Kartun kartun 4 panel wanita nganggo pajamas ungu

Gawe Kaca Anyar: 13 Buku Seni kanggo Casingake Dhiri

Mbok menawa ora ana wektu sing luwih apik kanggo nyampurnakake dhaptar "maca", buku sing paling jelas yaiku cara paling apik kanggo uwal saka siklus warta lan tetep sibuk sajrone ngencengi awake dhewe.

Saka biografi seni nganti fiksi sejarah dadi tuntunan spiritual, iki dhaptar dhaptar seni paling apik yen sampeyan nggoleki apa sing bakal dingerteni.


 

Ngendi Art Art

Dening Chris Kraus

Ing novel dheweke, Ngendi Art Art, Chris Kraus nliti perusahaan seni ing dekade kepungkur sing mbalekake panggunaan wektu urip minangka bahan ing nggawe seni visual.

Ing papat esai sing ana gandhengane, Kraus mbatalake bantahan yen "jagad seni mung menarik amarga ora nuduhake donya sing luwih gedhe ing njaba."

Usaha klompok seniman cilik kanggo ngeksploitasi ruang umum lan wektu, Ngendi Art Art nggambarake tren menyang kolektivitas sing ditampilake ing jagad seni visual sajrone dekade kepungkur lan bentuk resistensi cilik kanggo disembodiment digital lan hegemon industri hiburan / media / budaya. Kanggo kabeh kesalahane, Kraus udur, jagad seni tetep dadi papan paling pungkasan kanggo kepinginan kanggo urip kanthi beda.

Picasso Madame

Dening Anne Girard

Nalika Eva Gouel pindhah menyang Paris saka deso, dheweke kebak ambisi lan impen saka stardom. Sanajan isih enom lan ora duwe pengalaman, dheweke bisa nemokake karya minangka costumer ing Moulin Rouge sing misuwur, lan ing kene dheweke pisanan narik perhatian Pablo Picasso, bintang sing mundhak ing jagad seni.

Artis sing apik banget nanging eksklusif, Picasso nampilake pemandangane marang Eva, lan Eva ora bisa mbantu, nanging bisa digambar menyang web. Nanging apa sing diwiwiti minangka hubungan torrid enggal ngalami apa sing bakal dadi katresnan pertama Picasso.

Kanthi wawasan lan semangat sing cemlorot, Picasso Madame ngenalake kita menyang heroine sing nggumunake, njupuk kita saka salon Gertrude Stein menyang Moulin Rouge sing nggumunake lan ing njero studio lan jantung salah sawijining seniman paling apik lan apik ing abad kaping rong puloh.

Tembung Panganggo: Tulisan sing Ditulis Carroll Dunham

Dening Carroll Dunham

Artis Carroll Dunham minangka salah sawijining pelukis sing paling inovatif ing generasi kasebut. Nanging dheweke uga panulis astute sing wis melu macem-macem seniman kanthi menehi tinjauan, karangan katalog, lan wawancara. Sing diklumpukake sepisanan, Menehi Tembung ngandharake ambane tulisan Dunham sing sejatine.

Saka ulasan saka Pablo Picasso lan Jasper Johns kanggo apresiasi film Kara Walker lan refleksi marang prakteke dhewe, Dunham nyerat babagan apa sing digawe lan kenapa pentinge karo nyata lan lilin.

Menehi Tembung minangka maca sing ora disenengi kanggo sapa wae sing minat karo seni lan budaya kontemporer. Pambuka dening Scott Rothkopf, kepala curator Museum of Art Art Amerika, lan pandhuan penerbit dening Paul Chan.

Terus, 10 Cara kanggo Tetep Kreatif ing Wektu sing apik lan ala

Dening Austin Kleon 

Ing buku-bukune sadurunge Nyolong kaya artis lan Tampilake Karya Sampeyan!, Austin Kleon menehi kunci marang para pembaca kanggo mbukak kreatifitas.

Saiki dheweke nawakake karya sing paling inspirasi, kanthi sepuluh aturan sing ringkes babagan carane tetep kreatif, fokus, lan bener kanggo awake dhewe - kanggo urip.

