Mural George Floyd dicet dening artis eme_freethinker

Art ing Ngelingake George Floyd Muncul ing global

Minangka mati George Floyd mati ing tangan polisi polisi Minneapolis, seniman cepet nanggapi karo karya seni, nyoba nyebar kesadaran babagan ketidakadilan lan ngelingake Floyd. 

Kanggo seniman, kreatifitas minangka saluran sing ngidini bisa nyariosake ing sajroning komunitas. 

Seniman Minneapolis Greta McLain, Xena Goldman, lan Cadex Herrera tumindak kanthi cepet lan nglukis mural tembok ing papan penangkapan Floyd telung dina sawise séda.

Sadean Cadex Herrera

Mural nggambarake Floyd sing pas karo jenenge lan kembang srengenge ing sandhinge. Kajaba iku, ditulis minangka jeneng Amerika Amerika liya sing wis mateni polisi.

Kanggo seni Herrera mbantu dheweke ngobati.

"Art minangka terapi. Art bisa ngomong babagan sing sampeyan ora bisa nyebut nganggo tembung ... "

Gerakan sing nuntut keadilan kanggo George Floyd lan Amerika Afrika liyane sing dibunuh kanthi kasar minangka bagean saka gerakan Black Lives Matter sing luwih gedhe lan wis luwih adoh saka Minneapolis. 

Wong-wong ing saindenging jagad kepepet supaya para polisi polisi dibunuh, stereotaip bakal dibongkar, lan ana owah-owahan ing sistem pemerintah lan ukum. 

Gambar pangeling-eling Artis Shirien Damra darmabakti kanggo George Floyed wis dituduhake ing saindenging jagad liwat media sosial.

"Muga-muga warna lan perumpamaanku mbantu para pamirsa ngolah emosi lan acara sing angel lan metu saka iku kanthi pangarep-arep lan inspirasi." Damra ujar. 

Sopan Shirien Damra

Art mbantu nglumpukake komunitas ing wektu iki kanthi sedhih lan ndhelikake para pamirsa kanggo pertempuran stereotaip. Kajaba iku, seni dadi telpon kanggo tumindak pamirsa supaya metu ing jagad iki, nyebar kesadaran, lan nggawe pangowahan.

Kredit: Gambar Miquel Benitez / Getty

Artine digawe minangka gambar kenangan kanggo George Floyd uga duwe tujuan utamane kanggo menehi perhatian babagan masalah sosial sing luwih gedhe. Iki bisa ndemek emosi sing pungkasane mbantu kita maju menyang keadilan sosial. 

Minangka protes njeblug ing AS, pangeling-eling, demonstrasi, lan seni digawe ing saindenging jagad nuntut owah-owahan. 

* sebagian sumber @ edition.cnn.com

Tags:

MORE buzz