Jinis jinis seni

Jinis Gaya Seni

Seni Kontemporer vs. Seni Modern

diterangno

Nggawe seni saiki saiki katon angel banget kanggo seni kontemporer minangka wektu paling angel ing sejarah seni kanggo ditetepake. Ora mung timhone subyektif, nanging uga ora ana sing bisa menehi katrampilan kanthi tepat babagan seni kontemporer.

Jangka umur seni kontemporer saiki umur 100 taun nganti 10 taun. Sawetara galeri nganggep manawa saiki wis digawe sajrone sepuluh taun kepungkur. Liyane wiwit taun 70an utawa apa wae sing digawe wiwit taun 1900. Taun pertengahan sing umume diakoni kanggo menehi tandha wiwitan jaman yaiku 1946/47. TATE nyebarake minangka

"seni jaman saiki lan jaman biyen, sing sifat anyar lan praktik avant-garde"

Kita ngomong babagan istilah sing umur 60 taun sing ngalami akeh owah-owahan lan owah-owahan ing budaya kita, sing nerangake kenapa angel ditetepake. Kasenian kontemporer saiki dadi periode sajrone sejarah seni, dudu gaya sing ana ing awake dhewe. Saben seniman sing urip dianggep kontemporer amarga kita ora bisa ngganti setelan budaya sing dadi.

Mesthine seniman urip nggawe kriya sing dianggep modern, umpamane.

Kesenian kontemporer, seni modern, lan liya-liyane ditetepake dening pengaruh sosial lan budaya sing ditindakake dening seniman. Seni modern ana hubungane karo seni sing digawe ing revolusi industri ing pungkasan abad kaping 19, sing banjur duwe pengaruh gedhe ing gerakan seni sing umume bingung karo seni kontemporer. Gerakan seni minangka estetika ora suwe sing utamane dipengaruhi industri sing cepet banget.

Artis pungkasane bisa ujar yen gaweyane dipengaruhi pengaruh lan wektu seni / gerakan utawa seniman.

Nanging ora mokal manawa seniman ngasilake seni saka wektu tartamtu amarga apa sing mempengaruhi pilihan seni "x" ora bisa ditiru 50 taun mengko.

Deleng LAGI ...

LOG-IN

Kaya jaman seni, seni modern lan seni kontemporer duwe wektu transisi sing tumpang tindih. Lan sawetara gerakan seni dianggep nduwe seni kontemporer. Alesan kanggo kasebut bisa dadi kasunyatan manawa seni kontemporer banget samar lan ora duwe perspektif estetika siji. Gerakan seni gampang digandhengake minangka gaya seni kanggo para seniman sing ngasilake karya saiki amarga ana kangelan kanggo mbentuk praktik saiki.

Amarga wektu tumpang tindih ing antarane seni modern lan seni kontemporer, kita bisa uga nganggep manawa sawetara gerakan seni duwe pengaruh gedhe ing karya seni saiki ing seni seni kontemporer kaya Expressionisme utawa Dadaism, umpamane. Nanging obahe seni liyane muncul sawise taun 1950 sing nemtokake pamikiran konvensional kanggo wiwitan seni kontemporer, kayata Konsep Artual utawa Art Performance.

Liyane bab sing dipengaruhi banget babagan sejarah seni yaiku macem-macem medium. Medium nganti Dadaism (1916-1924) banget tradisional, biasane lukisan kaya sing bisa kita deleng ing Impressionisme, Fauvism, lan liya-liyane. Pemikiran maju sing digawa menyang budaya seni kanthi siap, isih ana pengaruh gedhe ing pamikiran kontemporer.

Iki mbukak lawang kanggo pitakonan babagan seni ngluwihi estetika kasebut, nyebabake iki minangka peralihan sing paling signifikan ing sejarah seni, ora mung menehi pengaruh babagan cara ngormati seni saiki nanging uga nggawe luwih angel ditetepake.

Art saiki saiki bakal ditliti kanthi menehi ide lan konsep. Konsep-konsep kasebut menehi tekanan kanggo para seniman nggawe seni sing menehi kesenengan lan estetika. Pramila seni modern lan seni kontemporer saiki dadi tangan amarga loro wektu seni minangka refleksi lan komentar ing masyarakat karya seni saiki, nanging loro kasebut diwujudake kanthi beda.

