Landscape Railway Warped kanthi Sepur Biru

Landskap Surreal Istanbul lan Amerika

Aydin Buyuktas, seniman efek visual adhedhasar Istanbul, nggunakake fotografi kanggo nggawé ulang donya sing mung bisa ditemoni ing impen, utawa film "Insepsi." Dheweke nyunting gambar ing muara ing sekitar sing dijupuk drone ing Photoshop, mbengkongake landscapes menyang langit.

Tujuan Buyuktas yaiku nuduhake kasunyatan wong minangka bab sing beda banget lan anyar. Dheweke pengin "ngidini wong ngalami perasaan multidimensi," ujare.

Buyuktas wis nampilake akeh landmark kutha sing paling dikenal ing Istabul kayata Grand Bazaar lan Bridge Galata.

Siri foto, "Flatlands" nggunakake digital-manipulasi kanggo nyepetake pangerten babagan wektu lan ruang.
Kredit: Aydin Buyuktas

Buyuktas foto saben lokasi saka macem-macem sudhut kanthi drone supaya bisa nggawe gambar. Dheweke banjur njupuk macem-macem foto kasebut lan nggawe foto nganggo Photoshop.

Gambar ayu Buyuktas mbantah gravitasi. Katrampilan efek visual, kreatifitas, lan ide nggunakake drone wis mbantu Buyuktas nggawe impen. 

Wiwit isih bocah, Buyuktas wis kepincut karo fiksi ilmiah lan konsep kaya wormholes, universal paralel, lan ide kanggo mbengkongake ruang lan wektu. Kepentingan kasebut diterjemahake ing umur diwasa minangka artis efek visual lan inspirasi karyane.

Yeni Cami, utawa Masjid Anyar, ing distrik Iman Istanbul.
Kredit: Aydin Buyuktas

Gegayuhan teolog Edwin Abbot lan novella "Flatland: Romance Many Dimensi" minangka salah sawijining pengaruh paling gedhe ing Buyuktas.

Koleksi "Flatlands" Buyuktas wiwitane disetel ing Istanbul, nanging, dheweke nambah jangkoan menyang deso Amerika deso lan nggunakake teknik sing padha.

Dheweke wis ngenteni wulan sajrone kerja lan lelungan ing AS, njupuk kabeh saka rute sepi menyang kuburan lan kebon.

Nalika ing Amerika Serikat, Buyuktas nemokake pamilik properti AS luwih gampang nrima marang proyek kasebut, saliyane dheweke duwe masalah luwih akeh karo kewan satwa kayata asu utawa manuk sing kadang-kadang ngganggu kerjane ing Turki.

Klik ing ngisor iki kanggo ndeleng conto fotografi drone saka seniman liyane.

Sebagian sumber CNN

Tags:

MORE buzz