loro beruang kutub ing lanskap artik sesambungan karo loro panji abang ing wayah wengi

Referensi Realitas Raw: Photo Press World 2020 Pemenang

Sajrone luwih saka enem puluh taun, World Press Photo Foundation wis ngowahi narasi crita visual ing skala internasional.

Kontes taunan kasebut nggawa fotojournalisme sing paling dhuwur kanggo pamirsa global, lan nuduhake kasunyatan sing paling mentah saka lanskap sing terus-terusan.

Sing menang 2020 Foto Contest nampilake gambar sing kuwat kanggo ngubungake jagad iki kanggo crita sing penting.


"Swara Lurus" © Yasuyoshi Chiba, Jepang. Foto Pers World kanggo Taun 1.

Foto Pers World kanggo Taun:

Place First

Judul: Swara Lurus

Photographer: Yasuyoshi Chiba (Jepang)

Sajrone blackout ing Khartoum, Sudan, wong enom, dipadhangi nganggo ponsel, maca puisi protes.

Para demonstran santai nyuarakan slogan sing njaluk pamrentah sipil, sing makili perjuangan pro-demokrasi ing negara iki sing wolung wulan ing taun 2019.

Tanggal 17 Agustus 2019, gerakan kasebut sukses mlebu tandha persetujuan bareng karo tentara militer.

Foto Pers World kanggo Taun:

unggulake

Judul: Ora ana Pribadi - Kantor Perang Balik

photographer: Nikita Teryoshin (Rusia)

"Ora ana Pribadi - Kantor Perang BalikNikita Teryoshin, Rusia. Foto Pers World, Nomer.

Ing Pameran lan Konferensi Pertahanan Internasional (IDEX) ing Abu Dhabi, United Arab Emirates, sawijining pengusaha ngunci sepasang peluncur grenade anti tank ing pungkasan dina pameran.

Salah sawijining pamrentah perdagangan paling gedhe ing saindenging jagad, menteri pertahanan, pimpinan staf militer lan para keputusan keputusan pemerintah utama rawuh ing acara iki atas jenenge macem-macem negara Timur Tengah.

"Gangguan Hong KongNicolas Asfouri, Denmark. World Press Photo Photo of the Year, Nomer.

World Press Photo Photo of the Year:

unggulake

Judul: Gangguan Hong Kong

photographer: Nicolas Asfouri (Denmark)

Ing dina sepisanan polisi nggunakake amunisi langsung marang para demonstran ing Hong Kong, ana wanita nyekel payung minangka simbol protes.

Dina iki, tanggal 1 Oktober, nggantosi ulang taun kaping 70 deklarasi Republik Rakyat China lan ditandhani kanthi gerakan nglawan proposal pemerintah kanggo ndandani undang-undang sing ana lan ngidini ekstradisi menyang daratan China.

World Press Photo Photo of the Year:

Place First

Title: Kho, Purwaning Pambrontakan

Photographer: Romain Laurendeau (Perancis)

"Kho, Purwaning Pambrontakan" © Romain Laurendeau, Prancis. Kisah Foto Poto Dunia Taun 2020.

Ing Algiers, Algeria, penggemar Ultra nyanyi nalika pertandingan bal-balan ing Stadion 5 Juli 1962.

Stadion bal-balan wis dadi papan ing papan pemuda Algeria bisa protes liwat lagu sawise pamrentah nglarang demonstrasi jalanan ing taun 2001.

Kanggo akeh wong enom ing Algeria, bal-balan minangka cara kanggo uwal saka uji coba kahanan urip miskin ing negara kasebut.

"Lake Victoria Mati" © Frédéric Noy, Prancis. Lingkungan, Judi, Bebungah Dhuwur

Lingkungan, Singles:

Hadiah Katelu

Title: Lake Victoria Dying

Photographer: Frédéric Noy (Perancis)

Sadurunge lunga mancing karo kanca rekan ing Murchison Bay, Uganda, nelayan - sing kerja sacara ilegal ing Lake Victoria - ngeculake prau sing didhelikake sedina muput.

Nelayan ing Lake Victoria ekonomi luwih saka 3 yuta wong ing Uganda, Kenya lan Tanzania.

Nanging, tlaga 60,000 km persegi diancam banyu sampah lan polusi pertanian, reresik tanah ing saindhenging bank, lan eksploitasi industri, dadi mbebayani rezeki luwih saka 30 yuta wong sing gumantung marang sumber daya alam.

Warta Umum, Kisah:

Beban kapindho

Judul: Chile: Pemberontakan Terhadap Neoliberalisme

Photographer: Fabio Bucciarelli (Italia)

"Chili: Pemberontakan Terhadap Neoliberalisme" © Fabio Bucciarelli, Italia. Warta Umum, Kisah, Hadiah Kapindho.

