO), wis beda, ngembangake program sing ngidini pangguna nggawe galeri seni khayal.

Beda karo platform game liyane, kayata The Sims, para pemain duwe kesempatan kanggo nggawe papan galeri sing mirip lan ngisi karya seni sing dipilih. 

Tembok Putih Duduk: Art, Arsitektur lan AI, 2020

Gelombang gangguan sing pengaruh ing jagad seni sajrone wektu iki mbutuhake industri nanggapi.

Sanajan tradisional minangka platform sing nambah pengalaman "ing daging", internet wis diadaptasi dadi fokus saiki ing jagad seni. 

* sebagian sourced @ www.frieze.com

Tags:

MORE buzz