Seni kontemporer luwih mbukak kanggo eksplorasi lan eksperimen medium lan konsep, amarga seni modern luwih ekspresi nilai lan cita-cita wektu kasebut liwat katrampilan teknis.

Kepiye carane bisa nggolongake karya seni kanthi bener?

Pisanan, elinga yen kanggo nggolongake kriya sampeyan kudu nganalisa apa sing nyebabake sampeyan nggawe keputusan lan media. Sampeyan kudu njupuk langkah ing sanjabane garapan kanggo ndeleng manawa bisa dideleng wong liya lan ndeleng pengaruhe kanthi bener. Artis bisa narik kawigaten babagan praktike lan angel analisa kanthi bener. Mesthi wae, luwih saka wong liya, seniman ngerti dalan lan proses sing ditindakake kanggo nggayuh karya seni saiki, nanging ora ateges iku transparan kanggo kabeh wong.

Lan sebabe iku penting kanggo mbatalake mundur lan ndeleng karya sampeyan minangka wong njaba, minangka kritikus seni.

Aku wis milih sawetara conto saka wektu, medium, lsp, supaya tugas luwih jelas. 

Iki minangka pitakon sing kudu sampeyan takon babagan karya seni, kalebu sampeyan dhewe, kanggo menehi kategorisasi sing bener nalika adol utawa nerangake:

  1. Njlèntrèhaké apa sing sampeyan tingali lan coba tulisake tema / subyek sing digambarke.
  2. Apa sing seniman nyoba kanggo njelajah? 
  3. Apa sing medium? 
  4. Pungkasan, apa ana pengaruh sejarah / budaya?

Nggolongake karya: conto

Sawise nganalisa kanthi cetha babagan karya seni, iki minangka jawaban kanggo pitakonan ing ndhuwur:

  1. landscape
  2. Eksplorasi warna; pemahaman saka nyata
  3. Lukisan
  4. Fauvisme

Lan, tanpa ngerti babagan karya seni, kita isih bisa mangsuli papat pitakon kasebut kanthi otomatis lan kanthi otomatis, karya seni gampang dikategorikake lan siap dianalisa kanthi luwih jero.

David Hockney bisa uga dadi conto sing cocog karo apa sing urip sajrone jaman transisi antarane Seni Modern lan Seni Kontemporer.

Hockney lair ing taun 1937, bayi seni modern; nanging dheweke wiwit ngasilake seni sajrone taun 60-an.

Dheweke dadi seniman kontemporer nanging kanthi akar lan pengaruh sing ora bisa ditolak ing jaman seni modern pungkasan. Prakteké ditetepake kanthi patch warna-warni, lan biasane flat, prasaja sing nduwe pengaruh saka gerakan fauvist. Kajaba iku, ekspresi semi-abstrak, kanthi kendel nuduhake pengaruh seni pop, menyang perspektif sing digambarake. Semi-Abstrak amarga warna ora cocog karo perwakilan sing nyata, nanging kanthi kiasan / ilustrasi amarga sampeyan bisa nuduhake unsur gambar minangka wit.

Dadi, kepiye sampeyan bisa nggolongake karya seni David Hockney?

  1. Periode Wektu: Kontemporer
  2. Sedheng: Lukisan
  3. tema: landscape
  4. Pengaruh: Fauvisme

Maneh, wektu sing dilebokake ora bisa owah, mula seni kontemporer tansah dadi jawabane.

Sedheng ana gandhengane karo wujud / materi sing dikerjakake dening jagad iki (Sculpture, Lukisan, Drawing, Digital, lsp).

Tema yaiku apa sing dingerteni saka pakaryane.

Ayo ndeleng conto liyane.

 

Dadi, ayo nglakoni latihan sing padha lan coba mangsuli pitakon maneh papat

  1. Nggambarake apa sing sampeyan deleng lan coba wenehi tema / subyek sing digambarke: Isih urip
  2. Apa sing seniman nyoba kanggo njelajah? Tegese obyek lan panggunaan.
  3. Apa sing medium? Ukiran / Assemblage / Art Instalasi
  4. Apa ana pengaruh sejarah / budaya? Seni pop, Dadaisme

Mike Kelley lair ing taun 1954 sing nggawe dheweke bayi seni kontemporer.