Gesang kreatif ora lelungan lurus menyang garis rampung, iku jotosan-mulane golek rutinitas saben dina, amarga dina iki mung siji sing penting. Terusake Go lan prinsip sing ora suwe lan praktis yaiku kanggo sapa wae sing nyengkuyung urip sing migunani lan produktif.

Cukup Kids

Dening Patti Smith

Nalika iku Coltrane musim panas tilar donya, musim panas katresnan lan kerusuhan, lan nalika musim panas nalika ana kasempatan ing Brooklyn ndadékaké rong wong enom ing dalan seni, pengabdian, lan inisiasi. Patti Smith bakal berkembang dadi penyair lan pelaku, lan Robert Mapplethorpe bakal ngarahake gaya provokatif marang fotografi.

Ora kuwatir lan semangat, dheweke ngliwati kutha kasebut saka Pulo Coney tekan Jalan 42nd, lan pungkasane menyang meja bulat sing misuwur ing Kota Kansas, ing papan kontingen Andy Warhol nganakake pengadilan.

Ing milieu, bocah loro nggawe pakaryan kanggo masing-masing. Ora nyenengake, romantis, komitmen kanggo nggawe, lan didorong dening impen lan drive bebarengan, dheweke bakal ngasilake lan nyukupi siji-sijine sajrone taun keluwen. Saleresipun cariyos ingkang leres, minangka potret minggah kalih seniman mudha, sing misuwur.

Loot: Peperangan Nganggo Kekayaan sing dicolong ing Donya Kuno

Dening Sharon Waxman

Sajrone rong abad kepungkur, Kulon wis ngrampok ngurmati donya kuna kanggo ngebaki museum sing gedhe, nanging ing taun-taun pungkasan, negara-negara ing ngendi peradaban kuno wis wiwit mundur.

Ana ing endi bandha kaya ngono?

Sharon Waxman, mantan reporter budaya kanggo The New York Times, nggawa kita ing konflik dhuwur-stake, mriksa implikasi kanggo nglestarekake obyek kasebut dhewe lan kepiye carane ngerti warisan budaya sing dienggo bareng. Kanggo para pamaca sing wis kesengsem jaman kuna, sing seneng seneng museum, lan percaya karo nilai pertukaran budaya, Loot mbukak jendela anyar ing konflik sing tahan.

Nafas Pungkasan Kula

Dening Luis Buñuel

Sawijining juru main film, ora bisa winates lan ora ana gandhengane kanggo nyerang nilai-nilai bourgeois, metode Buñuel bebas saka kabeh artefis. Kejujuran lan humor dheweke ekstrem banget supaya bisa nampa kompromi kanggo ngumumke ngapusi lan dekade kita.

Memoir direktur film sing apik bisa uga ora bisa dipercaya, nanging potret pen-port sing cetha lan kolaborasi karo Salvador Dalí, lan para ahli realisme liyane, dadi bungah.

Kaya Pasolini, karyane nawakake analisis politik sing apik banget nanging tetep adhedhasar nilai-nilai petani pencerita babagan petani lan pengawasan tawa sing ora ana guna. Resepane kanggo martini sing sampurna uga bisa dadi pitulungan sajrone kaping telu iki.

Art Gratis Duty: Art ing Age Perang Sipil Planét  

Dening Hito Steyerl

Apa fungsi seni ing jaman globalisasi digital? Kepiye cara mikirake institusi seni sajrone jaman sing ditetepake dening perang sipil planet, ketimpangan sing akeh, lan teknologi digital proprietasi? Batesan lembaga kasebut tuwuh kabegjan.

In Art Free tugas, juru main film lan panulis Hito Steyerl nggumunake kepiye carane bisa ngormati, utawa malah nggawe seni, ing jaman saiki.

Jelajahi subjek kayata macem-macem video game, file WikiLeaks, prambangan freeports, lan tumindak politik, dheweke mbabar paradoks ing globalisasi, ekonomi politik, budaya visual, lan status produksi seni.

Wawancara Donald Judd

Dening Donald Judd

Wawancara Donald Judd nampilake sewidak wawancara karo artis sajrone patang puluh taun lan minangka kompilasi pertama saka jinis kasebut. Iku volume pendamping kanggo menehi kritik sing paling aken lan paling laris Tulisan Donald Judd.

Koleksi wawancara iki nggawe macem-macem topik, saka filsafat lan politik nganti kritik Judd kritik babagan karyane dhewe lan pakaryan liyane kayata Mark di Suvero, Yayoi Kusama, lan Jackson Pollock.

Publikasi kasebut uga nglumpukake awak sing akeh bahan durung diterbitake ing sawetara medium kalebu wawancara ekstensif karo sejarawan seni Lucy R. Lippard lan Barbara Rose. Kontribusi Judd ing wawancara, panel, lan obrolan sing eksemporer ditandhani kanthi cara lancara lan pemikiran sing tegas, manawa ing dialog karo kritikus seni, sejarawan seni, utawa kontemporer.

Werna Bener: Urip sejati saka World Art

Dening Anthony Haden-Tamu 

Werna Bener nyakup telung dekade kepungkur ing pemandangan seni Amerika, wektu sajrone busana kesenian saiki wis owah, nalika seni lan dhuwit, bakat lan selebriti asring disalahake.

Anthony Haden-Tamu wis pindah ing jagad iki, sing dikenal para pemain, lan ngirim ing sawijining akun kuoso lan enak.

Fokus ing urip lan kapribaden para pemain utama seni, lan kanthi komponen kritis sing jelas, Haden-Tamu menehi kita gambar nyata para seniman utama nalika padha nyoba ngetrapake cita-cita kasebut. Kapenuhan anekdot sing luar biasa, crita kanthi dramatis, lan penilaian kritis sing subtle, Werna Bener nyritakake babagan jagad seni sing durung nate kita deleng.

Gutter Gutter saka Francis Bacon

Dening Daniel Farson

Sing dianggep minangka pelukis Inggris sing paling apik wiwit Turner, ora pati ngerti babagan urip Francis Bacon. Ing buku iki, buku pisanan sing ditulis babagan dheweke, Daniel Farson - kanca lan ngandhani menyang Bacon luwih saka patang puluh taun - menehi akun paling gedhe kanggo wong liya kaya dheweke ngerti.

Buku sing nyenengake banget, asring lucu iki ndadekake sampeyan Soho bohemia lan, kaya novel Nabokov, ngandhani sampeyan babagan panulis minangka topik dheweke. 

Saka petualangan seksual dheweke mundhak saka ora cetha nganti fame internasional, Farson menehi kaweruh unik babagan jenius Bacon. Pakaryan sing ramping.

Millard Meiss, Lukisan ing Florence lan Siena Sawise Pati Ireng

Dening Millard Meiss

Maut Ireng sing ngrebut Eropa antara 1347 lan 1351 minangka kacilakan ing skala sing ora bisa dingerteni. Wewelak kasebut mateni bisa uga 60 persen populasi bawana lan ngresmake budaya sing luwih apik menyang Renaissance.

Ing kene - ing interweaving pertimbangan saka koneksseurship, gaya, ikonografi, latar budaya lan sosial, lan prastawa sejarah - minangka studi lengkap sejarah lukisan Florentine lan Sienese ing abad kaping patbelas.

Ora ana sing nate nindakake tugas sing luwih apik kanggo nerangake carane Black Black makarya menyang budaya Florentine lan Sienese tinimbang sarjana Millard Meiss, sing sinau babagan subjek kasebut tetep klasik seni sejarah.

Wong nganggo Tudung Biru: Ngadeleng Potret dening Lucian Freud 

Dening Martin Gayford

Lucian Freud, sing dianggep minangka pelukis figuratif paling gedhe ing wektu kita, ngenteni pitung wulan kanggo nggambar foto kritikus seni Martin Gayford. Penemuan saben dinane bakal nemoni para pamaca menyang papan sing paling pribadi, uga psikologis teknis lan subtly.

Saka iki muncul babagan potret, nanging ana uga sing digawe: potret, kanthi tembung, saka Freud dhewe.

Iki dudu biografi, nanging minangka seri sing cedhak: seniman sing kerja lan ngobrol ing restoran, ing taksi, lan ing studio dheweke. Kanthi pengamatan wry, buku kasebut nyritakake babagan njero babagan krasa kanggo seniman sing apik banget lan dadi karya seni.

* sebagian sumber @ www.goodreads.com lan thegaurdian.com

Tags:

MORE buzz