Kutha Art: Tempat Paling Kreatif ing Bumi

Sawetara bisa uga ujar manawa seni sing apik iku mung pakaryan kanggo saben wong. Ing kasunyatan, seni sing gedhe wis muncul nalika komunitas bebarengan kanthi turun-tumurun.

Ing saindenging jagad, ana atusan kutha lan kutha sing nuduhake katresnan komunal ngasilake karya seni sing apik.

Iki minangka rundown saka sepuluh papan sing paling kreatif sing bakal ditemokake ing Bumi.

1) Bangkok

Ibukutha Thailand kanthi cepet muncul minangka hub kanggo seni radikal ing Asia. Masyarakat sing dibagi, ana ing antarane tradhisi lan inovasi, yaiku latar kanggo pirang-pirang kreatif.

Institusi kaya VER Project lan Bangkok CityCity Gallery wis dadi pameran sing meksa wates. Kangge, seniman graffiti kaya Alex Face nyipta karya sing luar biasa ing galeri.

2) São Paulo

Kanggo sawetara wong, Sao Paulo minangka ibukutha seni Amérika Kidul. Apa sampeyan nggoleki graffiti sing cerdas ing dalan utawa seni sing misuwur, kutha paling gedhe ing Brasil duwe kabeh. Sampeyan bisa nemokake seni jalan paling apik ing tetanggan kaya Cambuci lan Vila Madalena, ing omah kerja saka legenda lokal kaya Otávio lan Gustavo Pandolfo.

Kangge, pusat kaya Choque Cultural lan Museu de Arte Moderna nuduhake sawetara seni Paulistano sing paling apik.

3) Belgrade

Serbia nduwe sejarah seni sing kompleks, lan Belgrade ana ing acara ngarep sabanjure negara. Sekolah seni lokal wis slamet liwat Balkan Balkan, ngenalake kreatif kaya Nina Ivanovic lan Ivan Grubanov menyang pemandangan kasebut.

Biennale Salon ing Oktober nggambar bakat sing dihormati kaya Yoko Ono saka sak jagad iki. Yen sampeyan ora kejawab kasebut, riko Museum Seni Kontemporer, omah kanggo retrospektif saka pahlawan lokal kaya Marina Abramovic.

4) Dakar

Dakar bisa uga ora dadi pilihan pisanan kanggo "kutha seni", nanging ibukutha Afrika Kulon duwe titik kanggo mbuktekake. Ing taun 1989, kutha iki dadi tuan rumah seni seni pertama ing Afrika, Dak'Art, sing nduwe seni akibate luwih saka 30 taun.

Pengetan wulan sing sregep saka karya ing saindenging kutha, negara lan bawana. Sing ngandika, ana akeh kanggo ndeleng ing kabeh taun. Kesenian jalanan sing angel banget, nalika ruangan kayata Museum IFAN lan Galeri Seni Loman dadi seniman Senegal sing paling apik.

Dakar minangka pusat seni sing ora dikarepke ing Afrika Kulon

5) Florence

Sing misuwur amarga perané ing Renaissance, kutha cilik Italia isih dadi seni revolusi lan aritst. Galeri Uffizi sing misuwur ing jagad iki minangka asal saka Botticelli's Birth of Venus, nalika patung iconik Davidangelo David bisa dideleng ing dll'Accademia Galleria.

Galeri sing kurang dingerteni kayata Arts Inn lan Firenzeart Gallery dadi tuan rumah permata sing didhelikake ing ibukutha Tuscan.

6) Melbourne

Melbourne minangka papan seni sing ora nyenengake ing Australia. Nduwe museum seni umum paling tuwa ing negara kasebut, bebarengan karo Gertrude Contemporary lan Pusat Australia kanggo Seni Kontemporer.

Lawang ngluwihi galeri kanggo sawetara karya paling gedhe ing kutha kasebut, kayata Simon Purry Public Public, utawa Taman Birrarung Marr, omah ing patung Malaikat Deborah Halpern. Yen sampeyan nggoleki seni sing apik ing Australia, aja lali ing Melbourne.

7) Mexico City

Ibukutha Mexico ora kaya ing bumi. Kamangka saiki jenenge dadi Modhal Desain Donya dening Organisasi Desain Donya. Kenging punapa? Mbok menawa amarga arsitektur umum dinamis kutha, sing minangka latar mburi seni seniman visual sing anyar.

Frida Kahlo lan Diego Rivera wis nerangake sejarah seni negara. Dina iki, kreatif kaya Damián Ortega lan Minerva Cuevas sing nggawe ombak.

8) Barcelona

Ibukutha Katalan ora mbutuhake pambuka. Kutha iki bledosan karo pikiran kreatif ing papan seni sing akeh. Manawa, Parc Güell lan Sagrada Família minangka atraksi utama, nanging sampeyan uga bisa nemokake nilai ing galeri dalan kaya Fundació Antoni Tàpies lan Museu Frederic Marès.

Energi bohemia mlaku liwat malang ing kene, kanthi arsitektur Gothic ing sadawane ruang sing nyengkuyung festival kaya Sónar lan Festa de Sant Roc.

9) Sharjah

Nggoleki Teluk Persia, kutha Sharjah pancen sumunar minangka hub seni ing Uni Emirat Arab. Syekh sing ngatur dheweke duwe seni seni, lan uga seneng menehi pameran.

Festival Seni Islam lan Sharjah Biennial mung rong acara utama ing tanggalan seni kutha, lan seni lokal dipimpin juara Yayasan Sharjah. Sawise dina ndeleng, ndeleng jog lan santai ing wilayah kutha kaya Muweilah, ing ngendi kabeh kreatif digawe ing kutha hang.

10) Lagos

Lagos menehi pameran budaya sing semangat, dadi tujuan sing apik ing jagad seni Afrika. Tanggalan kutha dibandhingke karo acara kaya Festival LagosPhoto sing dihormati lan Kompetisi Nasional.

Ngerteni seniman lokal kaya Victor Ehikhamenor lan Peju Alatise, kanthi tantangan sing angel ditampilake ing ruang kaya Galeri Omenka. Yen sampeyan pengin njelajah pemandangan seni Lagos sadurunge booms, saiki dadi kesempatan sampeyan.





dikirim ing Buzz lan diwenehi , , , , , , , , , .