Nanging sanajan dheweke wiwit ngasilake karya seni sekitar akhir taun 70an, Pop-seni nduweni pengaruh gedhe ing praktik artine.

Dheweke nylidiki macem-macem tema, nanging dheweke luwih dikenal amarga nggunakake dolanan alus ing karyane.

Dolanan alus kasebut dhewe dianggep "isih urip" amarga barang sing ora kalebu urip.

Kajaba iku, ide dolanan alus nyinaoni babagan panggunaan lan konsumsi sing digawa menyang pop-seni - kritik warna-warni, kandel, kepenak kanggo budaya kapitalis lan regane barang. Kita bisa nggandhengake sawetara pengaruh Dadaist amarga panggunaan obyek angkat saben dinten "materi saka budaya massa lan 'mbaleni' kanggo mbalikake utawa ngowahi makna kasebut". 

Media ing kene bisa uga dadi bagian paling apik kanggo nganalisa gambar iki: patung amarga iku obyek 3D, ana taktik; Sidang amarga melu sawetara obyek; Instalasi amarga iku pengalaman immersive.

Dadi, kepiye sampeyan bisa nggolongake kriya Mike Kelley?

  1. Periode Wektu: Kontemporer
  2. Sedheng: Patung (paling gampang dingerteni)
  3. tema: Isih urip
  4. Pengaruh: Pop-Art, Dadaisme

Kaya sing sampeyan ngerteni rong conto iki, pengaruh sing bakal sampeyan lakoni kanggo kerja sampeyan, mesthi bakal menehi pengaruh marang panampil ing karya sampeyan.

Bingkai pangaribawa penting kanggo nggawe karya sampeyan luwih migunani lan bisa ditampa menyang para panuku, umpamane.

Nanging aja lali nggawe salinan kanggo pengaruh. Pakaryan sampeyan kudu anyar lan relevan karo pengaruh sampeyan. Pop-art minangka pengaruh gedhe ing praktik Mike Kelley; Nanging, ora bakal nate bingung karo pakaryan Andy Warhol.

Sing liyane yaiku, nggolongake medium ora mesthi langsung lan ora rumangsa. Sawetara karya kontemporer akeh antarane garis "dadi" utawa "b" lan iki ndadekake seni kontemporer dadi apik banget.

Karya saka Steven Parrino, umpamane, nyatakake garis antarane lukisan lan apa patung, nanggapi diktum "Lukisan mati". Nanging iki pratelan para seniman babagan pakaryan perlu. Artis pungkasane tembung pisanan lan pungkasan sing kudu ditliti nalika nerangake babar pisan babagan karya seni kasebut.

Artis pungkasane tembung pisanan lan pungkasan sing kudu ditliti nalika nerangake babar pisan babagan karya seni kasebut. 

Wong liya uga ujar yen instalasi kasebut. Isih, yen seniman yakin ngapa iki lukisan, mesthi dadi lukisan.

Pungkasan, aku bakal ninggalake sampeyan kanthi conto sing aku nganggep pancen kudu lan angel dingerteni.

 

Sekali maneh, baleni patang pitakon olahraga.

  1. Nggambarake apa sing sampeyan deleng lan coba wenehi tema / subyek sing digambarke: Isih urip
  2. Apa sing seniman nyoba kanggo njelajah? Pitakon babagan regane seni
  3. Apa sing medium? Patung
  4. Apa ana pengaruh sejarah / budaya? Dadaisme / Seni Konsep

Maurizio Cattelan minangka seniman paling misuwur ing taun kepungkur Artnet negesake. Artis kontemporer Italia adol pisang iki nganti pirang-pirang yuta, lan internet dadi edan.

Bagian iki sing dikategorikaké isih urip amarga sing katon ing mripat mung minangka pisang: alam sing ora urip.