Sajrone kerusuhan sipil sing paling jembar ing sejarah anyar Chili, wanita ing Santiago nindakake lagu protes 'Un Violador en tu Camino' (Rapist in your Path), mula digunakake ing Amerika Kidul sawise kedadeyan virus.

Wanita Chili nggunakake demonstrasi nglawan ketimpangan ekonomi kanggo nggatekake hak asasi manungsa lan pelanggaran seksual marang para demonstran wanita kanthi tenaga keamanan.

"Pemain Rugby Veteran Jepang" © Kim Kyung-Hoon, Korea Kidul. Olahraga, Kisah, Hadiah Katelu.

Olahraga, Kisah:

Hadiah Katelu

Title: Pemain Rugby Veteran Jepang

Jurugambar: Kim Kyung-Hoon (Korea Kidul)

Ing umur 86 taun, Ryuichi Nagayama (tengah) minangka pemain aktif paling tuwa ing Fuwaku Rugby Club. Dheweke digambar ing kene sing latihan sadurunge pertandingan ing Kumagaya, Jepang.

Diadegake ing taun 1948, Klub Rugbi Fuwaku Tokyo yaiku salah sawijining udakara 150 klub Jepang sing dadi tuan rumah pertandingan sing kompetitif lan lengkap kanggo pemain sing umur 40 taun.

Kesenengan Jepang kanggo olahraga iki saya tambah nalika negara ngayahi Piala Dunia Rugbi 2019, kanthi kehadiran pertandingan ngrusak cathetan Piala Dunia sadurunge.

Gambar, Singles:

Beban kapindho

Judul: Ireng Seret Ireng - Potret Artis lan Aktis Seret

Photographer: Lee-Ann Olwage (Afrika Kidul)

"Ireng Seret Ireng - Potret Artis lan Aktivis Seret" © Lee-Ann Olwage, Afrika Kidul. Potret, Singles, Panggonan 2.

Artis lan aktivis seret, Belinda Quqamba Ka-Fassie, nindakake ing shisanyama - papan komunitas ing ngendi wanita masak lan adol daging - ing Khayelitsha, cedhak Cape Town, Afrika Kidul.

Kolaborasi kanggo decolonize budaya seret lan golek ekspresi khusus Afrika, Belinda, fotografer, lan ireng liyane, wong lanang, sing ora cocog lan transgender nggarap proyek kanggo nglawan diskriminasi ing saindenging topik iki.

"Pangolins ing Krisis" © Brent Stirton, Afrika Kidul. Alam, Kisah, Papan nomer 2.

Alam, Crita:

kapindho Place

Title: Pangolins ing Krisis

Photographer: Brent Stirton (Afrika Kidul)

Ing pinggir wilayah Guangzhou, China, ana wong lanang sing golek pangolin sing arep disiapake kanggo mangan.

Pangolin, mamalia kulit serem sing asring salah kanggo reptilia, ana ing saindenging Asia lan bagean ing Afrika.

Kanthi paling sethithik sak yuta dikira diluncurake sajrone sepuluh taun kepungkur, pangoline saiki kewan sing paling ilegal ing donya.

Isu Kontemporer, Singles:

kapindho Place

Title: Pusat Pemindahan Bushfire

Photographer: Sean Davey (Australia)

"Pusat Pemindahan Bushfire" © Sean Davey, Australia. Isu kontemporer, Jomblo, Papan nomer 2

Ing pusat evakuasi sementara ing Bega, New South Wales, Australia, Abigail Ferris (nganggo topeng) muter karo kanca-kancane.

Sasampunipun pindhah saking papan perkemahan ing Malam Taun Anyar, Abigail lan kulawargane minangka salah sawijining ewonan kulawarga sing dialami kerusakan saka bushfires sing wilayah kasebut ngalami musim iki.

Click below to see previous winners of the World Press Photo competition.

* sebagian sumber @ www.worldpressphoto.org


fotografer fashion Peter Lindbergh foto super model ireng lan putih

Peter Lindbergh

Fotografer fashion sing dinuga Peter Lindbergh, asring dikonfirmasi kanthi mundhak saka supermodel, tilar donya dina Selasa, tanggal 3 September 2019, ing yuswa 74 taun,

Apa iki ART? Potongan kontroversi 10

Berbagi minangka pangilon sing diadegake ing jagad iki, salah sawijining fungsi seni utamane yaiku kanggo ndeleng luwih cedhak

"Paper Bag Canyon" lan guwa es Gambar Lanskap dening Erin Sullivan

Photographer Jelajahi Donya Saka apartemene

Erin Sullivan, fotografer sing berpangkalan ing Los Angeles, wis nemokake cara anyar kanggo nyukupi rasa tresna ing njelajah nalika ana ing omah tetep amarga ana.




dikirim ing Buzz lan diwenehi , , , , , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN