Christo, Artis Sing Ngganti Kutha

Christo, Artis Sing Ngganti Kutha

Christo Vladimirov Javacheff, seniman global, tiwas tanggal 21 Mei 2020.

Christo lair tanggal 13 Juni 1935 ing Gabrovo, Bulgaria lan sinau ing Fine Arts Academy ing Sofia.

Pungkasane, Christo pindhah menyang New York lan manggon ing kutha suwene 56 taun. 

Gambar dening Wolfgang Volz

Christo lan kancane Jeanne-Claude, sing tilar donya ing taun 2009, nggawe karya seni skala gedhe lingkungan.

Pasangan kasebut mlaku-mlaku lan nggumunake para penonton kanthi patung sementara ing saindenging jagad. 

"Karya seni Christo lan Jeanne-Claude nggawa wong-wong ing pengalaman sing dituduhake ing ndonya, lan karya tetep ana ing ati lan kenangan."

Artis kasebut nyakup pesisir Little Bay ing Sydney kanthi nyemprotake kain putih, mbungkus Reichstag ing Berlin, nutupi bukit ing Jepang nganggo payung warna-warni, nggantung tirai ing jurang Colorado, lan liya-liyane.

Photographer pakurmatan saka Wolfgang Volz

Ing saben kedadeyan, karya mata sing narik kawigatosan Christo lan Jeanne-Claude mung sedina sadurunge wilayah kasebut bali menyang kahanan alam.

Photographer pakurmatan saka Wolfgang Volz

"Christo urip nganti lengkap, ora mung ngalamun apa sing ora mungkin nanging dingerteni," tulis studio.

Ing wektu sing durung mesthi, pakaryan Christo lan Jeanne-Claude dadi pangeling manawa kedadeyan bakal terus lan urip bakal terus.

Ana sing bakal ana perkara sing apik, sing apik kanggo dipengini.

Christo ora ana maneh karo kita, nanging warisane urip liwat foto, pengeling-eling, malah karya anyar sing direncanakake lan bakal ditindakake.

* sebagian sourced @ www.wmagazine.com

Tags:

MORE buzz