Banjur sanajan seniman nganggep iki arca, liyane bisa uga ujar manawa karya sing ditampilake dadi sawetara kinerja. Pengaruh dadais kabukten amarga Cattelan njupuk obyek biasa lan dituduhake minangka seni, takon babagan nilainya. Nanging konsep? Ya. Karya seni iki utamane kanthi konsep. Kenging punapa? Amarga karya seni ora persis kaya gedhang tapis kasebut.

Karya seni minangka salah sawijining aturan kanggo nggawe karya iki; iku sejatine ide kanthi hak cipta. Gedhang ora payu, idham kasebut.

Akeh wong mbingungake konsep konseptual kanthi nduweni ide kanggo karya seni kasebut. Mesthi, sampeyan nindakake! Nanging iki ora nggawe konsep kanthi karya.

Konsep minangka istilah sing luwih jero lan luwih rasional sing mbalik karya lan estetika. Minangka gagasan murni lan mentah. Ora ana sing digawe saka ide. Konsep konsep yaiku ide dhewe, dudu demonstrasi ide.

Sarat diterangno

Saiki sampeyan duwe wawasan babagan carane ngategoriake karya seni sing ana gandhengane karo medium, tema lan wektu, aku bakal nate sampeyan dhaptar dhaptar istilah sing bisa uga nerangake kanthi luwih jero.

Tema

pemandangan adoh

obyek / obyek sing ora obah

terkait karo bangunan lan interior

impen, khayalan, ilustrasi, prastawa, mitologi, lsp

kahanan nyata-nyata tanpa pangowahan pangerten

rincian kasunyatan nganti ekstrem (biasane adhedhasar foto)

Saka Semi-Abstrak nganti Ekspresi Abstrak. Sembarang karya sing nggambarake sawetara jenis abstraksi ing jagad nyata. 

gambar sing bisa dituduhake wong utawa klompok wong.

Istilah liyane diterangno

Sawetara wujud abstraksi saka nyata. Ngecat kanthi wujud, wujud lan warna. Nggambarake pemahaman, lan interpretasi kasunyatan.

Kemungkinan kanggo nampilake unsur figuratif. Fokus ing wujud, wujud lan warna.

Abstraksi lan detasemen lengkap saka kasunyatan. Mustahil ngerteni wujud utawa wujud kaya sing katon ing jagad iki.

Iku stimulasi kanggo intelektual. Nggambarake ide. Ora ditetepake estetika. Bisa nganggep macem-macem medium lan bentuk. Ora bakal bingung karo tumindak ngasilake potongan seni menyang ide kasebut. Gegayuhan seni konseptual yaiku ide, kritik dhewe.

Fokus kanggo ngasilake karya seni sing ngemot teks. Teks iki biasane minangka titik tengah karya seni lan ngarahake para pamirsa menyang sawijining tujuan. Art basis teks banget puisi, konfrontasi.

Eksplorasi saka medium. Minimalis kepengin banget njelajah bahan, warna utawa wujud kanthi ora ana ide utawa ide liyane.

Pemahaman semif-abstrak saka nyata sing dijupuk menyang jagad fantasi. Karya iki cenderung luwih saka pangerten sing apik ing jagad iki, umume minangka curhat unsur kanggo njelajah makna tartamtu / nyritakake babagan impen.

Nggunakake referensi kanggo produksi massa lan kritik budaya sing akeh dikepengini. Biasane ana pratelan sing wani amarga referensi desain lan iklan.

Summary

Kesimpulan, abad kaping-21 minangka wektu angel kanggo urip, malah luwih rumit dadi seniman kontemporer.

Penting mangertos prekara sejarah lan pengaruhe supaya bisa ngerteni istilah kasebut lan nggawe pratelan sing tepat babagan praktik sampeyan saiki.

Kanthi artikel iki, sampeyan entuk sethithik babagan cara nyisipake karya seni kanthi kontemporer. Muga-muga, bisa mbantu ngirim postingan ing karya sampeyan ARTMO didol kanthi manteb!

Muga-muga, bisa mbantu ngirim postingan ing karya sampeyan ARTMO arep didol kanthi manteb

Yen sampeyan pengin ngerti informasi liyane sing ana hubungane karo gerakan seni lan medium kanthi rinci ARTMO Kaca "Genres" kanggo maca liyane.

Tags:

MORE buzz