Mural ing Venice, California wong sing ngambung nalika nganggo topeng rai

Artists Street Sacara Global Laras karo Urip karo COVID-19

Akeh-akehe jagad terus golek papan ing papan kanthi asil COVID-19. Nanging, nalika watesan iki diangkat bakal luwih akeh seni ing jagad iki.

Artis lan muritisme graffiti njupuk dalan-dalan lan papan umum liyane kanggo nyebutake panemu lan dhukungan sajrone pandemi iki liwat seni.

Seni jalanan bisa ditemokake ing saindenging jagad. Salah sawijining potongan paling anyar sing entuk perhatian internet yaiku mural ing Wisconsin sing nggambarake pekerja medis ngarep ing pandonga.

Gambar Maja Hitij / Getty

Ing Berlin, Jerman ana mural Gollum, karakter saka Lord of the Rings, nyembah gulung kertas tisu toilet.

Artis wis njupuk dalan-dalan ing global. Luwih seni inspirasi coronavirus njupuk dalan-dalan ing Rusia, Italia, Spanyol, India, Inggris, Sudan, Poland, Yunani, lan liya-liyane.

Rafael Schacter minangka antropologis lan kurator sing fokus ing seni umum lan global. Dheweke ujar babagan gerakan seni coronavirus saiki lan mangsuli pitakon kanggo ngatasi kenapa penting banget kanggo pengalaman kolektif kita lan kepiye cara kena pengaruh.

Apa jenis kreatifitas sing dibutuhake saiki, sajrone krisis iki?

Ing jaman mbiyen durung ana jawaban sing kabukten kanggo cara nerusake. Salah sawijining papan ing ngendi debat bisa muncul, utamane kanggo wong sing kurang bisa ngomong ing media, yaiku dalan.

Graffiti ngidini para seniman nyatakake ide, utamane saiki amarga graffiti dadi fokus ing papan umum.

Paulo Amorim / NurPhoto liwat Gambar Getty

Kepiye seni jalanan lan coronavirus nyurung obrolan ing donya babagan seni lan virus kasebut dhewe?

Wong njupuk menyang lurung-lurung kanggo nggawe seni, nanging dibagi kanthi lingkungan digital digital. Iki tegese kudu dipikirake maneh babagan cara ndeleng seni kanthi online.

Ing skala lokal akeh seni digawe babagan masalah kayata serangan sewa lan kabutuhan dhasar slamet. Kajaba iku, saiki akeh graffiti babagan teori konspirasi. Nalika wong ngrasakake teori konspirasi sing ora kuwat asring nglipur wong lan mbantu dheweke ngerteni apa sing kedadeyan. Sajrone wektu kaya ngono, pangertene manawa masarakat rumangsa ora duwe tenaga lan seni teori konspirasi muncul.

VishalBhatnagar / NurPhoto liwat Gambar Getty

Apa sampeyan ndeleng prekara sing padha antarane graffiti lan seni jalan sajrone coronavirus lan sajrone wektu penting liyane ing sejarah?

Kahanan kaya ngono mula sing ana ing papan umum sanajan angel. Sing luwih angel ngasilake graffiti amarga seniman ora bisa "ndhelikake ing ngarsane sing kosong" lan amarga kabeh ana ing omah.

Pancen kanggo podo karo acara iki kanggo wong liya amarga masarakat saiki pribadi.

Pandemik iki nduwe jangkauan ngluwihi pesenan ing omah, akeh pati sing nyebabake, lan akeh wong sing ditinggalake salah.

Artis graffiti Yunani SF nggambarake wong wadon kanthi cedera ing rai.

Kunci kunci sing ditindakake dening pandemik nyebabake akeh kuwatir kalebu kedadeyan kekerasan domestik bakal tambah akeh amarga ana ing kurungan ing omah.

Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng seni werna COVID-19.

Aris Messinis / AFP liwat Gambar Getty

* sebagian sumber @ www.smithsonianmag.com





dikirim ing Buzz lan diwenehi , , , , , .

Deleng LAGI ...

LOG-IN